Drammen – Kubakken IBK

Seier 5-0 mot elitegutta fra Fjerdingby må kunne sies å være en flying start på sesongen. På torsdag var det på tide å kjenne på det reelle nivået i andredivisjon avdeling B, da Kubakken IBK reiste hele veien til Drammen for å spille kveldskamp.

Drammen spilte forrige sesong i førstedivisjon. Der leverte de ganske variable prestasjoner, med resultater som 3 – 22 mot Fredrikstad, 11- 1 mot Lisleby og uavgjort mot Ajer og Akerselva. Etter å ha monget med noen avgifter i tillegg ble de trukket to poeng, noe som bidro til at de havnet på nest siste plass og rykket ned. Ifølge en gammel helt fra Hamar Vikings (vinnere av det første offisielle norgesmesterskapet i innebandy, og dessuten laget som i 1994 ønsket å verve Kubakken som sitt juniorlag) stilte de med omtrent samme lag som i fjor i kampen i Berskaughallen. Kampen startet noen minutter på overtid, da enten 1) dommerne  ikke tok seg bryet med å komme til Drammen, eller 2) innebandyregionen ikke klarte å sette opp erstattende dommere etter meldt fravær. En dommer fra bedriftskampen som ble spilt i hallen var sporty og tok på seg oppgaven, sammen med en kar fra Drammen. Greit nok, men kanskje ikke helt optimalt, skulle det vise seg.

Taktikken var klar før kampen: Spille disiplinert i forsvar, ligge lavt og vente på motstanderen, jobbe ræva av oss og sette full fart mot kassa når vi fikk sjansen. Gutta var nok litt nervøse for hva slags motstand som ventet. Kampen startet likevel med at Rune tok med seg ballen opp i angrep og sammen med Eivind og Doffen satte et ganske kontant press mot Drammen-målet de første par minuttene. Dessverre ble det ikke noen uttelling i protokollen av det, men det var allerede etter første bytt klart for Kubakken-gutta at de ikke skulle bli noen kasteball i denne kampen, og at det ikke var noen grunn til å ha overdreven respekt for motstanderen. Utover i perioden brukte bortelaget litt tid på å finne ut av Drammens oppspillsvarianter. Defensivt var det litt rotete, og etter seks minutter fikk en svartkledd spiller god tid og klinket inn 1-0 til hjemmelaget. Kubakken lot ikke dette knekke moralen, og jobbet hardt videre. Utover i perioden fikk vi bedre kontroll på det defensive, samtidig som mange av kontringene var giftige. Mange baller ble vunnet høyt i banen. Etter å ha vunnet igjen en ball foran kassa sendte Eivind ballen til Doffen, som klinket til på direkten og sendte kula rett i nota. En deilig og fortjent utligning! 1-1 sto seg til pause.

I andre periode kom Wasa inn på vingen i andrerekka. Fem minutter ut i perioden vant Knut nok en gang ballen høyt i banen. Han satte fart, la ballen ut på venstrekanten. Evigunge Wasa tok så to raske steg og klinte et dragskudd inn ved den nærmeste stanga! Med ledelse til Kubakken var det en del lange fjes i Drammen-leiren, gitt. Dette hadde de ikke sett for seg mot et nyopprykket lag!

Midtveis i perioden klarte hjemmelaget å sette et hardt trykk mot Kubakken. Vi var for dårlige til å få ballen vekk fra farlige posisjoner og solgte oss når vi skulle sette i gang kontringene. Dermed fikk Drammen på kort tid angripe flere ganger mot et forsvar i ubalanse. Til slutt fikk de satt inn utligningen til 2 – 2. Det var også stillingen etter to perioder med relativt snill innebandy. Utover i tredje periode skulle kampen endre karakter.

Med to lag som følger hverandre tett i målprotokollen, hvorav ett forventer å vinne og ett jobber beinhardt for å ødelegge forventningene, blir det gjerne hett mot slutten av kampen. Og i slike situasjoner er det ikke enkelt å være dommer. Åtte minutter ut i siste periode fikk Drammen to minutter for slag. I overtallet spilte Kubakken raskt Drammens defensive boks i fillebiter. Etter et par kjappe småpasninger og en gjenvinning av ballen kunne Eivind servere en nydelig tversoverpasning til Doffen. Igjen smalt han til på ett touch og ballen satt i kassa! Et effektivt power-play.

