Jar Bazar – Kubakken IBK 8-13

Etter å ha kjempet seg til en seier i sin første kamp i tredjedivisjon var det klart for å se om Kubakken kunne fortsette å levere. Nok en bortekamp, denne gang på parketten i Rykkinhallen. Motstander var Jar Bazar.
Kubakken tok grep om kampen fra første sekund. Ballen gikk fra mann til mann, dueller ble vunnet over hele banen og bakover var det potte tett. Jostein rørte knapt ballen de første 15 minuttene. Den noe uerfarne keeperen i den andre enden av banen, derimot, hadde det rimelig hett rundt ørene. Ballen smalt i metallet opptil flere ganger, og spesielt førsterekka sørget til tider for at både backer og keeper var rimelig svimle. Men det var andrerekka som først fikk uttelling. Vegard brøt en pasning på midten, Espen plukket opp ballen og forserte framover. Et kjapt håndleddsskudd gikk via keeperens skulder og opp i krysset. I neste bytt svarte førsterekka. Eivind satte endelig en av mange klikk-klakker i nota. Jar sto ofte høyt i banen, og det ble en del muligheter for kontringer. Jostein satte i gang flere av dem, og ved ett tilfelle spilte han opp Stig på venstrekanten. Han trampet inn i banen og lurte et skudd inn ved stanga. God prestasjon av Kaptein Kvalm, og herlig målgivende pasning fra Albatrossen i mål! Senere i periode spilte han dessuten Doffen alene igjennom på en herlig frekk gjennombruddspasning, men Dirty D fikk en litt skeiv touch idet han skulle runde keeperen. Rune puttet et mål før perioden var omme. 4-0 til pause etter 20 minutter med flott innebandy fra Kubakken!

Kunne gutta fortsette det gode spillet i resten av kampen? Allerede etter 35 sekunder i andre periode sprakk det bakover, og Jar fikk en noe billig straffe. Dermed kom reduseringen. Men Kubakken svarte ganske kjapt. Muligens følte dommerne at det var på sin plass å jevne ut dømmingen litt, så Kubakken fikk også en straffe. Den ekspederte Doffen iskaldt i mål, etter å ha dratt av en tålmodig keeper. Herfra ble det til tider litt Hawaii-innebandy. Kubakken endte opp litt for høyt i banen, og Jar fikk træ igjennom en del pasninger bak et forsvar i ubalanse. Likevel viste Kubakken styrke, både fysisk og mentalt, ved hele veien å komme tilbake når Jar reduserte. Med tre minutter igjen av andre periode sto det 5-8 på tavla, og kampen var i ferd med å vippe i hjemmelagets favør. Men Kubakken slo nok en gang tilbake, og puttet to mål de siste to minuttene. Det siste var et nydelig eksempel på hva man kan få til bare man får ballen på kassa. Etter et skikkelig knotete frislag lempet Knut ballen i retning mål. Ikke verdens beste skudd, men ballen hoppet og danset rett i nota.

Etter å ha sett laget senke seg fra en god førsteperiode vurderte Coach å gi gutta en leksjon i pausen. Men siden vi tross alt vant midtperioden også, og hadde en femmålsledelse, var det relativt gemyttlig også før siste periode. Jar ble trolig frustrerte over at Kubakken stadig holdt unna i målprotokollen. (Og Jostein strødde salt i såret, ved å redde en straffe i tredje periode.)Noen av spillerne begynte i hvert fall å komme med en del småstygge etterslenger og tjuvtriks i siste halvdel av kampen. Men Kubakken lot seg fortsatt ikke vippe av pinnen. Da Jar reduserte til 8-11 med 13 minutter igjen av kampen, kunne det ha vært målet som fikk nervene til å knekke og kreftene til å ta slutt. Likevel var det Kubakken som hadde mest å gi på slutten, og bortelaget la på to mål til før kampen var over. 

For andre kamp på rad viser Kubakken stor vilje og god lagmoral. I første periode spilte vi særdeles bra, både offensivt og defensivt. Det var bare få milimetre om å gjøre at vi ikke ledet med ganske mange mer enn fire mål til første pause. Når kampen havnet i et litt annet spor de siste 40 minuttene var det dels vår egen feil, men samtidig var det sterkt at vi kom tilbake gang etter gang. Rydder vi opp litt i forsvarsspillet til neste kamp begynner dette å se ut som et tredjedivisjonslag!

Rekkene:
Lars – Vegard – Eivind/ Espen – Rune – Doffen
Pål – Gjermund/ Ola – Espen – Knut – Stig/ Wasa

Mange mål:
0-1: Espen (Vegard)
0-2: Eivind (Doffen)
0-3: Rune (Eivind)
0-4: Stig (Jostein(!))
—–
1-4
1-5: Doffen
2-5
2-6: Stig (Ola)
2-7: Eivind (Doffen)
3-7
3-8: Rune
4-8
5-8
5-9: Doffen (Rune)
5-10: Knut (Pål)
—–
6-10
6-11: Rune (Doffen)
7-11
8-11
8-12: Rune (Eivind)
8-13: Espen (Knut)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.