IK Akerselva 2 – Kubakken IBK

På lørdag tok Kubakken turen til Kringsjåhallen for å møte andrelaget til Akerselva. To tidligere kjenninger er registrert i troppen til Akerselva, men hverken Teric eller Thomas stilte. Ikke så mange andre Akerselvaspillere stilte heller, egentlig. Med en mann i sekretariatet var det nok til en innbytter. Det burde talt i Kubakkens fordel. Men Kubakken klarte ikke å utnytte sjansen.

Kampen startet bra. I sitt første bytt førte andrerekka ballen bak kassa, og foran mål var Knut parat til å pirke kula i mål etter to forsøk. Hjemmelaget hadde ballen mest, og viste tidlig at de få som var på banen hadde god ballkontroll og harde skudd. Etter tre minutter satte de utligningen. Så kom Kubakken inn i en god periode. Knut og Rune scoret hvert sitt. Men så utnyttet Akerselva noen overganger og et overtall, og før omgangen var over hadde hjemmelaget snudd 1-3 til 4-3.

Alle var enige om at Kubakken, med to rekker, burde unngå å bli tatt på senga gang på gang av et lag med en innbytter. Det defensive ble litt ryddigere, men det var stadig noen glipper. Gjennom hele andre periode fulgte lagene hverandre i målprotokollen. Akerselva var to mål foran, men Kubakken hentet inn ledelsen igjen. Midtveis i kampen sto det 6-6 på tavla, da Kubakken fikk en tominutter. Kubakken kjempet godt i undertall. Men så bestemte dommeren seg for å sjonglere og showe litt med regelboka. Akerselva løsnet et skudd fra backposisjon, som gikk like utenfor stanga, langs gulvet. Ti sekunder senere hadde mannen i gult fått tenkt seg om, og bestemt seg for at ballen hadde passert der målet SKULLE ha stått. I slike tilfeller sier reglene at dommeren kan dømme mål. Så det gjorde han. Noen av oss har jo trodd at denne regelen er til for å dømme scoring når målet bevisst eller ubevisst blir flyttet  i hektiske situasjoner foran kassa. Men nå har vi altså lært at det er opp til dommeren å vurdere hvert enkelt skudd som går i nærheten av stengene, selv om målet har stått urørt fra lenge før spilleren fyrer av skuddet til ballen passerer linja, selv om målet er plassert et par centimeter feil og selv om merkene for målstengene er plassert feil på gulvet. Til og med de fleste spillerne på Akerselva var lett overrasket over denne regeltolkningen. Resten av perioden fikk ingen av lagene flere mål, hverken av typen baller som går i nettet eller baller som går utenfor. 7-6 før siste periode.

Kubakken var klare for å gi alt, men endte med å henge bak i protokollen. Tredje periode startet med at Akerselva gikk opp til 8-6. Så skaffet Emil straffe, som Doffen satte pent i nota. Akerselva økte ledelsen igjen. Kubakken ga ikke opp. Reduseringer fulgte økninger fra hjemmelaget. Ola reduserte til 10-9 på en fantastisk backhand-tennis fra vantet. Knut reduserte til 11-10 med et herlig skudd oppunder tverrliggeren da det gjensto 91 sekunder av kampen. Jostein forlot buret, gutta kjempet for å slåss inn utligningen, Akerselva fikk utvisning. Men ballen ville ikke inn i mål. Og Kubakkens skudd var ikke nære nok stanga til å bli dømt i mål, heller. Så da vant Akerselva med ett surt mål.

En rotete kamp mot god motstand. Akerselva hadde flere spillere som visste å utnytte rom og overganger. De gamblet på å ligge litt på angrepssiden i de fleste dueller, i stedet for å jobbe hjem og ligge på riktig side. Det førte til mange mål begge veier, og til slutt var det Akerselva som kom heldigst ut av gamblingen. Kubakken kunne kanskje unngått en del mål med mer ryddig forsvarsspill. Bedre defensivt samspill til neste kamp, så går det kanskje vår vei neste gang.

Laget:

Jostein

Ola – Wasa – Eivind – Rune – Doffen

Frode – Lars – Espen – Knut – Emil

Målene våre:

0-1: Knut (Espen)

1-2: Knut (Emil)

1-3: Rune (Doffen)

5-4: Emil (Rune)

5-5: Rune (Doffen)

6-6: Espen (Knut)

8-7: Doffen

9-8: Emil (Lars)

10-9: Ola (Rune)

11-10: Knut (Wasa)

4 min: Wasa (two for the team)

 

1 Comment on IK Akerselva 2 – Kubakken IBK

  1. Her er det mye rart på kampskjemaet. Hadde ikke Lars to minutter? Dere får melde hvilke mål dere mener er feil. Det står nr 44 på den første jeg har gitt til Rune. Kanskje var det Eivind?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.