Bestum IBK – Kubakken IBK

 

På lørdag var det klart for siste kamp i første halvdel av sesongen. Kubakken var ubeseiret før kampen, og siste lag ut til å forsøke å påføre Kubakken et tap var Bestum. Et lag bestående av store, sterke spillere med god rekkevidde og grei teknikk. Ikke akkurat Kubakkens favorittmotstander. Men med flott innsats (og nye drakter) ga Kubakken Bestum en solid leksjon i høyintensitetsinnebandy!

I garderoben før kampen fikk Kubakkenspillerne en førjulsgave: Splitter nye drakter – i den originale fargekombinasjonen fra 1994. Dagrun Jørdre kunne knapt ha laget dem finere! Da alle hadde fått på seg det pene tøyet kunne coach presentere taktikken: Full pinne fra start, høyt press fra første sekund. Så får vi se hvor lenge vi klarer å holde tempoet oppe. Og gutta gjorde som de fikk beskjed om. Kubakken var på Bestum-spillerne over hele banen, jobbet beinhardt og vant mange baller. Allerede i første bytt ble jobben belønnet. Doffen rundet opp på høyrekanten i kjent stil, og banket ballen i krysset. Da andrerekka kom på banen fortsatte de der førsterekka slapp: Høyt press og hard jobbing i mannsoppdekkingen defensivt. Deretter gikk ballen fra mann til mann i laget. Men mot slutten av byttet kom en lang ball mot Bestums senter. Espen gikk “all in” på den sprettende ballen, bommet og havnet på feil side av duellen. Etter et litt desperat forsøk på å rette opp feilen ble det helt korrekt blåst straffeslag. Det som ikke var like korrekt var at dommerne ba Pål sette seg på utvisningsbenken. Men man kan jo ikke forvente at dommerne får med seg absolutt alt, så kapteinen gadd ikke mase noe på den avgjørelsen. Straffen ble satt i mål.

Kubakken fortsatte å gi jernet, mens Bestum slet med å finne gode oppspillsløsninger under det høye presset. Hvor enn på banen de hadde ballen var det en Kubakkenspiller der som stresset dem. Og de som ikke hadde ballen ble som regel markert ganske tett. Det var tett mellom duellene, og Kubakken vant mange baller, men tapte også ofte ballen. Da gikk man bare videre på, og jobbet ballen inn igjen. Neste mål kom etter åtte og et halvt minutt, da Rune spilte opp Eivind, som banket ballen i mål. Fire minutter senere økte samme mann ledelsen til 1-3, etter pasning fra Doffen. Og det gjorde han fra egen banehalvdel! Keeperen var dekket av flere spillere, og ballen fikk dale inn i hjørnet uten at han noen gang så den. Etter to fine mål begynte kanskje coach å bli litt vel kjekk. Da han som bakerste mann skulle dra av et par spillere endte han med å gi Bestum en gratismulighet alene med Jostein, og det endte med redusering til 2-3. Doffen svarte i neste bytt med å øke til 2-4. Pasningen kom fra Vegard, og etter at første skuddforsøk ble blokkert satte toppscoreren neste forsøk i nota. I overtall på slutten av perioden spilte Eivind opp Ola i midten av boksen. Han vendte seg halvveis mot mål, og plasserte ballen pent inne ved stolperota. Ledelse 2-5 til første pause. Ledelsen kunne fort ha vært større. Kubakken hadde drøssevis med sjanser, mens Bestum måtte ha en straffe og tidenes julegave fra coach for å score sine to.

Etter en pust i bakken var Kubakken klare for å fortsette å levere full innsats. Og nå begynte endelig andrerekka å få litt uttelling også. Etter å ha vunnet, tapt og gjenvunnet ballen ørten ganger i ett angrep endte dagens debutant, Morten, med ballen bak kassa. Derfra spilte han til Lars, som kom stupende inn mot mål og banket ballen i buret. I neste bytt vant Espen en duell på midten, Morten plukket opp ballen, skjøt, plukket opp sin egen retur, og pirket ballen i mål. Så var det førsterekka sin tur igjen. Ola var som vanlig mye involvert i det offensive spillet fra sin backposisjon. Han spilte en lang ball til Doffen, som kunne sette inn 2-8 til Kubakken, via minst en Bestumspiller. Med tre baklengs på tre bytt valgte Bestum å ta time-out. Det hjalp kanskje. I hvert fall kom det ikke flere mål på en stund. Men da det nærmet seg halvspilt kamp begynte Bestumspillerne å bli tydelig slitne. Og det ga seg utslag i en del utvisninger. Kubakken klarte ikke å få til mange gode avslutninger i overtall, men Bestum ble nok enda mer utslitt av å jobbe i undertall. Likevel fikk de like etter dasket inn reduseringen til 3-8, da Kubakken ikke var flinke nok til å rydde unna ballen foran eget mål. Rett før pause satte Eivind inn 3-9.

