Keeper-filosofi

I anledning morgendagens 100-årsjubileum for den franske filosofen Albert Camus’ fødsel bringer Kubakken.com noen tanker om Jostein – lagets sjefsfilosof og humørspreder tross all motgang – og hans jobb der bak et tidvis rufsete Kubakkenforsvar:

«Camus lærte som [fotball-] målvakt å være klar for det uventede i livet. Det er aldri godt å si hvor ballen kommer fra. Dessuten mener han at det fins paralleller mellom Sisyfos og keeperen. Begge vet at ballen må hentes på ny og på ny, enten den har trillet ned fra et fjell eller havnet i nettet. Camus har satt spor etter seg i målvaktfilosofien,» skriver filosofen Øivind Kvalnes, gjennom «…målvakten, outsideren som har tatt på seg et smertefullt oppdrag med uendeligheten som tidshorisont, men som likevel klarer å bevare gnisten av glede midt oppe i alt det vonde.» (Etter Fredrik Wandrup)

I sannhet et smertefullt oppdrag. Og til slutt et Camus-sitat som kan gjelde for hele laget etter en litt treig sesongstart: «Ikke gå bak meg; jeg går kanskje ikke først. Ikke gå foran meg, jeg følger kanskje ikke etter. Bare gå ved siden av meg og vær min venn.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.