Klart for toppkamp!

På søndag skjer noe litt merkelig i Bjølsenhallen: Kubakken IBK møter Nor92 2 til toppkamp i andredivisjon! Det var det vel ingen som hadde ventet før sesongen. Hvordan er utsiktene til kampen, sett fra Kubakken? Ikke rent visuelt altså, siden utsikten fra Hamar til Bjølsen er usedvanlig dårlig. Men mer sportslig, liksom, sånn på forhånd…

Nor92 2 er jo et andrelag, selv om man kan bli forledet til å tro at det er lag nummer 922 i systemet til klubben som liker å kalle seg Norges største. For å prøve å forhindre denne type misforståelser har de skviset inn det ganske tøffe “Tigers” innimellom “92” og “2”. Dette minner oss om hvor urettferdig verden kan være. Da Kubakken IBK ble stiftet i 1994 prøvde man å gi klubben det offisielle navnet Kubakken Farmers IBK. Men det fikk vi ikke lov til, med henvisning til et reglement som sa at utenlandske ord ikke var tillatt i navnene til norske innebandyklubber. Hvis vi antar at “92” er året Nor ble stiftet, og ikke halve postnummeret til klubben eller noe sånt, kan det hende at den regelen ble vedtatt mellom 1992 og 1994. Uansett, vi skulle fram til at Kubakken møter andresorteringen av tigrene, som har et førstelag som sliter nedi gjørma i eliteserien. Det kan jo som kjent bety at kvaliteten på spillermaterialet varierer voldsomt fra kamp til kamp. Derfor er det håpløst å vurdere søndagens motstand basert på lagets resultater så langt i sesongen.

Derfor må man ty til “the interwebs” for å se hva man kan tyne ut av informasjon om laget. Det første som slår en er at de har en relativt fin hjemmeside på http://www.nor92.com. Dette er selvfølgelig relativt, da det virker som de fleste innebandyklubber i landet ikke har fått med seg at internett er et medium hvor det ser skikkelig teit ut at det ikke har kommet nytt egenskapt innhold på flere uker. Man ser også at Nor92 er en ganske stor innebandyklubb, med en aktiv yngres avdeling, og at de til og med arrangerer den årlige Tiger Cup for både seniorer og juniorer. Kudos for aktivitet og initiativ! Men den delen av hjemmesiden som er viet andrelaget er ikke preget av samme aktivitet og initiativ. Så vi er fortsatt ganske blanke på hva dette laget egentlig står for. To små ting har vi likevel klart å utlede.

Det ser nemlig ut som Nor922 stiller med hele tre løperrekker i samtlige kamper!  Spørsmålet går da til Lars: Hvordan tror du dette funker for deg, du som kanskje skal prøve deg som senter på søndag, og helst bør henge med både foran og bak?

 “Satan!”, er Lars’ umiddelbare reaksjon. ” Det var da voldsomt. Min oppgave er uansett klar, og det er å blø for drakta. Rent spillemessig vil jeg nok tilstrebe å gjøre ting så enkelt som mulig. Og få ballen på mål.”

Det høres ut som en fin plan! I tillegg ser det ut til at Nor92 har en Fjerdingstad på laget! Med fornavn Simen. Hva er vel da mer naturlig enn å spørre Kubakkens egen representant for arten, Ola Fjerdingstad: Hva vet du om denne karen? Og hvis du ikke vet noe, hva gjetter du? “Aner ikke hvem denne Simen er, men hvis han er en typisk Fjerdingstad er nok ikke dette en kropp som er bygget for fart. Trolig er han plaget med skader både her og der. Men det han ikke har i beina eller ryggen tar han nok igjen mellom øra!” Kubakken.com kan følge opp med å tippe at disse øra står litt utover.

En annen ting vi med noenlunde sikkerhet vet om kampen, er at den går klokka fem på ettermiddagen. Nesten som en kveldskamp å regne, altså. Dette kan få skjebnesvangre konsekvenser for Kubakkens keeper, som for å nå opp til sitt vanlige match-nivå er avhengig av å ha en fin grunnpromille hengende igjen fra kvelden før. Hva slags opplegg har du for oppladning på lørdag, Jostein?

“Planen er å se fotball og drikke øl hele dagen, for så å få i seg en bedre pinnekjøtt-middag på kvelden.” Det høres ut som en fin plan! Er det ditt spesialbestilte pinnekjøtt som skal testes? “Nei”, svarer gourmet-keeperen, “det er Eivind som inviterer.” Dæven, det får’n si! Coach tar virkelig ansvar for både oppkjøringa og matchplanen. Vi regner med han fyller sisteskansen vår med såpass mye akevitt at han er fin og stø på hånda hele søndagen.

Og så kommer vi til et poeng som mange Kubakken-supportere nok har ligget våkne og tenkt på de siste par ukene. Noen vil kanskje mene at dette er noe vi ikke bør påpeke offentlig, slik at motstanderen kan få nyss om det, men kubakken.com tør der andre tier: Doffen, du er jo på en ekstremt fallende kurve når det gjelder målpoeng: 5-6 poeng mot både Drammen og Sagene, og så stakkarslige ett poeng i sist kamp mot Sveiva! Hvordan tror du dette lover for søndagen? Kubakkens ubestridte toppscorer svarer med en lett latter – aner vi en nervøs skjelving i stemmen?

“Hehe… Jeg pleier jo å svare på tiltale når andre på laget begynner å nærme seg i poengsammendraget”, svarer han forsøksvis kjekt. Men så kommer en langt mer defensiv tone til overflaten: “Andrerekka viste gode takter mot Sveiva, og ryktene skal ha det til at de gjorde det bra på treninga på onsdag…” Total ansvarsfraskrivelse fra den kanten, altså! Her er det tydeligvis opp til resten av laget å redde stumpene.

Uansett gleder vi oss til toppoppgjør i Bjølsenhallen! Dette blir kjempegøy, og skulle det bli et poeng eller to er det kun som super-ekstra-bonus å regne for Kubakkens del. Vi sees på søndag!

5 Comments on Klart for toppkamp!

  1. Lykke til i dag da. Forventer seier i dag, for da går det vel i taket på julebordet. Forresten, når det er kugutter involvert så går det i taket uansett….
    Men seier hadde vært trivelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.