Herfra begynte kampen virkelig å skli ut. Drammen satte inn et ekstra gir og dommerne mistet totalt grepet. Pål fikk en tominutter kort tid etter 2 – 3-målet, etter å ha blitt grisetaklet inn i eget mål og gitt klar beskjed om hva han syntes om akkurat det. Undertallet ble ridd av med god innsats og litt flaks. I forsvar prøvde Kubakken å måke unna som best de kunne. I en trang situasjon foran kassa pådro Lars seg en utvisning. Første avslutning i overtallet gikk via en Drammen-rygg og i mål. Dermed sto det likt i målprotokollen igjen. Skulle motet svikte for Kubakken? Ikke faen! Kubakken gir aldri opp. Det var fortsatt sprut igjen i de grønnkledde beina til å kjøre raske overganger og full pinne både i forsvar og i angrep. Rune førte an i en rask kontring, og så ut til å runde rundt mål med ballen. Men med et herlig overblikk over situasjonen satte han ut hele Drammen med en lynkjapp pasning bakover til Doffen, som kom styrtende inn mot mål. Nok et direkteskudd , nok en gang nettsus for bortelaget og nok en gang ledelse! Fire og et halvt minutt igjen av kampen. 4 – 3 til Kubakken. Dette skulle bare kjempes inn til full tid. Men med to minutter og seksten sekunder igjen av kampen bestemte dommerne seg for å hjelpe til så godt de kunne. En Drammenspiller som var omtrent alene i angrep mot to forsvarere tråkket på kølla til Ola, skled og falt. En situasjon dommeren klarte å vurdere som straffelag! Ville protester fra samtlige Kubakkenspillere hjalp lite. Jostein var etter ballen, men straffen endte med utligning til 4 – 4. Nå skulle man tro at Kubakken var en slagen gjeng, som gikk for å sikre ett poeng, noe som tross alt ville være langt over forventningene på forhånd. Men neida! Kubakken la seg riktignok i forsvar, men ved første anledning som bød seg var det full pinne framover igjen. Denne gangen var det en noe uventet spiller som tok ansvar. Ola vant ballen litt inne på egen banehalvdel og fikk nok rom til å sette fart framover. En herlig dragning senere befant to Drammenspillere seg i pølsebua, og Ola hadde kurs rett mot keeper – alene! Dette kostet selvfølgelig en strekk i låret, men Jiri ga seg ikke før han også hadde dratt ut keeperen. Dessverre gikk den påfølgende backhanden i nettveggen. Men gutten hentet inn ballen nok en gang, og sendte den inn foran mål, hvor halve Kubakken var på vei til å kræsje kassa. Samtidig lå det en Drammen-back på gulvet i målgården og flakset – og fikk føyset unna ballen. Grei straffe til Kubakken! Ingen var så veldig klare for å ta den straffen, egentlig, med såpass mye på spill. Men gutten fra Orion 37 lot seg heldigvis overtale. Doffen ventet ut keeperen, dro ballen ut til høyre og sendte den i nota. Herlige jubelscener!

Ett minutt og 40 sekunder igjen av kampen nå. Drammen kastet alt de hadde framover i et siste desperat forsøk på å sikre ett poeng. Nok en gang vant Kubakken ballen på midten. Rune førte an igjen. På et utrolig vis klarte han i fullt firsprang å sende en knallhard tversoverpasning nesten helt inntil dørlinja. Og på bakerste stolpe var – hvem ellers? – Doffen på plass til å styre inn 6 – 4 i åpent bur! Bare tanken på scenene som utspilte seg i Berskaughallen på dette tidspunktet er nok til å fremkalle klump i halsen, snørr i nesa og tåre i øyekroken.

Med 43 sekunder igjen av kampen kunne Drammen valgt å svelge et surt tap med stil. I stedet bestemte kapteinen deres seg for at han skulle straffe Doffen for å ha puttet fem mål. Etter tre skikkelig ufine tacklinger på rappen, uten noe som helst mål om å nå ballen, fikk Espen nok, og gikk ganske nær ham for å fortelle hva han synes om oppførselen. Dermed føyset Drammens kaptein 65 kg Kubakkenkaptein bortover gulvet. Og ble belønnet med matchstraff. Han får hvile godt også neste kamp. Helt på slutten skjedde det noen merkelige greier i Kubakkens forsvar. En dommer blåste for en utvisning, uvisst på hvilket lag, Kubakken stoppet opp, og en Drammenspiller dasket ballen i mål. Den andre dommeren bestemte seg for at dette var et godkjent mål. Og Kubakken gadd ikke bruke mer energi på dommerne, og innfant seg med en ettmålsseier.

