Grei/ Målløs 2 – Kubakken IBK

Søndagskamp på sjølveste morsdagen. Alle Kubakkenmødre var etterlatt hjemme med unga i noen timer på ettermiddagen. (Unntatt Lene, da, som stilte på tribunen.) Med seier mot Grei/ Målløs 2 ville Kubakken i praksis ha sikret plassen i andredivisjon også til neste år. Det holdt nesten.

Kubakken startet kampen bra. I forsvar var det litt rusk først, før man kom inn i kampen og klarte å rydde greit opp. I angrep fikk man etablert litt spill og vant igjen mange baller. Det tok nesten åtte minutter før første ball satt i nota. Petter vant en ball i slottet og fyrte av. Ola var på pletten og satte returen i mål helt inne ved stanga. Etter 11 minutter var Espen frekk da han luktet en halvskummel pasning foran eget mål fra G/M-forsvaret. Han rakk akkurat å stupe inn og bryte ballbanen, og fikk dasket ballen i mål før keeperen skjønte hva som hadde skjedd. Med en 0-2-ledelse kjentes det ut som kampen var inne i Kubakkens spor. Men så var laget uoppmerksomt på et frislag ute ved vantet. G/M fikk sette opp en skytter med alt for god plass. Selv fra langt hold var det en enkel jobb å knalle kula i mål. Ikke lenge etter dro G/Ms stjernespiller seg forbi en back og kjippet på frekt vis ballen inn i det lengste hjørnet. 2-2 til pause.

I starten av andre periode klinte G/Ms skarpskytter inn 3-2-målet. Deretter fulgte en periode hvor lagene byttet på å spille i undertall, uten at det kom noe særlig ut av det. Kubakkens angrepsspill ble etter dette stadig mer fragmentert. De klarte sjelden å etablere seg i angrepssonen, og kontringene var for upresise. Men så bestemte Lars seg for at det fikk være nok. Han vant en duell, trampet inn fra backposisjon og klinte et dragskudd rett i krysset. Og rett før pause var jaggu Kubakken i ledelsen igjen. For en gangs skyld satt kontringen godt. Lars avsluttet, Doffen plukket opp returen og satte den i nota.

Med en ettmålsledelse i en tett kamp som G/M for det meste styrte var det om å gjøre å levere full innsats i forsvar de siste 20 minuttene. Siste periode startet med utvisning og undertall. Takket være et par klasseredninger fra Jostein holdt Kubakken unna. Og de fortsatte med god innsats defensivt. Det tok nesten 15 minutter før neste mål. Nok en gang sov Kubakken da G/M fikk frislag ved vantet. Og nok en gang fikk G/M spilt samme mann helt fri til å klistre kula på nøyaktig samme sted som i første periode. Kubakken holdt ganske godt unna i forsvar, mens det offensive spillet fortsatte å være litt tilfeldig. Etter hvert var man egentlig innstilt på å ri ut kampen og få med seg ett viktig poeng. Med ett og et halvt minutt igjen tok coach en time out for å roe ned og rydde opp. Etterpå klarte Kubakken, for første gang på lenge, å etablere seg godt i angrep. Flere baller ble vunnet igjen, og ballen trillet fra mann til mann. Men det skal jo ikke mer enn ett raskt angrep til for å score mål. G/M fikk føyset unna en ball som havnet hos stjernespilleren på venstrekanten. Ola var tett oppi ham, men likevel fikk han løsnet et passe godt skudd. Bak en dekket Jostein fikk ballen smette inn i hjørnet. Med 14 sekunder igjen av kampen ble det hele avgjort til G/Ms fordel.

G/M stilte med et bedre lag enn forventet i denne kampen. Kubakken hang med på notene en stund, men klarte etter hvert å levere lite i angrep. Forsvarsspillet var til tider litt vaklende, men man klarte å rydde opp ganske bra og forbedre det defensive samspillet underveis. Dessverre fikk man to sure lekser om at det er lurt å følge med på samtlige fem motspillere ved frislag. To klønete frislagmål i mot var forskjellen på tap og seier i denne kampen, faktisk. Nå blir det en spennende innspurt i serien, når Kubakken møter først to topplag og så to lag som er nedi gjørma – som Kubakken også riskerer å havne i.

Laget:

Lars – Ola – Eivind – Doffen – Petter

Pål – Frode – Espen – Wasa – Knut

Målene:

0-1: Ola (Petter)

0-2: Espen

1-2

2-2

—-

3-2

3-3: Lars

3-4: Doffen (Lars)

—-

4-4

4-5

2 min: Petter og Pål

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.