Fet(t) IBK – Kubakken IBK

I første seriehalvdel spilte Kubakken en marerittaktig kamp mot Fet, en kamp som endte med både alvorlige skader og et helt utrolig surt ett-målstap. Gutta var derfor supertent for å gi nedrykkskandidaten det de fortjente i borteoppgjøret på lørdag.

Fet stilte ikke med fullt mannskap, men man kan likevel ikke gjøre annet enn å undre seg over hvordan Kubakken har klart å tape mot dette laget. I Fethallen var det i hvert fall aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. En faktor i Kubakkenlaget som kanskje utgjorde en viss forskjell fra sist kamp var at Doffen plutselig hadde funnet igjen toppscorerformen. Og det til gangs. Han åpnet ballet med å sette 0-1 på straffe, før han ga Rune pasningene til hans 0-2- og 0-3-scoringer og puttet 0-4 selv. Her skulle skapet stå! Espen og Jostein meldte seg på i protokollen, med 0-5 og 1-6 før første periode var over. Fet ble rett og slett overkjørt av en dampveivals av et Kubakken-lag helt fra start. Et og annet angrep kunne hjemmelaget by på, men de endte som regel med at Kubakken slo knallhardt kontra mot et lag helt ute av balanse.

Andre periode fulgte i samme spor – i hvert fall for andrerekkas del. Doffen var skikkelig heit, og satte skudd i mål fra alle vinkler. Flere tilfeller av Jørdre spesial fra høyrekanten ble prikket rett i krysset. Førsterekka slet mer med den siste touchen i angrep. Bakover var det meste trygt og fint, med unntak av noen minutter i slutten av perioden, når disiplinen glapp. Frustrasjonen bredte seg hos et stadig mer ydmyket Fet-lag, og kapteinen avsluttet perioden med å skaffe seg en to-minutter for protest. Da sto det 2-11 på resultattavla.

I siste periode startet Kubakken med tidenes mest effektive power-play. Espen vant droppen, Lars dasket ballen til Rune, som lå bak for å styre, og han klinket den rett i krysset fra midtbanen. I neste bytt styrte Lars inn en skuddaktig pasning fra Espen, før Ola reddet en straffe og andrerekka satt i gang maskineriet igjen. Doffen puttet tre mål og Vegard fikk æren av å avslutte kalaset til 3-17, med et fint skudd ni sekunder før slutt – selvfølgelig på en pasning fra dagens mann, Doffen, som dermed også gjenerobret toppen på poengplukkerlista.

Dette var en rimelig grei revansj for forrige kamp mot Fet. Hjemmelaget var aldri i nærheten av å henge med i svinga. (Det som jo da er litt bittert er å tenke på at hvis vi ikke hadde surra det til så til de grader i den første kampen, hadde vi vært med å kjempe om andreplassen på tabellen… Velvel, spilt melk og så videre.) Noe av det som var mest positivt var at laget i løpet av hele kampen ikke slapp seg ned fra et høyt nivå på både intensitet og kvalitet. Tidligere har laget variert voldsomt gjennom tre ganger 20 minutter, men denne gangen var det, med unntak av to-tre minutter i slutten av andre periode, fullt kjør hele veien. Det var dessuten artig å se at det legendariske radarparet Rune og Doffen fant tilbake til gamle takter. Hadde førsterekka vært i nærheten av like effektive som disse to gutta kunne det blitt virkelig artige sifre i protokollen!

Rekkene:
Vegard, Pål, Espen, Lars, Jostein
Høvel’n, Gjermund, Knut, Doffen, Rune

Målene:
0-1: Doffen
0-2: Rune (Doffen)
0-3: Rune (Doffen)
0-4: Doffen (Rune)
0-5: Espen (Pål)
1-5
1-6: Jostein (Lars)
—–
2-6
2-7: Doffen (Knut)
2-8: Doffen (Rune)
2-9: Doffen
2-10: Doffen
2-11: Rune (Doffen)
—–
2-12: Rune (Lars)
2-13: Lars (Espen)
2-14: Doffen (Knut)
2-15: Doffen (Knut)
3-15
3-16: Doffen
3-17: Vegard (Doffen)

2 min: Rune, Jostein og Vegard

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.