Akerselva IK 3 – Kubakken IBK

Etter et litt surt, litt fortjent – og i hvert fall knepent – tap for Jar Bazar forrige helg var Kubakkengutta klare for revansj mot Akerselva 3 på lørdag. Med akkurat to rekker (tusen takk til barnepasser Linh på tribunen!), og litt for mange backer, valgte coach en del nye vrier. Det gikk bra en god stund.

Kampen startet med at Akerselva presset Kubakken hardt. De første fem- seks minuttene hadde de grønn-hvite mer enn nok med å forsvare seg, og det var ikke bare Kubakkens fortjeneste at nullen holdt. Midtveis i perioden, i det bortelaget var i ferd med å jobbe seg inn i kampen, klarte Akerselva å prikke inn et skudd fra sin høyreside. Herfra kunne det gått virkelig galt. Det var nok flere som var innom tanken at dette var stikket som skulle sprekke byllen. Men andrerekka fulgte opp med å heise seg opp i ringa allerede i neste bytt. Alle gutta tok tak, og viste en herlig tæl. Etter en del hard jobbing klinket Høvel’n til fra høyresida. Keeperen var på ballen, men det oppsto en del forvirring rundt ballens videre ferd. Høvel’n var så fornøyd med skuddet (eller han så ballen i nettet) at han hevet armene og jublet. En del forsvarere ble minst like forvirret. Og inn fra venstre kom Lars og knallet ballen i nettet, så det ikke skulle være noen tvil om at dette faktisk var mål! (Til store protester fra den alltid like engasjerte Paolo på Akerselva-benken…) Resten av perioden hevet Kubakken seg, og kom mer inn i både det offensive og det defensive spillet. Perioden endte 1-1, og ting lovet bra for neste periode.

I andre periode begynte ting å flyte godt i Kubakkenlaget. Ballen gikk fra mann til mann, og spillet ble flyttet opp på Akerselvas banehalvdel. 3:30 ut i perioden satte førsterekka opp et raskt angrep med flere fine pasninger og god bevegelse. Akerselva hang ikke med, og Wasa kunne spille opp Espen alene foran mål. Han tok et skritt til siden og satte kula kontant i krysset. Akerselva endte stadig oftere på hæla, og det førte til gode muligheter for Kubakken. Det førte også til utvisninger. Midtveis i perioden fikk bortelaget sjansen i overtall. Ballen gikk litt langsomt mellom Kubakken-gutta, men etter litt fram og tilbake så Espen at Lars var åpen for en pasning gjennom boksen. Pasningen traff en kølle, og vips, så lå ballen i nota bak keeperen. Til tross for et godt Kubakken-grep om kampen resten av perioden ble det ingen flere mål, og perioden endte 0-2.

Tomålsledelse er ikke noe å hvile på i innebandy, så før tredje periode var Kubakken enige om å fortsette å jobbe hardt og disiplinert. Tidlig i perioden var det Knut som jobbet ballen inn i angrepssonen. Han slet med å finne gode pasningsalternativer, og endte med å trampe seg gjennom hele den defensive boksen. I midten dro han pent av en siste mann, før han sendte kula i retning kassa. Og som så ofte før: Skuddet trenger ikke å sitte knallhardt i krysset hver gang. Ballen smatt inn mellom bena til keeperen. 4-1-ledelse med 18 minutter igjen å spille! Dette så ut til å gå veien for Kubakken. Men kanskje ble laget litt for overbevist om egen ufeilbarlighet? Eller ble de nervøse? Utover i perioden begynte i hvert fall Kubakken å gjøre feil valg i avgjørende situasjoner. Et klønete utført frislag på midtbanen endte i en kontring, som igjen endte med at et skudd gikk via en back og i mål. Åtte minutter ut i perioden pirket Akerselva inn 3-4 nede ved stolperota i en situasjon hvor hverken angripere, forsvarere eller keeper visste hvor ballen egentlig var. Dermed meldte nervene seg for alvor. Spillet ble litt mer masete mot slutten av kampen, men det var Kubakken som hadde mest krefter igjen og burde rodd det hele i land. I stedet ble en pasning fra bak mål spilt tvers igjennom hele Akerselvas defensive boks, og satte effektivt i gang nok en kontring. Kubakken kom ikke tett nok oppi avslutteren, og dermed fikk hjemmelaget sette utligningen i kassa to minutter før slutt. De siste minuttene klarte ikke noen av lagene å få til spesielt farlige avslutninger, selv om Kubakken kastet det de hadde av spillere inn mot mål og slengte ballen etter.

Uavgjort i en kamp man ledet med tre mål i tredje periode kjentes helt klart ut som et tap. Spesielt med en meget god andreperiode burde Kubakken hentet hjem begge poengene i denne kampen. Samtidig var Akerselva ikke langt unna å putte noen mål til da de presset på som verst i førsteperioden. Det bør nevnes at dette Akerselvalaget ikke lignet mye på det vi spilte mot før jul. Storparten av spillerne var hentet ned fra andrelaget, og det var noen gode enkeltspillere som viste seg fram. Likevel klarte Kubakken å temme motstanderen ganske greit, så lenge de jobbet godt sammen som et lag og gjorde kloke valg. Mot slutten av kampen ble de hardt straffet for noen glipper i så måte. Men mye bra spill å bygge på, tross alt.

Laget:

Ola – Gjermund – Espen – Knut – Wasa

Pål – Vegard – Eivind – Lars – Høvel’n

Målene:

1-0

1-1: Lars (Høvel’n)

—–

1-2: Espen (Wasa)

1-3: Espen (Knut)

—–

1-4: Knut

2-4

3-4

4-4

2 min: Wasa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.