For en herlig kamp! For en innstilling! For en innsats! For en gjeng!!! Det er helt utrolig deilig å vinne slike kamper. Det var nerve i kampen hele veien, og hver eneste situasjon var potensielt avgjørende. Likevel holder vi hodet kaldt og spiller stort sett trygt og godt. Vi kom til Drammen som klare under-dogs, men ender med å ta med to poeng hjem til Oslo. Takket være en herlig innsats fra samtlige spillere i 3 x 20 minutter. Forsvarsspillet satt bedre enn det har gjort i det siste, selv om det fortsatt er noen småting å plukke på. Forecheckingen vår er fantastisk, og fører til mange gode overganger. Kontringene er giftige. I tillegg klarer vi i hvert fall innimellom å etablere oss i angrep og skape et godt trykk mot motstanderen. Det er mange positive ting å ta med seg fra kampen. Innsats og innstilling er som vanlig av ypperste merke – det vil si Kubakkens kjennemerke. Doffen er tilbake i slag, og samarbeidet med Rune og Eivind fungerer utmerket. Fem av seks mål sier litt om hvem som står igjen som helt blant helter etter kampen. Jostein hadde som vanlig flere fantastiske redninger i avgjørende faser av kampen. I tillegg debuterte Magnus “Vonscha” von Schantz for Kubakken, og fortjener en ekstra kommentar. Han ser ut til å finne seg raskt til rette i Kubakkens spill og bidrar med en herlig ro i de bakre rekkene. Matrialforvalteren oppfordres om å umiddelbart finne en egen drakt til gutten, så han slipper å se ut som han spiller med sykkeltrøye i Stigs drakt!

Hvis vi fortsetter som dette framover skal det bli mange artige kamper også i 2010/11-sesongen. Quercus’en er lagt til avkjøling og det er klart for en velfortjent kick-off-fest!

Laget:

Pål – Magnus/ Lars – Espen – Knut – Lars/ Wasa

Ola – Gjermund/ Magnus – Eivind – Doffen – Rune

Jostein i buret

Målene:

1-0

1-1: Doffen (Eivind)

—–

1-2: Wasa (Knut)

2-2

—–

2-3: Doffen (Eivind)

3-3

3-4: Doffen (Rune)

4-4 (straffe)

4-5: Doffen (straffe)

4-6: Doffen (Rune)

5-6

2 min: Pål og Lars

8 Comments on Drammen – Kubakken IBK

  1. Gratulerer,4 av 4 mulige. Målsettinga må vel snart oppjusteres til opprykk….

  2. Sånn at dere veit det, så var det han idiotkapteinen dere hadde, som faktisk dytta drammenskapteinen først…så poengtere at han er kaptein, er helt idiotisk!! Og kampstraff 1, betyr ikke at hanfår hvile neste kamp!! lær dere regler idioter 🙂

  3. @Drammen: Hyggelig at du, i en pause fra regelboka, tok deg bryet med å lese referatet vårt. Vi så dere syns det var sjokkerende og tøft å møte et lag som kjempet dere i senk. I Kubakken bruker vi heller energien på å spiller vi innebandy, mens dere tar dere av syting, klaging og ødelegging spillet. Vi slo dere uten hjelp fra (hjemme)dommerne som, helt gratis, gav dere en straffe og ett mål, det er Drammen Devils som fremstår som idiotene, og det er lenge til (kanskje aldri) vi skal til Drammen igjen. Ferdig prata.

  4. Bare å beklage at vi ikke “tok oss bryet” med å reise til Drammen.
    Men denne kampen hadde vi meldt forfall til for lenge siden, da begge var opptatt med andre ting den kvelden.

  5. Ok, Snorre. Må innrømme at vi ikke vet hva som lå bak (men vi ringte inebandyregionen). Har endret litt på formuleringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.