Nå var det ikke snakk om at Kubakken skulle klare å rote bort seieren i tredje periode. Bestum begynte å bli ganske kjørt, etter å ha vært utsatt for høyt press og tempo i 40 minutter. Rune økte tidlig til 3-9, på et direkteskudd etter nydelig samspill med Doffen. Så satte en uheldig og litt svimmel Bestumspiller ballen i eget nett, etter at Doffen, Eivind og Rune hadde pepret målet med skudd og vunnet igjen alt som var av baller. I en kontring satte Espen opp Morten på åpent mål. På slutten kombinerte Doffen og Rune fint igjen, og fra venstresiden klistret sistnevnte ballen i lengste kryss. Da sto det 3-13 på tavla.

Da tar Kubakken juleferie på toppen av tabellen. Etter å ha møtt samtlige lag i avdelingen er vi fortsatt ubeseiret. Og seieren på lørdag smakte ekstra godt! Bestum er ikke noe dårlig innebandylag, men mot Kubakken fikk de bakoversveis i møte med et lag som jobbet ekstremt hardt. Coach’s taktikk med å gå ut høyt fra start må sies å ha vært svært vellykket. Og samtlige spillere skal ha skryt for å ha levert til de grader på coach’s bestilling. Det koster mye krefter å spille innebandy på den måten, og det var nok mange Kubakkenspillere som var gode og møre etter kampen. Det virket som Bestum var lettere sjokkert, eller i hvert fall ganske frustrerte, over å møte minst en Kubakkenspiller hvor enn de var på banen. Kubakken vant mange baller høyt i banen, men også rundt eget mål ble det som regel ryddet bra opp. Og i angrep gikk ofte ballen godt fra mann til mann. Med så høy intensitet i spillet må det nesten glippe litt bakover av og til. Bestum kom til noen sporadiske kontringer og skudd, men det meste tok Jostein seg av. Spesielt husker vi en lynrask reaksjonsredning av en ball som hadde kurs rett mot krysset, samt da han først var på en ball som deretter trillet mot streken, før han fikk kastet seg så lang han var og dyttet den unna med fingertuppene. Dagens debutant, Morten, spilte også en meget god kamp, og var involvert i veldig mye av det andrerekka presterte framover på banen. Gutten er jo flere år yngre enn selv Gjermund, så dette er et talent med stort potensial. Alt i alt en gedigen laginnsats og et herlig øs gjennom 60 minutter.

Gratulerer med en flott gjennomført halvsesong, Kubakken! Nå gjelder det å holde nivået oppe når vi møtes igjen i januar. God jul!

Laget:

Ola – Vegard – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Pål – Espen – Morten – Wasa

Jostein i mål

Målene:

0-1: Doffen (Rune)

1-1

1-2: Eivind (Rune)

1-3: Eivind (Doffen)

2-3

2-4: Doffen (Vegard)

2-5: Ola (Eivind)

—-

2-6: Lars (Morten)

2-7: Morten (Espen)

2-8: Doffen (Ola)

3-8

3-9: Eivind (Rune)

—-

3-10: Rune (Doffen)

3-11: Selvmål

3-12: Morten (Espen)

3-13: Rune (Doffen)

1 Comment on Bestum IBK – Kubakken IBK

  1. Rett og slett en nydelig avslutning av 2011. Vi har gjort jobben på bana, og jaggu har ikke trenern, web-mastern, referenten og merchandisern også gjort en fabelaktig jobb.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Rundens profil mot Bestum – Eivind/Coach « Kubakken IBK

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.