Drøbak/ Frogn – Kubakken IBK

Etter å ha gått gjennom første halvdel av serien ubeseiret sto Kubakken foran sin første kamp i andre halvdel på lørdag. Med fjorårets katastrofale vårsesong i minne var det noen som var smånervøse før bortekampen mot Drøbak/ Frogn. Men det skulle vise seg at Kubakken fortsatte akkurat der de slapp i 2011.

Drøbak er sesongens lengste tur til bortekamp. Derfor valgte en fortropp bestående av coach, kapteinen, toppscoreren, keeperen, matrialforvalteren og Rune å gjøre en skikkelig tur ut av det. Lunsj ble inntatt på Kumlegården, som skuffende nok ikke serverte kumle, men helt fine tallerkener med egg, bacon, karbis og poteter. God sikringskost før innebandykamp. Resten av gutta kom etter direkte til Frogn Arena, antakelig gode og mette på tørt brød med hvitost.

Coach ga gutta beskjed om å starte kampen litt rolig, for å måle motstanden. I hjemmekampen mot Drøbak/ Frogn slet Kubakken overraskende mye med et lag uten innbyttere. I egen hall stilte laget med tre innbyttere, og de siste resultatene kunne tyde på at Drøbak/ Frogn var på gang. Og i starten av kampen gikk det trått for serielederen Kubakken. Andrerekka ga bort to baller i løpet av sine to første bytt, som ble omsatt i to mål. Dermed lå Kubakken under med to etter tre minutter. Skulle fjorårets historie med total kollaps etter jul gjenta seg? Neida. Doffen prikket en spesial fra høyrekanten i neste bytt. Så banket Ola inn utligningen før uret viste seks minutter. Og derfra så ikke Kubakken seg tilbake. Intensiteten ble skrudd opp noen hakk, presset ble flyttet høyere i banen. Og da hang ikke hjemmelaget med i svingene. Kubakken spilte ballen fra mann til mann, fant rom over hele banen og rev Drøbak/ Frogns defensive boks i fillebiter gang på gang. Andrerekka  sendte Kubakken i ledelsen da Espen fikk avslutte en mønsterkontring. Doffen satte inn 2-4, og rett før pause klinket Wasa inn 2-5 etter et raskt frislag fra hjørnet. Kubakken vant skuddstatistikken 7-17.

I andre periode fortsatte Kubakken å dominere totalt. Drøbak/ Frogn kom på en del visitter i form av kontringer, men klarte sjelden å etablere seg i angrep. Etter noen småpasninger på høyrekanten tok Lars med seg ballen bak mål, og banket inn 2-6 via kjøkkenveien. En av Drøbak/ Frogns kontringer ga reduseringen til 3-6, før Gjermund serverte en målgivende pasning til Doffen. Førsterekka leverte flere nydelige angrep hvor ballen gikk raskt og gode bevegelser fikk forsvaret helt ut av balanse. Flere mål ble trillet inn i nesten åpen kasse etter flere gode kombinasjoner på få touch. De gangene ballen ikke gikk i mål vant de gjerne igjen ballen i angrepssonen. Andrerekka, på sin side, leverte giftige overganger. Andre periode endte 1-5, og hjemmelaget var totalt hektet av. Skuddstatistikken viste 5-14 i Kubakkens favør.

Før siste periode hadde Drøbak/ Frogn gitt opp håpet om å spille noe særlig eget spill. De satset på kontringer, enmannsprestasjoner og tilfeldigheter. Men stort sett klarte Kubakken å beholde roen og fortsatte å dominere. En kontring ga ett baklengsmål, men ellers pepret Kubakken hjemmelagets mål med skudd. Førsterekka boltret seg stadig mer med slitne backer, og puttet flere nydelige mål der det burde vært notert både andre- og tredjeassister. Lars hevnet et par uheldige involveringer i starten av kampen ved å score to uassisterte mål i ett og samme bytt. Wasa fikk æren av å avslutte ballet, da han klinket inn et slagskudd med to sekunder igjen på uret. Da sto det 4-18 på tavla. Og Kubakkens dominans vises i tillegg i skuddstatistikken 3-19.

Kubakken leverte nok en kamp med en herlig intensitet i spillet. Alle gutta jobbet beinhardt, vant dueller og gjenvant baller. Drøbak/ Frogn endte med å løpe mye mellom, og måtte legge ned mye krefter for i det hele tatt å få låne ballen. Når Kubakken kombinerte raske pasninger og bevegelse på samtlige spillere klarte ikke motstanderen å følge med på notene. Til sammen 50 skudd på mål, i tillegg til 18 scoringer, sier noe om hvor intenst presset mot Drøbak/ Frogn var. Noen mål så kanskje veldig enkle ut, men det var i så fall på grunn av et fantastisk godt forarbeid. Drøbak/ Frogn ga etter hvert opp og gjorde jobben enklere, men hvis Kubakken fortsetter i dette sporet vil hvilken som helst motstander i tredjedivisjon slite med å følge tempoet. Nok en gang står lagmaskineriet fram som en stor styrke. Og det er gledelig at mange meldte seg på i poengfangsten. Nå er det bare å terpe videre på presisjon og holde formen oppe, så går Kubakken en lys vår i møte.

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Vegard – Espen – Wasa – Knut

Jostein i buret

Målene:

1-0

2-0

2-1: Doffen (Eivind)

2-2: Ola (Rune)

2-3: Espen (Wasa)

2-4: Doffen (Eivind)

2-5: Wasa (Espen)

—-

2-6: Lars (Espen)

3-6

3-7: Doffen (Gjermund)

3-8: Eivind (Doffen)

3-9: Knut (Espen)

3-10: Eivind (Rune)

—-

3-11: Rune (Doffen)

3-12: Doffen (Rune)

3-13: Lars

3-14: Lars

3-15: Eivind (Doffen)

4-15

4-16: Rune (Eivind)

4-17: Espen (Knut)

4-18:  Wasa (Knut)

2 min: Ola

Ekstra kudos til sekreteriatet, som er det første vi har opplevd som fører skuddstatistikk!

6 Comments on Drøbak/ Frogn – Kubakken IBK

  1. Fantastisk referat og bra jobba boys. Ser at jeg trygt kan ta litt utvidet juleferie, men jeg kommer straks hjem for det. Gøy med skuddstatistikken, trodde det bare var ca tall før jeg leste siste setningen:)

  2. Ble mye jobb for han stakkar’n som fører statistikken denne runden, men det er helt greit.

  3. Herlig kamp gutter! Skuddstatistikk er gøy. Neste er shots on target & shots off target.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.