Fra arkivet

Med dårlig skiføre i påska ble det tid til å rydde i kjelleren. Og der dukket det opp noen klenodier fra Kubakkens spede barndom! Klikk på bildene under for mer om dette.

Da Kubakken IBK startet opp ønsket vi å kalle oss “Kubakken Farmers IBK”.  Søknaden ble sirlig utfylt og sendt til Norges Idrettsforbund ved Hedmark Idrettskrets:

 

 

 

 

 

Svaret som kom fra kretsen var nedslående. Navnet vårt var upassende!

 

 

 

 

 

 

Vi sløyfet “Farmers” for å etterkommet kravet om rotnorske navn. Etter at vi hadde fått en voksen person til å vitne for en representant for bandykretsen og love at Kubakken faktisk er et sted fikk vi lov til å kalle oss Kubakken IBK. Så var det tid for å melde seg på serien. Der var serieavgiften satt til 4 4oo kroner. I tillegg kom avgift til kretsen og forbundet. Til sammen måtte vi grave fram 8 000 kroner for å spille!

 

 

 

 

 

 

Det var jo en svimlende sum i 1994. Derfor måtte vi skaffe sponsorer! Følgende brev ble sendt til et utvalg av Hamars næringsliv:

 

 

 

 

 

 

Responsen da vi senere ringte rundt for å følge opp kan vel beskrives som litt under middels entusiastisk. Men Ole “Spollet” på nærbutikken i Utfarten stilte opp! Han sponset oss med 1 000 kroner! I tillegg fikk vi en bunke t-skjorter fra Urmaker Kristiansen, som ble brukt til drakter. Vi fikk vel noen t-skjorter fra en sportsbutikk også, men hva skulle vi med dem? Tror de ble brukt til oppvarming og trening. Uansett: Slike gode støttespillere fortjener oppfølging. Og etter andre serierunde i Kubakkens første sesong var vi høyt oppe:

 

 

 

 

 

 

Legg merke til at den eneste kampen som i HAs dekning ble kommentert ut over resultatene var Kubakkens bombe! Ifølge avisen scoret Bjørn Atle to av målene. Kan det stemme, eller var det Atle Berg som sto for det ene? Rune “Peddal” Pedersen var også tidlig i gang med karrieren som målscorer. To treninger i uka hadde vi, også. (Som vi fikset ved å smiske med diverse kontakter på skolene i området.) Det var tider.

3 Comments on Fra arkivet

  1. Kom forresten til å tenke på en fin øvelse vi hadde på treningene i den relativt knøttlille gymsalen i kjelleren på Ajer ungdomsskole: En slags avart av stikkball. Halvparten av spillerne på hver sin side av midtstreken, 4-5 baller i spill. Og så sto vi og dundret løs skudd så hardt vi kunne (som riktignok ikke var så veldig hardt den gangen) – og talte opp poeng for hvor mange ganger vi klarte å treffe hverandre. Viktig å herde hverandre litt. Mistenker at det var Atle som kom på den ideen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.