Jubileumssesong!

Høsten 2019 var det 25 år siden Kubakken IBK ble stiftet. Laget har så langt feiret med fest i skogen og fest på innebandybanen. Per dags dato ligger Kubakken på suveren førsteplass på tabellen.

Kubakken åpnet sesongen med jubileumsfest på Studenterhytta. Der var det teambuilding og forbrødring på høyt nivå, og brødrene Bakken fulgte opp med en gourmetmiddag på minst samme nivå. Med denne sosiale pangstarten var på mange måter sesongen reddet allerede. At det mot Sveiva ble et solid tap mot overmakta i åpningskampen var ingen krise. Deretter snudde Kubakken skuta, og har ikke sett seg tilbake siden.

Med god uttelling i første periode ble Bjørndal hekta av, og de klarte aldri å melde seg på i kampen igjen. Med et par trøstemål i sisteperioden ble det 7-3 til Kubakken. Neste motstander var Asker 2, med tidligere Kubakkenspiller Jørn i mannskapet. Etter en litt avventende start fikk Kubakken hull på byllen med tre mål i siste halvdel av førsteperioden. Asker kranglet inn to reduseringer, før Kubakken banket inn tre mål til i midtperioden. Da var det jo bare rimelig at de fulgte opp med tre til i sisteperioden, og Asker ble nedsablet 9-4. Igjen en kamp med god uttelling og lav feilprosent fra Kubakken. Og da er vi vanskelige å slå.

Neste motstander var gode venner i Paradisbukta. Men når droppen går og kampen er i gang er det fullt alvor også mot dem. Fra starten var Kubakkens presise avslutninger og målteft som forduftet. Paradisbukta kranglet inn mål etter mål, og midtveis i kampen ledet de 4-0. Så begynte innhentingen. Kubakken putta fire mål på seks minutter. Men helt på tampen av midtperioden gikk Paradisbukta opp i ledelsen igjen. I starten av siste periode utlignet Kubakken igjen. Med ti minutter igjen av kampen scoret Paradisbukta igjen. Kuabakken nektet å gi seg, og med fem minutter igjen på uret utlignet de for tredje gang. Ett og et halvt minutt senere var Kubakken endelig i ledelsen, for første gang i kampen. Og nå hadde de etter hvert tatt over spillet og dominerte kampen. Det resulterte i to mål til og til slutt 9-6-seier, etter en skikkelig seig start som førte til en spennende kamp.

Siste kamp før jul var mot OSI. Studentene stiller med et bra lag denne sesongen, og etter flere raske kontringer gikk de til første pause med 1-0-ledelse. I andre periode scoret Eivind og Doffen og tok Kubakken opp i ledelsen før siste periode. Og for en rysare den perioden ble! OSI utlignet tidlig, før Knut tok Kubakken opp i ledelsen igjen to minutter senere. Så putta OSI to mål på under to minutter, og var plutselig tilbake i ledelsen. Mads svarte med nok en utligning midtveis i perioden, før OSI var oppe i ledelsen igjen kun 30 sekunder senere. Med to minutter igjen av kampen tok Kubaken time-out for å legge slagplanen for innspurten. Jostein ble sittende i buret, og ballen trillet fra mann til mann. Det var ikke lett å bryte gjennom en tett OSI-boks, så da tok Pål ansvar fra backposisjon. Han klinket til og fikk lirket ballen gjennom all trafikken og inn i kassa. Ett poeng reddet med ett minutt igjen av kampen. Men så måtte vi jo holde på ballen for ikke å få nok et mål rett i fleisen. Etter litt enkel fram og tilbake med ballen øynet plutselig Doffen og Rune en åpning, da forsvaret ble med på en bevegelse fra Doffen. Han droppet ballen ut til Rune, som på sedvanlig vis klinket et nydelig dragskudd inne ved den lengste stanga. Da var det fire sekunder igjen av kampen. Så utrolig deilig å kjempe i land en seier på tampen – og spesielt i en så tett og jevn match som vippet fram og tilbake gjentatte ganger.

Rett over nyttår var det klart for ny kamp mot Sveiva. Skulle det bli nytt slakt? Neida. Kubakken stilte med flere spillere enn i åpningskampen, og hadde dessuten spilt på seg selvtillit gjennom sesongen. Det ble nok en tett kamp hvor lagene fulgte hverandre tett. Med få mål ble det en intens og spennende kamp, hvor hver duell var potensielt avgjørende. Sveiva ledet 2-1 før siste periode. Så utlignet Emil, før Sveiva svarte med 3-2 kort tid etter. Men Kubakken ga seg ikke, og tre minutter før slutt kjempet Knut inn utligningen til 3-3.

Så var det klart for Bjørndal igjen. Og Kubakken-maskineriet malte på. Flere raske og gode angrep innledningsvis førte Kubakken opp i 2-0-ledelse. Så ble det litt mer surr i forsvar og i midtsonen. Bjørdalen meldte seg på på slutten av første periode, og klarte å utligne til pause. Etter en liten preken i garderoben var gutta oppe i ringa igjen til midtperioden. Tre kjappe mål, og frustrasjonen var åpenbar i Bjørndal. Igjen surret Kubakken det litt til sent i perioden, og til siste periode var ledelsen nede i 5-4. Dagens store spiller, Pål, holdt hodet kaldt de siste 20, og leverte sine mål nummer tre og fire. Dermed vant Kubakken 7-5.

Etter litt omberamming var det så klart for toppkamp mellom Kubakken og Akerselva. En god, gammel sekspoengskamp. Kubakken åpnet sterkt. Defensivt ble Akerselva omtrent nøytralisert og offensivt var intensiteten god. Doffen og Knut satte hvert sitt, til 2-0-ledelse til pause. Akerselva reduserte i overtall, før Kubakkenmaskina valset videre. Giftige kontringer, lure backskudd og god, gammel klikk-klakk gjennom hele laget – menyen Kubakken vartet opp med var variert og god. Akerselva ble stadig mer frustrert. Prøvde de å legge trykk på Kubakken svarte vi med stødig forsvar og påfølgende kontringsmål. Til siste periode sto det 6-1. I starten av tredje periode gjorde Kubakken det vanskelig for seg selv, med flere utvisninger og en straffe. Det utnyttet Akerselva til å plukke innpå to reduseringer. Da kunne det ha rakna, men Kubakken svarte. Knut var heit, og puttet to pene mål til, som ga ham totalt fire i kampen, før Akerselva fikk et par trøstemål da kampen degenererte til fullt kaos det siste minuttet. 8-6 mot Akerselva er sterkt, og med det spillet Kubakken serverte var seieren fullt fortjent. Bortsett fra noen unødvendige utvisninger og enkelte dårlig timede taklinger når spillet ble fysisk mot slutten var dette ganske nære en oppvisning i total-innebandy. Dermed er Akerselva seks poeng bak på tabellen, idet Kubakken topper med fire kamper igjen av sesongen.

Statistikk så langt i sesongen:

NavnKamperPoengSnittMålAssistMin
Høveln410,3010
Doffen7152,1690
Eivind771,0430
Espen771,0256
Emil781,1442
Lars650,8410
Ola571,4340
Wasa620,3202
Knut591,8900
Petter561,2420
Rune6101,7552
Mads4102,5280
Pål881,0712
Jostein800,0000

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.