Høybråten og Stovner IL – Kubakken IBK

I fjor var det lenge tett mellom to lag i toppen av tredjedivisjon: Kubakken og Høybråten og Stovner. Kampene lagene imellom var to jevne oppgjør, som endte med en uavgjort og en Kubakkenseier. Til slutt var det Kubakken som trakk det lengste strået også på tabellen, og vant avdelingen. HogS rykket likevel opp, og i år møtes lagene i andredivisjon.

Sesongens første oppgjør mellom lagene fant sted i Stovner idrettshall på tirsdag. Kubakken stilte mannsterke og tente til kamp. Matchen startet noe avventende, med mange balltap og feilpasninger fra begge lag. Likevel var det Kubakken som kom til de fleste avslutningene. Men det tok over 15 minutter før det første målet kom. Lars skjermet ballen bra i angrep, mens han lette etter pasningsmuligheter. Da han ikke fant noen gikk han like gjerne rundt mål og banket ballen inn via kjøkkenveien. I forsvar var det til tider ganske uryddig, og hadde det ikke vært for at Jostein nok en gang leverte flere fantastiske reaksjonsredninger kunne det blitt en del baklengs. Knapt to minutter før perioden var over glapp det likevel. En pasning inn i slottet traff bra, og Jostein kunne ikke gjøre mye med direkteskuddet som kom fra kort hold.

I andre periode kom en litt uheldig situasjon. Som en liten takk for sist, da Kubakken fikk utvisning for å ha glemt å påføre en fødselsdato på kampskjemaet, påpekte kapteinen overfor dommeren at en HogS-spiller spilte med en modifisert kølle. Dette er ikke tillatt, av sikkerhetshensyn. Det som ikke var helt etter planen er at dette medfører kampstraff og dertil hørende fem minutters utvisning. Kubakken klarte ikke å utnytte overtallet, selv om Lars hadde en fin avslutning som gikk i nettveggen. Omtrent midtveis i kampen klarte en HogS-spiller å score på et frekt skudd med kølla mellom egne bein, og hjemmelaget var i ledelsen. Ikke lenge etter satte Doffen i gang en kontring. Han dro av en back og spilte inn i midten, hvor Rune kom på løp. Han fikk tid til å banke inn utligningen bak en utspilt keeper. På tampen av perioden gikk et distanseskudd fra HogS rett i nota. Noe av det siste som skjedde før pause var at en HogS-spiller klinket til med et slag på kølla da Rune ledet an i en kontring, og ble belønnet med utvisning. Kubakken rakk ikke å få noen uttelling før pause, og det var dermed hjemmelaget som var i føringen før siste periode.

Med en mann mer på banen satte Kubakken inn presset fra start. Og det tok bare 20 sekunder før Doffen sendte ballen inn mot kassa og Lars kjempet inn ballen i nota! Med nesten 20 minutter igjen og likt i målprotokollen borget det for en spennende avslutning på kampen. Det ble det også. Spillet bølget fram og tilbake. Men Kubakken slet med å etablere noe trykk i angrepssonen. Bakover var det også lite kontroll. HogS fikk alt for enkelt trille ball mellom umarkerte spillere, men avslutningene som gikk på mål ble heldigvis tatt godt hånd om av Jostein. Drøyt fire minutter før slutt fikk HogS nok en utvisning, og Kubakken hadde en gyllen mulighet til å avslutte med enda et sent vinnermål. Men overtallsspillet ga ingen uttelling. Heller ikke en lur frislagløsning med sekunder igjen av kampen hjalp, selv om det var få centimeter unna. Dermed endte kampen, i likhet med det første oppgjøret mellom lagene i fjorårets sesong, med poengdeling.

Som i forrige kamp leverte Kubakken en svært uryddig prestasjon. Defensivt var det til tider fullt kaos, oppspillene var unøyaktige og over hele banen ble de fleste duellene tapt. Hadde vi møtt et mer presist lag enn HogS kunne det rent inn baklengsmål, slik det til tider gjorde mot Nor92. Noe av innsatsen og gløden fra tidligere i sesongen manglet, og det uten at det burde stå noe tilbake på motivasjonen. Som i kampen mot Sagene i vår virket det som vi ble satt ut av å møte et lag som spilte på våre egne styrker, nemlig innsats og jobbing. Har vi begynt å tro at poengene skal komme av seg selv? I så fall er det på tide å våkne opp, hvis ikke risikerer vi å bli stående på ni poeng ut sesongen. Ni poeng så langt er en bra prestasjon, men det er ingen unnskyldning for å senke seg under vårt vanlige nivå resten av sesongen. Samtidig er det ikke så verst å ta med seg ett poeng på en dårlig dag. Det kan vi være fornøyd med. Om knappe to uker står en viktig kamp mot Ski for tur, og da er det på tide å skjerpe konsentrasjonen og innsatsen. Med full innsats i den kampen kan Kubakken ta juleferie med god samvittighet, i visshet om at første halvdel av sesongen i sum er en stor suksess.

Laget:

Ola – Gjermund/ Trond – Eivind – Doffen – Lars/ Rune

Pål – Trond/ Magnus – Espen – Wasa – Rune/ Lars

Målene:

0-1: Lars

1-1

—-

2-1

2-2: Rune (Doffen)

3-2

—-

3-3: Lars (Doffen)

7 Comments on Høybråten og Stovner IL – Kubakken IBK

  1. To dårlige på rad nå gutter, så da stemmer jeg for at vi trår til skikkelig frem til (og i) neste kamp. Så kan vi ta en velfortjent ferie på (eller i nærheten av) tabelltopp.

  2. Jepp. kjør på gutta i neste kamp. Kommer til å følge nøye med fra NZ

  3. Takk for sist sier du, det var jo seketeriatet som oppdaget at dere ikke hadde en spiller oppført på kampskjema. IKKE noen fra HSIL som sa i fra om det..
    Så makan til sportsånd dere viste i Stovnerhallen skal en lete lenge etter. Det er tross alt 2 .div vi spiller i og ikke eliteserien . Tror faktisk det ikke er noen der som sier fra om sånt heller.. Håper dere får smekk på pung resten av sesongen , jævla sopere!!!!

  4. Ja, selv om det ikke ble seier på HSIL denne gangen heller, fortjener de iallefall en velfortjent klapp på skuldra for nesten feilfri rettskrivning.

  5. Jeg registrer at HSIL har bytta ut sitt “God jul rasshøl” slogan med en heftigere variant.. Fiffig.

  6. Du får dra hjem til morra og far din hvis du er så jævla skuffa! Kanskje du får ei ny kølle til jul æ æ æ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.