Her går det unna, Gunda!

Etter en lang julepause har Kubakken rukket å spille to kamper på de to siste helgene. Først møtte de Sveivas andrelag og deretter Korsvoll. Mot to gode lag ble det to veldig ulike kamper, gitt.

Kampplanen mot Sveiva 2 var å ligge i en ryddig defensiv boks og ta angrepsmulighetene som de kommer – som vanlig mot motstand av denne kvaliteten. Det startet ganske dårlig. Sveivas første skudd var plassert pent inne ved stolperota. Så holdt Kubakken unna i forsvar en stund, før bortelaget økte til 0-2. Den defensive innsatsen var stort sett god, men det var tydelig at man ikke skulle gi skytterne til Sveiva mye plass før de prikket kula i nota. Så begynte Kubakken å få litt styr på kontringsspillet sitt. Sveiva satte inn det meste av innsatsen i angrep, noe som gjorde at Kubakken ved flere tilfeller fikk god plass til å kontre. Rune prikket 1-2 i det lengste krysset, før Wasa fikk stå alene i slottet og klinke inn utligningen. Sveiva fikk sette to skudd til, før Rune satte enda en fin ball oppe i høyrehjørnet. 3-4 til pause, etter en god første periode.

I andre begynte det virkelig å glippe i forsvar. Kubakken var en halvmeter for langt unna i mange dueller, Jostein hadde ikke sin aller beste dag på jobben, og Sveivas gode skyttere visste å utnytte situasjonen. Det var en del lyspunkter i den første halvdelen av perioden, med flere gode kontringer som kunne resultert i mål for Kubakken. Men så var det svarte natta og takk for i dag. Sveiva satte seks mål.

Før siste periode var det derfor bare om å gjøre å redde noe av selvfølelsen og spillegleden for Kubakkens del. Det klarte man heller ikke. Med bare tre innbyttere mot et godt og bevegelig lag begynte både kreftene og humøret å ta slutt. Sveiva satte fire mål til og vant til slutt 3-14. God innsats fra Kubakken i en halv kamp, god uttelling for gode Sveiva-skyttere og til slutt en skikkelig møkkakamp. Ikke spesielt høy stemning i garderoben etterpå. Noen fine ting å ta med seg fra første periode, blant annet at Petter leverte en kjempeinnsats i angrep og hadde fortjent å sette et par mål.

Heldigvis var det bare en uke senere mulig å reise kjerringa, da Korsvoll kom på besøk i Bjølsenhallen. Egentlig virket det som Kubakken ikke hadde så veldig stor tro på at det skulle bli noen revansj. Stemningen i garderoben før kampen kan beskrives som behersket. Men nå stilte vi med to fulle rekker, og da burde det være mulig å levere full innsats i en hel kamp, og ikke bare en halv. Igjen la Kubakken seg litt bakpå, og konsentrerte seg om å ta ut hver sin Korsvollspiller. Laget er relativt ballsikkert og har flere sterke og raske spillere, men Kubakken hang greit med i forsvar. Og i den første ordentlige kontringen spilte Rune ballen til Ola, som klinket den i mål med et akkurat godt nok treff. I neste bytt satte andrerekka i gang en kontring på høyrekanten. Knut vippet ballen til Wasa foran mål, og fra en umulig vinkel trikset han den på magisk vis inn i mål med en backhand-tennis. Rett før uret viste ni minutter førte Wasa an i en ny kontring. Han så ingen gode pasningsalternativer, og fyrte like godt av et skudd fra distanse. Ikke verdens beste treff, akkurat, men ballen humpet inn nede ved stanga. Tre mål på en sjanse og to halvsjanser må sies å være god uttelling. Kort tid senere fikk endelig Korsvoll uttelling også, etter å ha hatt ballen mesteparten av tiden. Da var det nok mange i hallen som tenkte at kampen var i ferd med å snu. Men så vartet førsterekka opp med et kunststykke av et mål: Rune timet en halvhøy og lang pasning perfekt i forhold til et herlig løp fra Eivind. Ballen kom mellom backene, Eivind snek seg inn i bakrommet. I full fart tok han pasningen på halvspretten og dasket kula rett i nett-taket. I neste bytt reduserte Korsvoll til 4-2, noe som sto seg ut perioden.

