Nok en sesong unnagjort

Og for en sesong det var! Redaksjonen har ikke vært helt på høyden, men Kubakken-gutta har virkelig levert på banen. Med en målsetning om å gjøre det så bra vi kan uten å rykke opp må det kunne sies at coach leverte varene: Kun innbyrdes oppgjør skilte Kubakken fra tabelltopp.

Kubakken åpnet med fire seire, som beskrevet i forrige innlegg. Deretter fulgte de opp med en sliteseier borte mot Gjerdrum. Deres gamle ringrever puttet en del pene og/ eller merkelige mål, men Kubakken holdt unna til 4-6. Bortekampen mot Bygdøy Monolitten var tøff og spennende. Kubakken ble straffet hardt for feil i markeringene og noen dårlige vurderinger på midtbanen. Dommerne hjalp heller ikke til, og da ble det tap 7-4.

I tredje runde av cupen møtte Kubakken Vålerenga. Med god defensiv disiplin og heroisk innsats holdt underdogen Enga til 3-3 før siste periode. Mot slutten tok kreftene slutt og det ble litt ketchup-effekt og 8-4 på tavla.

I serien valset Kubakken videre. Andrelaget til Lyn ble totalt overkjørt i en helt fantastisk førsteperiode hvor Kubakken leverte det ene mønsterangrepet etter det andre. De var heldige som slapp med 5-0 til pause, faktisk. Resten av kampen ble et rotterace og/ eller et bikkjeslagsmål. Lyn reduserte, men ble stadig surere når Kubakken gang på gang svarte. Med masse klabb og babb på slutten, inkludert et par mystiske dommeravgjørelser, ble seiersmarginen på kun to mål. Men 10-8 er en fin innebandyseier.

Tidligere sesonger har Kubakken slitt med Refstad. I sesongens andre oppgjør tok de en tidlig ledelse, og økte dessuten til 2-1 etter Kubakkens utligning. Men derfra så ikke Kubakken seg tilbake, og ga seg ikke før det sto 5-13.

Returoppgjøret mot Lyn var også et toppoppgjør. Lyn var revansjesugne og ledet 1-0 etter første periode. Men så ble Emil varm i trøya, og putta tre kjappe i starten av andre periode. Da begynte Lyn-gutta å bli gretne igjen, og kampen ble stadig tøffere. I siste halvdel av tredjeperiode plukket de mål etter mål. Og med ett minutt og 16 sekunder igjen av kampen gikk de opp i ledelsen 5-4 i overtall. Kubakken tok timeout og bestemte seg for å gi alt i sluttspurten. Da Lyns superstjerne-sjarmtroll klarte å pådra seg 2+10 minutter 54 sekunder før slutt hjalp han til med sitt. Og i spill 6 mot 4 dunket Rune inn 5-5 med 31 sekunder igjen på uret. For en deilig poengdeling!

Hjemmekampen mot Lørenskog måtte spilles borte, etter en del knot fra kretsens side. Og Emil, som putta 5 på parketten i forrige oppgjør mellom lagene, kunne ikke stille. Hvordan skulle det gå? Da steg Petter fram som dagens store spiller, og prikka den ene ballen etter den andre – og en tredje på toppen – rett i krysset. Men Jostein skulle ikke være noe dårligere. Han redda straffe – og hadde dessuten en helt magisk redning alene med to spillere, som attpåtil endte med å sette igang en kontring som Lars scoret på. Ikke rart sekretariatet kåret Kubakken-keepren til lagets beste spiller (surt for Petter, da). På tampen gikk det helt i ball for Lørenskog, og det ble rødt kort og tilløp til håndgemeng. Men Kubakken tok med seg en fin-fin 7-2-hjemmeseier fra bortebane.

Før tre toppkamper mot Bygdøy Monolitten og to ganger VIF kom et svekket Gjerdrum på besøk i Bjølsenhallen. De ble sendt hjem med 14-5 i sekken. BMIL stilte med ørten rekker fylt med løpsvillige unggutter og et par erfarne karer. Det ble tungt for Kubakken, som ikke hang med i svinga i det hele tatt når tempoet ble satt opp. Med to mål av Emil i starten av andre periode klarte Kubakken likevel å henge med i protokollen. Men så raknet det i siste periode, og unggutta kunne leke seg til 7-2. Vålerenga stilte også med et ungt mannskap pluss noen drevne. Og igjen slet Kubakken med tempoet. Med litt flyt og panisk innsats så det ikke så stygt ut de første 40 minuttene, men igjen raknet det i sisteperioden. Heldigvis fikk Eivind føyset inn et trøstemål før det hele var slutt, med 8-1.

I siste kamp møttes Kubakken og VIF for tredje gang denne sesongen. Noen av VIFs skarpeste unggutter var bortreist på turnering, men Kubakkens revansje står det likevel respekt av. Pål og Ola var helt on fire, og putta på alt de prøvde på. Klikk-klakk og pent spill ga seier 10-6.

Til slutt sto BMIL, VIF og Kubakken på like mange poeng. Og samme målforskjell. Med fjorårets (og alle tidligere års) regler hadde Kubakken vunnet avdelingen, med flere scorede mål. Men nytt av året er at innbyrdes oppgjør går foran målforskjell. Med tre fattige poeng mot de to andre lagene havnet Kubakken på tredjeplass. Men snakk om hederlig tredjeplass! Med unntak av et par kamper der vi ikke holdt tempoet og ble regelrett fraløpt, har Kubakken spilt meget bra innebandy, og vi viser at vi holder nivået og vel så det. Nå er det bare å lade opp til jubileumssesongen 2019/20, når det skal feires 25-årsdag!

Takk for i år!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.