Dett var dett

Etter kamper mandag og søndag var sesongen 2014/15 over for Kubakkens del. Mandag kveld dro vi på tur til Gjerdrum for å spille mot den overlegne serielederen. Det ble et møte med overmakta. På søndag var det klart for å reise kjerringa mot Ull/ Kisa. Foran et rekordstort hjemmepublikum (i antall, ikke gjennomsnittlig størrelse) viste Kubakken god, gammel klasse i sesongavslutningen.

IMG_7505

Mot Gjerdrum klarte Kubakken så vidt å stille med innbyttere. Det ble prioritert å satse på offensive krefter, så Wasa og Pål måtte stå mesteparten av kampen som backer. Det holdt ikke veldig lenge, uten at det kan sies å ha vært backenes feil. En lang ball fra midtbanen fikk dale inn i mål bak en dekket Jostein. Utur. Deretter holdt Kubakken unna ganske lenge, og leverte dessuten mer også i angrep. Men så fikk en av Gjerdrums eks-elitestjerner litt for mye rom, og svarte med å sette kula rett i krysset midtveis i perioden. I sitt neste bytt satte samme mann opp en spiller foran kassa, og det sto 3-0. Kubakken hadde sine sjanser, men ikke før Emil satte en ball i stanga slik at Espen kunne daske ballen i mål ga det uttelling.

Med 3-1 til pause var Kubakken med i kampen. Men i midtperioden røynet det hardt på. Direkte fra dropp reddet Jostein flere baller, men på et merkelig vis fikk Gjerdrum likevel pirket inn 4-1. Så kom det tre kjappe mål på fire minutter. Kubakken var hektet av før kampen var halvspilt. De tok en time-out for å roe hodene litt og bli enige om å prøve å redde noe av æren ved å vise litt tæl i resten av kampen. Det hjalp litt, men Gjerdrum fikk sette ett mål til før siste pause.

Siste periode ble preget av mindre ryddig spill fra Gjerdrum, kombinert med slitne bein og hoder hos Kubakken. Doffen reduserte til 10-2 midtveis i perioden, og Emil satte et siste trøstemål til 11-3. Gjerdrum var ballsikre, bevegelige og gode, og ble et par nummer for store for et slitent Kubakkenlag.

Heldigvis var det bare få dager senere mulig å reise kjerringa. Ull/ Kisa kom til Bjølsenhallen for å avslutte Kubakkens sesong. Sist vi møtte dette laget ble vi løpt i senk og avkledd i mange dueller. (Likevel ble vi av ukjente grunner tilkjent seieren.) Denne gangen var planen å ligge i en tett boks og ikke slippe til raske bevegelser gjennom midten. Med to rekker og en ekstra innbytter lå forholdene bedre til rette enn mot Gjerdrum. Kubakken holdt unna lenge, men i overtall klinket Ull/ Kisa et godt skudd i nota etter drøyt ti minutter. Hjemmelaget ga ikke opp, men jobbet tålmodig videre, både i angrep og i forsvar. Fra en trang posisjon klarte Knut å klistre utligningen opp i det lengste krysset. Med to minutter igjen av perioden spilte Espen Emil igjennom med en lang ball. Alene med keeper ble han felt. Doffen satte på sedvanlig, iskaldt vis den påfølgende straffen i mål. Da det så ut som perioden skulle ebbe ut med 2-1-ledelse klarte Emil å finne Knut med en lur pasning fra bak mål. Og han satte ballen kontant i kassa på ett touch rett før pausesignalet.

Ull/ Kisa kom ut i et litt høyere tempo i andre periode, men Kubakken var stort sett med på notene. En glipp i en markering åpnet for et skudd fra venstrekanten som fikk snike seg i mål. Med reduseringen til 3-2 kunne bortelaget tatt over momentumet i kampen. Men heldigvis svarte Kubakken ganske raskt. Espen vant en duell på midten, leverte ballen videre til Emil, som tok tre skritt og klinte den rett i kassa.Rundt halvspilt kamp skjøt Doffen ballen rett på Wasa foran mål, og han styrte ballen mer eller mindre bevisst inn i nota. Nå begynte Ull/ Kisa å bli stadig mer frustrerte over ikke å få uttelling i angrep. Og da Petter dasket en retur inn til 6-2 to og et halvt minutt før pause gikk lufta litt ut av bortelaget.

I den siste perioden bølget spillet mye fram og tilbake. Ull/ Kisa klarte ikke helt å levere en kollektiv sluttspurt, og Kubakken temmet de raske og tekniske spillerne på imponerende vis. Eivind økte til 7-3 etter pasning fra Lars, før Ull/ Kisa fikk sette et trøstemål og fastsette sluttresultatet til 7-4.

For en deilig måte å avslutte sesongen på! Godt spill både defensivt og offensivt, god samhandling, trygge pasninger og full innsats i duellene. Spill av godt, gammelt Kubakken-merke. Etter en kronglete sesong hvor treningsgrunnlaget har vært minimalt, og resultatene deretter, var det spesielt godt å avslutte med en god kamp. Midtveis i sesongen så det ikke bra ut, men med tre seire på de siste fire kampene ser det ikke så gærent ut til slutt. At det ikke ble noe opprykk er egentlig helt greit. Nå gjenstår noen glad-treninger utover en våren og en heidundrande avslutningsfest, så er vi klare for å forberede neste sesong! Takk for i år!

Gjerdrum – Kubakken

Laget:

Pål – Wasa

Eivind – Doffen – Lars

Espen – Emil – Petter

Mål:

3-1: Espen (Emil)

10-2: Doffen (Emil)

11-3: Emil (Espen)

Kubakken – Ull/ Kisa

Ola – Wasa – Eivind – Lars/ Petter – Doffen

Rune /Lars – Pål – Espen – Petter/ Knut – Emil

Jostein i mål (også mot Gjerdrum)

0-1

1-1: Knut (Emil)

2-1: Doffen

3-1: Knut (Emil)

3-2

4-2: Emil (Espen)

5-2: Wasa (Eivind)

6-2: Petter (Espen)

7-2: Eivind (Lars)

7-3

2 min: Pål, Eivind

1 Comment on Dett var dett

  1. Takk for i år gutter. Bra avsluning på sesongen, moro å kunne stille et fullt lag og avslutte med stil.
    PS Jeg hadde assisten på målet til Wasa.
    PS 2 Satt utvist på 0-1

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.