Asker IBK – Kubakken IBK

Siden sist kamp har det skjedd mye! Krona har blitt disket fra serien. Nedi Vatikanet har de fått ny pave. Asker og Grei/ Målløs har tapt hver sin kamp. Og dermed har Kubakken sikret plassen i andredivisjon! Vi fikk til og med tilbud om å spille kvalik for opprykk til førstedivisjon. Men det takket vi pent nei til. Sesongens siste kamp mot Asker på onsdag kveld var uten betydning, men det kunne jo være gøy å avslutte med en lenge etterlengtet seier og litt glad-innebandy.

Planen om å spille med lave skuldre og høyt humør funket en god stund. Fra start var det Kubakken som hadde initiativet. Asker var knapt etablert i Kubakkens sone i hele første periode. Asker kom på to-tre farlige kontringer, men de tok Jostein seg av på mesterlig vis. I den andre enden av banen slet Kubakken med å få avslutninger på mål. Skuddene gikk enten utenfor eller i forsvarsspillere. Perioden endte målløs, til tross for et klart overtak til Kubakken.

Kubakken startet andre periode med en mann mer på banen, etter at Asker fikk en fem minutters utvisning på tampen av første. Så fikk Asker en tominutter i tillegg. I spill fem mot tre kom Kubakken endelig til en del gode avslutninger. Men det tok over ett minutt før ballen satt i nota. Lars fikk satt opp Doffen på høyrekanten, og han klinte ballen oppunder tverrliggeren. Andrerekka fikk spille litt i overtall også, før femminutteren var over. Og da var Lars frampå igjen. Han klinte til med et distanseskudd fra venstresida, og ballen gikk rett inn. 2-0 til Kubakken, og kampen burde ha vært på vei rett inn i deres spor. Men Asker var tente etter det de nok følte var to strenge utvisninger med store konsekvenser i protokollen. Kubakken på sin side, virket som de hadde vennet seg litt for godt til et lavt overtalls-tempo. Asker fikk stadig oftere skjære lett igjennom forsvaret. Knappe seks minutter ut i perioden satte de reduseringen. Kubakken klarte ikke å heve seg. I stedet tapte man så å si alt av dueller. Asker kom ut av nesten samtlige situasjoner med ballen. Kubakkens pasninger ble for vanskelige og/ eller for unøyaktige. I tillegg var dommerparet svært innstilt på å kompensere Asker for utvisningene, og Kubakken fikk knapt lov til å gå inn i noen dueller uten at det ble blåst. Etter hvert ble det veldig vanskelig å forholde seg til det som virket som en totalt tilfeldig linje i dømmingen. Men Kubakken gjorde det ikke så lett for seg selv, heller. Askerspillerne fikk stadig ta en meters forsprang før Kubakken bestemte seg for å løpe hjemover eller gå inn i duellen. Rett før uret viste 14 minutter satt utligningen. I nok et overtall mot slutten av perioden gikk ballen så sakte mellom Kubakkenspillerne at Asker hadde små problemer med å ri av utvisningen.

I pausen var alle enige om at dette ikke var en periode man kunne stå inne for. De siste 20 minuttene måtte innsatsen og konsentrasjonen opp flere hakk. Men neida. Asker puttet både 3-2 og 4-2 før det var gått fem minutter. Kubakken mistet helt trua på at de kunne spille innebandy i det hele tatt. Ballen spratt alltid feil, pasningene havnet på feil sted og i forsvar klarte man ikke ta ut motspillere. Da man prøvde å øke intensiteten noe ville selvfølgelig ikke dommerne ha noe av det, og Wasa havnet i snekkerbua. Kubakken red av utvisningen, men så skjøt Asker ballen rett i mål på neste touch. De siste minuttene av kampen ble bare rot. Ola fikk en totalt uforståelig utvisning, og da benyttet Eivind anledningen til å lufte noe av frustrasjonen mot dommerne, slik at de to kunne dele utvisningsboksen.

Huff, for en kjedelig avslutning på sesongen. Etter en ok første periode uten uttelling, og god uttelling i overtall i starten av andre, gikk Kubakken rett inn i en nedadgående spiral. Humøret og selvtilliten falt til stadig nye lavmål. Stemningen var såpass slapp i garderoben etter kampen at champagnen som var medbragt for å feire at Kubakken for første gang i (Oslo-) historien ikke rykker hverken opp eller ned ble liggende i sekken. Gratulerer med fortsatt plass i andredivisjon da, gutta! Vi får se fram mot en bra sesongavslutningsfest, og så satser vi på noen flere seire i andredivisjon neste år. Takk for i år! Talas!

Laget:

Jostein

Ola – Gjermund – Eivind – Doffen – Rune

Frode – Lars – Espen – Knut – Wasa

0-1: Doffen (Lars)

0-2: Lars (Wasa)

1-2

2-2

—-

3-2

4-2

5-2

2 min: Wasa, Eivind, Ola

3 Comments on Asker IBK – Kubakken IBK

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.