Divisjonsmesterskap: Kubakken IBK – Ski IBK

Før kampen på torsdag var Grei/ Målløs 3 allerede divisjonsmestere i tredjedivisjon. Men Kubakken og Ski ønsket å gjøre opp om hvem som er det beste førstelaget i divisjonen. Kubakken hadde aldri før slått motstanderen. 

Siden søndag var Rune tilbake fra Roma og Vegard hadde kommet hjem fra Stavanger. Da ble det både litt mer trøkk framover og litt mer ryddig bakover. Likevel var det Ski som kom best i gang. Etter knapt to minutter kom Kubakken ut av tellinga, og Ski fikk spille en mann fri i slottet. Dermed tok bortelaget ledelsen. Og det var nok bortelaget som hadde best kontroll i starten av kampen. Førsterekka tok ansvar og fikk etablert litt spill i angrepssonen. Doffen bestemte seg for at ballen skulle inn. Han løp, vendte, løp videre og kjempet helt til han fikk skaffet seg nok plass til å sette ballen i nota. Og minuttet senere satte han en spesial fra høyrekanten. Kubakken var i ledelsen etter fem og et halvt minutt, og utover i perioden kom laget seg mye mer inn i kampen. Forsvaret satt bedre, overgangene var mer presise og de fikk etablert seg mer i angrepssonen. Men det ble ikke så mange gode avslutninger av det. Perioden endte 2-1.

I andre periode utlignet tidlig Ski med en backhand-dasker. Så fikk Kubakken et par unødvendige utvisninger. I undertall jobbet de bra, men etter utvisningene var Kubakken helt ute av det. Ski benyttet anledningen til å ta et godt grep om kampen. Presset kunne resultert i flere mål. Heldigvis ble det med ett, etter at en Ski-spiller ble spilt alene med Jostein. Doffen utlignet på en iskald straffe, før Kubakken fikk nok en utvisning. Dommerne kunne sette seg på kjepphesten sin da Ola ble taklet inn i målgården. Men i undertall hadde Kubakken nok en gang bra kontroll. Før siste periode stod kampen og vippet på 3-3.

Kubakken hevet seg kraftig i siste periode. Belønningen kom da Rune satte inn 4-3 etter drøyt tre minutter. Dette var et punkt i kampen da Kubakken kunne blitt nervøse og sluppet Ski inn i kampen. Men de grønn-hvite fortsatte å jobbe godt og fant bedre ut av det defensive. Da Ski fikk en tominutter benyttet Lars anledningen til å knalle inn et dragskudd med fin skru. Med 5-3-ledelse, god flyt og sju minutter igjen av kampen hadde Kubakken alle muligheter til å ro inn seieren. Dommerne gjorde avslutningen så spennende de kunne, da de ga Kubakken to utvisninger til. Men undertallsspillet var nok en gang nydelig, selv med 3 mot 5 i et halvt minutt. På tampen ble det litt rot da en Ski-spiller måkte Espen i bakken langt unna spillet og sistnevnte benyttet neste anledning til å ta igjen med samme mynt. Da hadde dommerne tydeligvis fått tenkt seg om og kommet til at Ski-spilleren skulle ha en to-minutter. Espen ble belønnet med rødt kort. Ski tok ut keeperen og forsøkte en sluttspurt med fem mot fire. Det endte med at Ola satte inn 6-3 i åpent bur. Og på tampen lurte Doffen inn et siste skudd til 7-3.

Med sin første seier mot Ski kan Kubakken kalle seg det beste førstelaget i tredjedivisjon! Det var deilig! Kampen var uryddig og variabel. Til tider var Kubakken helt på hæla. Heldigvis klarte ikke Ski å utnytte disse periodene mer enn de gjorde. Det var desto finere å se at Kubakken klarte å heve seg igjen etter de svake periodene. Førsterekka leverte bra angrepsspill når de var i siget og sto for det meste som skjedde i målprotokollen. Nok en gang er det Doffen som preger statistikken. Kampen ble preget av en del unødvendige utvisninger- noe som egentlig endte i hjemmelagets favør. Kubakken slapp ikke inn ett mål på ni og halvt minutt i undertall, hvorav deler i 3 mot 5. Jostein reddet en straffe. Og i sitt ene overtall knallet Lars inn et mål. Samtidig leverte Espen en imponerende sluttspurt i kampen om sinnatagg-trofeet. Med null minutter før kampen noterte han seg for 19 minutter i sesongens siste sjanse, og passerte dermed Wasa med tre minutter.

Alt i alt en fin avslutning på en artig sesong. Gratulerer med andreplass i tredjedivisjon! Vi sees til sesongavslutningsfest! Og så sees vi i andredivisjon!

Laget:

Eivind – Doffen – Rune

Espen – Wasa/ Knut/ Petter

Ola – Lars – Vegard

Jostein

En ekstra stor takk til Tarik i sekretariatet, som stilte sporty opp – og helt ufortjent endte med å bli hoggestabbe for ekstremt lite hyggelige og forståelsesfulle dommere.

Målene:

0-1

1-1: Doffen

2-1: Doffen (Eivind)

2-2

2-3

3-3: Doffen

4-3: Rune (Doffen)

5-3: Lars (Doffen)

6-3: Ola (Doffen)

7-3: Doffen

Utvisninger: Vegard 2 min, Ola 4 min, Espen 4 min + rødt kort

2 Comments on Divisjonsmesterskap: Kubakken IBK – Ski IBK

  1. 7 av 7 mulige målpoeng Doffen!? Er innafor det 😀

    For et fantastisk stykke match å avslutte sesongen på. Digg!

  2. Lagseier, men Doffen var over snittet i dag.
    Takk for sesongen boys, må si jeg er imponert over prestasjonen.
    Gleder meg til å feire dette!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.