Det var en fornøyd, men nøktern Kubakken-gjeng som tok peptalken i pausen. Ingen innbilte seg noe annet enn at det kom til å bli tøft å fortsatt holde unna i forsvar. Og tidlig i andre periode kom reduseringen til 4-3. Men i stedet for å rakne tok Kubakken seg sammen. Samtlige grønn-hvite jobbet knallhardt i forsvar og hindret Korsvoll i å komme til farlige sjanser. Det som kom igjennom tok Jostein seg greit av. Han revansjerte seg virkelig fra sist match, med en herlig innsats både ute i feltet og inne på streken. Etter hvert som det nærmet seg halvspilt kamp begynte Korsvollspillerne å bli utålmodige etter å få satt et par kasser og snu målprotokollen i sin favør. I sin iver etter å score åpnet det seg rom bakover. Og dette klarte Kubakken å utnytte til endelig å etablere en del fine angrep. Etter noen fine kombinasjoner ble Knut spilt opp på venstrekanten. Vinkelen var ikke spesielt god, men han fikk nok plass til å daske til med en backhand. Og jaggu ble ikke ballen skrudd rett inn i mål. To minutter senere etablerte andrerekka seg fint i angrep. Wasa tok styringa fra bak Korsvolls mål. Derfra hadde han god oversikt, og med flere fine løp åpnet det seg en mulighet for Ola på backen. Wasa spilte ballen i akkurat riktig øyeblikk – Ola svarte med å banke ballen i nota. Plutselig var Kubakken tre mål foran igjen! Korsvoll økte intensiteten enda ett hakk i angrep. Kubakken var helt med på notene, med fortsatt ypperlig forsvarsarbeid. Bittelitt mot spillets gang vant dermed hjemmelaget også den andre perioden, og det sto 6-3 før siste periode.

Å ta igjen tre mål på 20 minutter er ingen umulighet i innebandy, og Kubakken forberedte seg på at Korsvoll skulle komme ut i hundre etter pause. Og det gjorde de. De var veldig ivrige på å avslutte, men forsvaret til Kubakken ga dem ingen åpninger til å skyte uforstyrret. Knappe fem minutter ut i perioden spilte Frode opp Wasa på en kontring på venstrekanten. Gode, gamle Eddie var jo skikkelig heit denne kampen, så han valgte nok en gang å fyre av fra distanse. Nok en gang et sleivtreff. Men hva gjør vel det, når ballen igjen humpet inn nede ved stanga! Med 7-3 gikk noe av lufta ut av Korsvoll-laget. De presset Kubakken høyt, men i angrep dreide det seg mest om frustrerte soloprestasjoner. En av stjernespillerne reduserte til 7-4 midtveis i perioden med et godt rykk og fint skudd. Men så ga frustrasjonen seg utslag i en tominutter. Selv i undertall presset Korsvoll høyt. Kubakken spilte noen rolige pasninger bak eget mål, før Eivind føyset ballen forbi pressleddet til Espen. Han forsøkte å spille videre til Ola, som ble stående helt alene foran mål. Pasningen ble litt for lang, men Kubakken vant igjen ballen bak mål. Før Korsvoll rakk å sette boksen sin tok Ola kula inn i slottet med en fin dragning, og i full strekk vippet han den inn i det lengste hjørnet. Igjen sank håpet til Korsvoll akkurat da de var på vei inn i kampen. To minutter før slutt klarte de å redusere til 8-5. Skulle det likevel lykkes å redde ett poeng? Neida. I neste kontring spilte Espen en lang ball til Knut. Fra høyrekanten klinte han til med et godt skudd som satt rett i nettet. Helt på tampen ble det masse klabb og babb foran kassa, og Korsvoll fikk daske inn sin siste redusering til 9-6.

Deilig med en kamp hvor ting gikk skikkelig stang-inn! I motsetning til i kampen mot Sveiva fikk Kubakken virkelig uttelling mot Korsvoll. Samtidig satt forsvaret mye bedre. Korsvoll fikk ikke samme muligheter som Sveivas skarpskyttere til å prikke knallharde skudd fra distanse. To bonuspoeng mot avdelingens beste førstelag er greit å ta med seg!

Kubakken IBK – Sveiva IBK 2

Laget:

Bak: Pål – Frode – Ola. Sentere: Eivind – Espen. Foran: Rune – Petter – Wasa

 

1-2: Rune

2-2: Wasa (Espen)

3-4: Rune (Eivind)

Og så en haug baklengs til sluttresultat 3-14.

 

Kubakken IBK – Korsvoll

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Rune – Petter

Frode – Lars – Espen – Wasa – Knut

1-0: Ola (Rune)

2-0: Wasa (Knut)

3-0: Wasa (Espen)

3-1

4-1: Eivind (Rune)

4-2

—-

4-3

5-3: Knut (Espen)

6-3: Ola (Wasa)

—-

7-3: Wasa (Frode)

7-4

8-4: Ola (Espen)

8-5

9-5: Knut (Espen)

9-6

2 min: Petter

4 Comments on Her går det unna, Gunda!

  1. Spørs om no 66 får spille – no 78 (?), aka Wasa, er brennhet om dagen.

  2. 66 må kjempe seg inn på laget nå. Tror det blir tøft. Lukter benk lang vei

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.