Når vi sier Drammen. Hva tenker du da?

Torsdag kveld kl 21 smeller det i Drammen. Og nei da tenker vi ikke på en ny Bandidos-bombe (som skjedde i 1997), men innebandykampen mellom  Kubakken disipler og Drammen Devils.

Men hva vet vi egentlig om Drammen? Kubakken.com har undersøkt nærmere.

Drammen kommune sier følgende; Drammen by ble stiftet i 1811 da Strømsø og Bragernes ble slått sammen. Ordføreren heter Tore Opdal Hansen (H), og varaordfører er Freddy Hoffmann. Tenk deg å hete Freddy og være varaordfører a! Ellers melder de om full barnehagedekning i Drammen, hvilket må være lokkende for de mange Kubakken fedrene.

På Wikipedia sine sider har de en egen punkt som heter omdømmebygging, og det lyder som følgende; “Drammen hadde lenge et dårlig rykte, og gikk for å være «harryby» og «Norges største veikryss». Fra tusenårsskiftet skjedde det mye i Drammen, blant annet ble kunnskapssenteret Papirbredden bygd på Union Brygge, dessuten ble elva renset, og det ble opprettet en strandpromenade langs elva.”

Ikke verst, men for å komme litt i dybden på byen har Kubakken redaksjonen tatt en nærmere prat med noen som kanskje har litt mer innsikt i denne tidligere “harrybyen”.

Gjermund, du har jo slik Blindern utdannelse, du må jo vite noe om Drammen.  Når vi sier Drammen. Hva er det første du tenker på da?

– Det første som slår meg når jeg får dette spørsmålet, er helt klart hvor flinke de har vært med omdømmebygging der de siste årene. For der man tidligere hadde tusenvis av utelukkende negative ting å komme opp med (et sted man bare kjører gjennom, et bilkryss før Sørlandet, forstaden til Hokksund evt Mjøndalen, harrybyen nummer én, Herodes Falsk, Jostein Flo osv.) klarer ikke hjernen min å komme opp med mer enn dette ene: “det er blitt så fint langs elva der”. Og dette ene står der alene, til tross for at jeg ikke har vært i Drammen på minst tolv år, og slettes ikke vet hvordan det har blitt langs elva der. For å spekulere litt videre, tror jeg også dette gjelder for de fleste andre som ikke har vært i Drammen, og dermed heller ikke vet hvordan det er blitt, eller har vært, langs elva der. Fra å være byen i Norge som best kunne tingliggjøre Charter-Svein (han er vel helt sikkert fra Drammen også), er Drammen ved et trylleslag blitt Norges svar på Apple, folk har bare positive inntrykk, uten at de helt vet hvorfor, og utover at “er så fint/stilig”. Men i motsetning til Apple, hvor alle vil kjøpe produktene deres, tror jeg ikke folk vil ligge ute i kø om natta for å sikre seg en tomt i Drammen. Selv om den skulle være ved elva der.

En eks-Kubakken (og nå æresmedlem) spiller er på god vei til å bli halvt-drammenser. Har du merket noen forskjell i hans personlighet de siste årene?

– Jeg regner med at du tenker på Norges svar på Steve Jobs, for trolig er Tom Hagenes lønnet av Drammen kommune, samt Buskerud fylkeskommune, for å si positive ting om Drammen, “at det er så fint langs elva der”, til så mange og så ofte som mulig. Der han før foraktet alt som ikke hadde adresse innenfor de vestligere bydeler av Oslo, og mest av alt folk fra Østfold og Buskerud, har han de siste årene priset Drammen og elva i  de fleste sammenhenger. Et eksempel er hvor jeg en tidlig lørdagsmorgen fikk en bildemelding fra Hagenes, hvor han tok bilde av frokostbordet der han var på visitt i Drammen, med utsikten utover byen i bakgrunnen. Man kunne se at gutten storkoste seg, og hadde pyntet til fest med reker i lake, finbakte rundstykker, agurk og tomat, ferskpresset juice og majones i barten. Det eneste som slo meg, og heri ligger vel noe av forandringen hans, var at det ikke var dekt opp med minst tre forskjellige typer glass, noe som var vanlig for ham før. Jeg tror rett og slett man må bli litt mindre snobbete og fin på det av å bo i Drammen, og at Hagenes er på god vei allerede. Det er blitt mer grill og mindre salmalaks…

De stjal arvesølvet til Kamma i fjor, er det noe vi kan stjele fra de?

Helt klart: Aass. De kan får Lehne Olsen også, så lenge vi får et bryggeri, og da aller helst Aass. En by trenger tross alt øl mer enn et fotballag. Spesielt vårt fotballag.

Redaksjonen er enig, vi bytter Lehne Olsen med Aass bryggeri.  En helt fair deal.

Når vi nå snakker om sjølveste Tom Hagenes. Gutten som la opp innebandykarriere pga en påstått fotskade. Vi har aldri hørt om en slik fotskade før, men greit nok. Siden den tiden har gutten funnet seg ei rype fra Drammen og blitt det nærmeste vi kan kalle en Drammenser. Kubakken.com tok en prat for å høre om han hadde noen innside tips til oss.

Ja i morra skal Kubakken til Drammen – Har du noen insidetips?

Driter i Drammen ass…

Stort sett er alle drammenserer ufine og ufyselige, ældri likt dom, og i hvertfall ikke byen. Hvis den byen har fått en makeover så lurer jeg på hvor schtøøøg den byen var før. fysj.

Inside tips: don’t go there!!!!

Drammen har lenge slitt med et “harrystempel” og blitt kalt Norges største veikryss. Nå går det rykter om at byen har fått en såkalt “makeover”. Hva er ditt favorittsted, og hvor bør vi innta seiersøl’en?

Seiersøl’n kan dere ta på bybrua på vei.

Men var på en familiemiddag i Drammen på søndag, interessant nok det, men lært en ting om Mjøndalen, man sier ikke Mjøndalen i Drammen, ingen drammenser vil ha det ordet i munnen, derfor sier man 3050, hahaha. Ide om Løten kænskje???

Ja gutter da er det bare å ønske gutta lykke til i morgen, og så håper vi på 2 nye velfortjente poeng!

1 Comment on Når vi sier Drammen. Hva tenker du da?

  1. Ser det står at Kiwi sønnen forakter folk som bor i Østfold….
    Husk at det bor noen gamle Ku- gutter her nede og a.
    Hevnen kommer når du minst venter det…….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.