Slo open 2009; fyldig sammendrag

Da er Slo Open 2009 ferdig. Etter litt varierende sportslige prestasjoner, god stemning og mye latter, mat og drikke er det en ting som er sikkert: Gutta er klare for revansj og ny tur neste år!Akklimatisering er viktig før en stor idrettsprestasjon. Jostein, Pål og Lars dro nedover på mandag, leide seg en bil, kjørte til kystbyen Piran og nøt noen dager på stranda. Der var det varmt vær og relativt rolige forhold. På torsdag reiste de videre til Ljubljana, hvor Doffen, Rune og Espen hadde kontrollert hotell-, festival- og restaurantforholdene i en dag allerede. Varmt her også… Litt utpå kvelden, etter en snarvisitt i München, kom også trener Eivind og forsterkning av Istre-kontingenten/ senker av gjennomsnittsalderen; Mats. Med alle på plass steg stemningen til stadig nye høyder. Knapt et navn på listen over lokale brennevin sto uprøvd ved sengetid.

Fredag startet alvoret – heldigvis ikke alt for tidlig på morgenen. På første spilledag var marginene ikke helt på vår side. I første match møtte vi årets slovenske mestere, Insport Skofje Loka. I en periode feide gutta fra Norge gulvet med motstanderene! Defensivt satt ting som støpt, og framover var vi giftige. Rune puttet to mål på skudd fra distanse, og Espen klinket et frislag helt oppe i nærmeste kryss. Det var nok mange i hallen som var overrasket da vi ledet 3-1. Men utover i andre periode (kampene er 2 x 15 min) gikk vi tom for krefter. Konsentrasjonen glapp på to frislag, og så var det 3-3. På tampen bestemte dommeren seg for at han skulle hjelpe til litt, og Mats fikk en billig tominutter. Overtallet ble brukt til å sette seiersmålet. Et utrolig surt 4-3-tap!

I kamp nummer to møtte vi laget til den slovenske hæren. Det var store og sterke karer! Men vi startet nok en gang med skikkelig glad-innebandy. Kubakkengutta trakk seg ikke i noen dueller og tok imot og ga blåmerker til det vanket alvorlige trusler fra laglederen til motstanderen. Rune, Doffen og Espen scoret: 3-0 til pause. Og så sprakk det igjen. Militærgutta kontret inn fire mål mot et slitent Kubakkenlag. Like før slutt klarte Doffen å sikre uavgjort, da han ble satt opp på blank kasse av Eivind. Nok et surt poengtap. Det ble svelget med en helt enorm pizzamiddag og opplæring av lokale servitører i hvordan servere – og drikke – Jägerbombs.

I første kamp på dag to møtte vi Praha Kings, som før kampen hadde full poengpott. Det startet vanskelig, med at Espen ga vekk to kjappe baklengs. Men denne gangen pekte formkurven gjennom kampen bare oppover. Doffen putta en straffe, og Mats styrte inn et nydelig mål etter pasning fra Rune. Nok en uavgjort. Mot motstand av det kaliberet, og med en trå start, kjentes det litt ut som en seier. Ryktene (det vil si laget selv) sier at det var opptil flere tsjekkiske eliteseriespillere på Praha Kings. Og Tsjekkia er vel ikke akkurat kjent som noe B-land i innebandy (i motsetning til Slovenia…). Rett og slett en heroisk innsats av de åtte kugutta. Til og med våre ivrigste medlemmer av Kubakkens supporterklubb avd. Slovenia (dvs de ansatte ved den norske ambassaden (hvis dere skulle lese dette; tusen takk for støtten!)) mente at dette var den beste kampen Kubakken har spilt i landet.

Med tredjeplass i pulja ble det kamp om niendeplassen i turneringen. Først møtte vi juniorlaget til Ljubljana. De ble satt ganske greit på plass. 8-1 og en leksjon i leken innebandy. Deretter fulgte en meget bra middag, med enda bedre service, og enda mer ivrig servering av brennevin. Og deretter innebandyfest på den særs hyggelige rockebula Orto Bar (tusen takk til ambassaden for skyss hjem til hotellet i morgentimene!). 

På søndag var det klart for kamp mot Hipiji & Polanski Banda, en gjeng med sammenraska slovenske spillere. De ble stort sett rundspilt, til tross for en del ustøe steg fra grønnskjortene. Men siktet var enda mer ustøtt, og det ble dårlig uttelling i protokollen. Slovenerne fikk kontre inn tre mål før Mats satte Kubakkens eneste i kampen. Dermed ble det tiendeplass i turneringen i år. Kings gikk videre og vant hele sulamitten. Og da kan vi vel si at vi på et vis er moralske vinnere?

Uansett ble det levert mye bra spill fra Kubakkens side, så sportslig sett var det ikke helt gærent. Hvis man vil være med på revansjen (og moroa!) neste år er det bare å skrive seg på liste hos reiseleder Istre! Tusen takk for turen, gutta!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.