Fjerdingby IBK 2 – Kubakken IBK

Umiddelbart etter at et Fjerdingbylag som minnet ganske mye om det vi møtte i høst hadde slått Sveiva 9-5 i eliteserien, entret Kubakken parketten i Marikollhallen for å bryne seg mot andrelaget til Æljene fra Romerike. Det var på tide at kugutta leverte en seier igjen.

Ingen av lagene stilte spesielt mange spillere til kampen, og basert på både kampskjema og oppvarming så det ut som Kubakken hadde en god mulighet til å sikre seg to poeng i sesongens siste kamp på bortebane. Fjerdingby åpnet i et bedagelig tempo, og i starten fikk Kubakken beholde ballen mye på hjemmelagets banehalvdel. Knappe seks minutter ut i kampen brøt Kubakken et Fjerdingbyangrep. Doffen gikk tidlig på løp, og fikk ballen sentralt i banen. Han kom litt brått på målet, og bommet alene med keeper. Men han ga seg ikke, og hentet ballen inn ved vantet, vendte seg rundt og lempet en fin pasning inn foran mål. Der kom Wasa i fullt firsprang og banket ballen i mål med en herlig tennis. Utover i perioden kom Fjerdingby mer inn i kampen, og fikk etablert seg mer i angrep. Kubakken slet med å komme tett opp i noen av de ballsikre spillerne og avklare situasjoner. Det resulterte til slutt i en utvisning. Overtalsspillet ble benyttet til å utligne fra distanse. Kubakken svarte kort tid etter. Nok en gang la Doffen en fin pasning fra bak mål, og Wasa var på plass til å ekspedere ballen i mål. Når det så ut som Kubakken skulle sikre ledelsen til pause glapp det litt i siste sekund. Fjerdingby fikk banke inn en frekk ball fra bak mål rett før pausesignalet gikk.

Det føltes urettferdig at det sto uavgjort etter en periode, men det siste målet var en grei påminnelse om at det gjelder å være skjerpet i forsvar. I andre periode skulle det ryddes opp. Men det virket som Kubakken kom stadig mer på halvdistanse defensivt. Og da fikk de mest erfarne og tekniske Fjerdingbyspillerne boltre seg litt for enkelt. Fire og et halvt minutt etter pausen tok de ledelsen 3-2. Kubakken fikk til mange gode angrep, og pepret til tider Fjerdingbys keeper med skudd. Men det var hjemmelaget som fikk uttelling igjen. Midtveis i kampen var ledelsen oppe i 4-2. Til slutt klarte Kubakken også å få inn en ball. Eivind spilte opp Doffen på høyrekanten, og han sendte kula inn lavt i lengste hjørne.

Før siste periode var Kubakken heltent for å ta ut det siste av krefter og hente inn en seier som ikke kjentes så veldig ufortjent. Og det startet bra. Ola brøt et angrep, satte i gang en kontring, spilte litt klikk-klakk med Eivind på vei gjennom Fjerdingbys forsvar, og klinket til slutt ballen inn ved stanga. Et nydelig eksempel på rask, presis og effektiv innebandy. Og dermed var lagene like langt i protokollen. Men mindre enn ett minutt senere var Kubakken bak igjen. Nok en glipp bakover førte til ledelse 5-4 til Fjerdingby. Kubakken måtte satse enda mer framover de siste femten minuttene. Det førte til flere gode sjanser og minst et par situasjoner med kanonader mot hjemmelagets mål. Men i stedet for at det resulterte i utligning ble det enda flere glipper hjemover. Og nok en utvisning på Kubakken. Og i mølja foran mål fikk Fjerdingby dasket inn 6-4. Med åtte og et halvt minutt igjen var det fortsatt mulig å hente inn ledelsen. Men Kubakken slet fortsatt med å omsette sjansene i mål. Heller ikke en utvisning på Fjerdingby hjalp. Til slutt forlot Jostein målet til fordel for en ekstra utespiller. Og endelig fikk man noe ut av presset. Og hvem ellers enn Wasa var på rett sted til rett tid, og dasket en retur i mål på tennisen. Men med kun 46 sekunder igjen på uret klarte ikke Kubakken å utligne før uret ulte i Marikollhallen.

Turen til Fjerdingby ga null poeng, og Kubakkens femte kamp på rad uten seier. I ettertid er det litt surt at det ikke ble minst ett poeng. Med det laget Fjerdingby mønstret denne lørdagen var det egentlig en gylden anledning for Kubakken å stjele med seg både ett og to poeng. Når det gikk som det gjorde må nok de grønnkledte takke seg selv for at de måtte reise tomhendte hjem. I angrep var effektiviteten dårlig. Kanskje var vi litt for utålmodige med å få avsluttet, og for upresise de gangene situasjonene borget for raske avslutninger. I forsvar var det til tider veldig rufsete. Mange mann-mot-mann-dueller ble løst på dårlige måter. Vi ga motstanderen for mye plass, eller vi endte med å pirke med kølla i stedet for å tråkke til i kroppen, og havnet den avgjørende meteren unna slik at de fikk skyte fra farlige vinkler. Nå er det på tide at vi klarer å rydde opp både foran og bak og tar en lenge etterlengtet seier. Vi har flere poeng enn forventet før sesongen, men det er ingen grunn til å legge seg ned og slappe av enda. Vi må fortsatt være skjerpet i hodet og villige til å jobbe hardt. Tabellen er utrolig jevn. Det betyr at vi har en veldig god mulighet til å få en fin plassering. Samtidig betyr det at det er kort vei ned til bunnen. Vi har alle muligheter til å ta noen viktige poeng framover. Resten av kampene denne sesongen spilles hjemme i fortet på Bjølsen. Med topp tenning og konsentrasjon har Kubakken alle muligheter til å selv sikre seg en flott plassering i andredivisjon. Men da må vi opp i bringa!

Laget:

Backer: Ola – Gjermund – Pål

Løperrekker:

Eivind – Doffen – Wasa

Espen – Lars – Trond

Åsså’n Jussi-bassi i mål

Målene:

0-1: Wasa (Doffen)

1-1

1-2: Wasa (Doffen)

2-2

—-

3-2

4-2

4-3: Doffen (Eivind)

—-

4-4: Ola (Eivind)

5-4

6-4

6-5: Wasa (Doffen)

2 min: Gjermund, Trond, Eivind

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.