Bygdø Monolitten 2 – Kubakken IBK

Toppoppgjøret mellom Bygdø Monolitten og Kubakken, på henholdsvis tredje og andreplass før søndagens kamp, ble flyttet fra Skøyenhallen til Bjølsen. Før kampen ble det klart at Ole var klar for comeback, etter den stygge skaden han pådro seg for over ett år siden. Det ble et gledelig gjensyn på innebandybanen, og det var duket for at Kubakken skulle sette skapet på plass hjemme i fortet.

Etter en småslapp oppvarming kom Kubakken litt tregt i gang. Bygdø Monolitten fikk etablere spillet på Kubakkens banehalvdel, men med en god defensiv jobb foran kassa kom det ikke til mange farlige sjanser. Etter hvert fikk Kubakken mer tak på kampen, og det var i Bygdø Monolittens ende av banen at sjansene kom. Mange baller ble slått inn mot målet, hvor det var en del trafikk, men marginene var ikke helt på de grønn-hvites side. Ikke før førsterekka brøt et B/M-oppspill på midten ble det mål. Espen spilte opp sentralt, Knut fikk kjempet seg foran backen, og sistnevnte måtte ty til slag på kølla for å prøve å hindre mål. Det klarte han ikke, da Knut dro seg nydelig forbi både back og keeper, og dyttet ballen i åpent mål. Men dommeren hadde allerede blåst for straffe. Espen skulle prøve å gjøre rettferdigheten fyllest. Mange trodde han gikk seg vekk ut mot venstre, men i siste liten fikk han satt ballen inn ved den lengste stanga. Dermed fikk dommerens iver med fløyta heldigvis ikke noe å si for utfallet, og Kubakken kunne gå til pause med ettmåls-ledelse.

I andre periode fortsatte Kubakken å presse B/M høyt, som de hadde lykkes godt med i slutten av perioden før. Ballen ble vunnet høyt i banen og gikk deretter fint mellom Kubakken-spillerne. Mye av spillet foregikk rundt B/Ms mål. Tidlig i perioden fant Eivind Pål, som hadde trukket inn i slottet på et fint løp. Med et godt treff klinket han 0-2-målet inn bak keeperen. Kubakken fortsatte å holde kampen i sitt grep, men flere mål lot vente på seg. 0-3 og 0-4 kom i løpet av de siste fem minuttene, og ble scoret av Lars og Wasa, begge etter pasning fra Eivind. Det ene var en perle der andrerekka spilte tålmodig rundt B/Ms defensive boks og hadde god bevegelse i laget. Etter flere fine kombinasjoner spilte Eivind opp Lars på åpen kasse med en nydelig tversoverpasning. Midtperioden var i det store og hele i Kubakkens hule hånd. Før siste periode var det bare nervene som burde kunne ødelegge for seieren.

Knut tok tak fra start for å dempe uroen. B/M vant duellen, men Knut var raskt frampå for å stresse backen. Det endte med at han rett og slett tok fra ham ballen, og etter en fin backhand lå ballen i nota 12 sekunder ut i perioden. Med 0-5-ledelse skulle det bare være å ro det hele i land. Men som alltid skulle Kubakken gjøre kampen spennende. B/M hadde ikke tenkt å gi seg så lett, og satte inn en intens slutttspurt. Når Kubakken på sin side begynte å gjøre en del dårlige vurderinger i egen sone fikk hjemmelaget komme inn i kampen igjen. Etter 6:34 sprakk nullen, da en retur ble dasket inn fra kort hold. Åtte minutter senere kom den andre reduseringen, etter at Kubakken slet med å få ballen ut av farlige situasjoner i forsvar. Ett og et halvt minutt før slutt bommet førsterekka på den avgjørende pasningen i angrep og fikk en kontring mot i belønning. Det endte med 3-5, og plutselig øynet B/M en utrolig innhenting. Spenningen ble hevet enda et hakk da Lars like etter fikk en tominutter. Med et par fine redninger fra Jostein klarte Kubakken heldigvis å rydde unna i undertallet og sikret seieren.

Nok en gang klarte Kubakken å gjøre kampen unødvendig spennende. Etter å ha spilt en meget god kamp mesteparten av de to første periodene, både defensivt og offensivt,  raknet det litt i siste periode. B/M tok virkelig ut det siste de hadde av krefter, men de fikk unødvendig hjelp fra Kubakkenspillere som gjorde uheldige valg og ikke tråkket til like bestemt i duellene som de gjorde tidligere i kampen. Samtidig var ikke uttellingen framover god de siste 19 minuttene, selv om det ble bygget opp en del gode angrep. Men alt i alt var det en veldig fortjent seier. Med to poeng i denne kampen kan ikke Kubakken havne på noe dårligere enn en andreplass i årets serie. Det er slett ikke verst for et nyopprykket lag. Men nå går vi for gull! Om to uker blir det en utrolig spennende kamp mot Høybråten og Stovner. Da skal Kubakken luke vekk smårusket fra denne kampen og gi alt for å ta over tabelltoppen!

Laget:

Ola/ Ole – Gjermund/ Høvel’n – Espen – Knut – Trond/ Høvel’n

Pål – Vegard/ Ole – Eivind – Lars – Wasa

Målene:

0-1: Espen

—-

0-2: Pål (Eivind)

0-3: Lars (Eivind)

0-4: Wasa (Eivind)

—-

0-5: Knut

1-5

2-5

3-5

2 minutter: Lars og Wasa

8 Comments on Bygdø Monolitten 2 – Kubakken IBK

 1. 0-3: Lars (Eivind)?? Føler jeg hadde en finger med i spillet der men..Uansett, deilig seier i dag ass. Nå gjenstår det bare å knuse H&S neste match så er mye gjort med tanke på 1.plassen..Kjett!

 2. Gla kamp det her:) Klarer oss fint uten fiskere vi.
  Syns vi gjorde veldig mye bra idag. Lurer på hva BM snakka om i timeouten når de ikke tok ut keeper…

 3. Ekstremt digg. Hadde en smådårlig følelse før denne kampen, og etter elendig oppvarming begynte jeg å tvile på både kjipper’n og spellera. Det skal ikke gjenta seg; ny personlig “nullen-rekkord” for meg, og gladspill av gutta med kjepp.

  Ekstra gledelig var det med Ole som datt rett inn på plass i laget igjen. Velkommen tilbake!

 4. Ja 0-4 var Wasa sin scoring. Jeg kom rett bak og hadde satt’n hvis ikke Wasa leverte. Uansett deilig med seier, nå venter seriefinale om 13 dager! Bring ’em on!!! Og godt å se Vangen tilbake. Herlig å ha deg tilbake.

 5. Nå vet ikke jeg om det var 3. eller 4. scoringen som var din Thomas, men jeg har i alle fall gitt deg en av dem. Statistikken er også oppdatert. Hadde det ikke vært for grisespilleren Espen, så hadde dere begge leda utvisningsstatistikken. Men dere nærmer dere. Første sesongen det har vært kamp om denne Lars!

 6. Innebandy har vel aldri vært så morsomt som i går. Har savna gjengen i Kubakken, for en fantastisk gjeng. Gleder meg vilt mye til neste kamp, eller det vil si trening. For jeg stiller på trening om en uke. Lenge leve Kubakken.

 7. Godt å ha deg tilbake Ole, synes gutten ser sprekere ut enn på lenge også jeg gitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.