Korsvoll 2 – Kubakken IBK

Endelig er serien i gang! Kubakken møtte Korsvolls andrelag til serieåpning i Bjølsenhallen. Det ble en jevn og spennende kamp i gjensynet med tredjedivisjon. 

Helt etter planen tok Kubakken tak i kampen fra start. Med god fart på ballen og mye bevegelse fant de grønne spillerne hverandre over hele banen. De skapte flere gode sjanser, men små unøyaktigheter og marginer gjorde at det ikke ble mål. Først etter sju minutter tok Kubakken en velfortjent ledelse, da Doffen fant Lars med en fin pasning fra bak mål. Lars pirket ballen forbi Korsvolls keeper. Få sekunder etter spilte Eivind til Rune, som vendte opp og klinte ballen i mål med et fint håndleddskudd. Var det en ketchup-effekt som var på gang? Kubakken innbilte seg ikke at dette skulle bli lett, og jobbet hardt videre. Dessverre gikk det litt for fort i et bytte, og en streng dommer dømte utvisning for feil bytte. Mot slutten av overtallet sendte Korsvoll avgårde et halvslapt skudd som snek seg inn bak en dekket Jostein. Ledelse med kun ett mål etter en jevnt over meget god førsteperiode kjentes litt i underkant.

I andre periode kom Korsvoll bedre inn i kampen, samtidig som Kubakken fortsatte å slite med å omsette sjansene sine i mål. I stedet utlignet hjemmelaget til 2-2. Selv ikke et power-play med god fart på ballen og flere gode kombinasjoner ga tellende resultat i protokollen. Helt på tampen av perioden klarte endelig en innbitt Doffen å vende av en mann og sette ballen velplassert i det lengste krysset.

Ett-målsledelse med 20 minutter igjen å spille. Da er det viktig å holde konsentrasjonen og intensiteten oppe. Dessverre sviktet Kubakken på disse punktene i starten av siste periode. Med en dårlig mur fikk et frislag snike seg i mål. Minuttet senere fikk en Korsvollspiller nok rom til å klemme avgårde et skudd som traff godt inne ved stolpen. I påfølgende duell på midtbanen skjedde noe utrolig merkelig. Korsvoll vant duellen, men dommeren ville likevel markere seg ved å blåse frislag til Korsvoll på grunn av feil duell. Frislaget ble dasket mot mål, og der sto det fire spillere i veien for Jostein. Så da fikk ballen sprette rolig inn i hjørnet. Dermed hadde Kubakken sluppet inn tre drittmål i løpet av under ett og et halvt minutt, og 2-3-ledelsen var snudd til 5-3. Med 14 minutter å spille ga de ikke opp. Korsvoll begynte å henge litt etter i duellene, og før kampen var over fikk de tre tominuttere for gjentatte forseelser. Kanskje litt strengt dømt i forhold til hvordan det ble blåst tidligere i kampen, men likevel var det på sin plass når Korsvoll stadig måtte tøye regelverket for å forsvare seg. I overtall fortsatte Kubakken å spille med høyt balltempo og bevegelse. Og det resulterte i en haug med gode målsjanser. Men hver gang var Kubakken en litt skeiv pasning eller en merkelig treff på ballen unna å score. Ikke før i det tredje overtallet i løpet av under ti minutter lykkes det å få ballen i nota. Eivind spilte til Rune på høyrekanten, og han fyrte av et hardt skudd som gikk rett i nett-taket. Fire minutter igjen av kampen. Ingenting å spare på! Kubakken jobbet og slet videre, men sekundene tikket fort i Korvolls favør. Med 18 sekunder igjen av kampen så Lars en åpning tvers gjennom Korsvoll-laget. Der var Ola godt plassert ved hjørnet av målgården. Og endelig traff Lars perfekt med pasningen. Ola, på sin side, sendte iskaldt avgårde en lompe av et skudd, som snek seg inn under keeperen! 5-5! De siste sekundene ble det litt klabb og babb, en utvisning på Ola og noen desperate skuddforsøk fra Korsvoll. Men Kubakken holdt unna, og det ble ett poeng på hvert lag.

For en deilig avslutning på seriepremieren! Når utligningen kommer så sent kjennes uavgjort litt ut som en seier. Og det var sterkt av Kubakken å aldri gi opp, men å fortsette å jobbe hardt og tålmodig. Nok en gang viser vi at vi har en sterk lagmoral. Men når man har fått kampen litt på avstand er det litt surt at vi ikke fikk med oss to poeng. Med unntak av deler av andre periode og noen få, skjebnesvangre minutter i tredje periode, spilte Kubakken en god kamp. Det var mye bra spill og gode bevegelser. Men når kvaliteten på den avgjørende pasningen eller mottaket ikke er god nok blir det vanskelig å omsette all innsatsen i noe som teller. I tillegg til ett poeng kan vi ta med oss flere positive ting fra kampen. Balltempo og bevegelse er nevnt. Dessuten var organiseringen stort sett god, både offensivt og defensivt. Allerede i morgen, på søndag, er det mulig å pusse på pasningskvalitet og mottak, og å øve seg på å bruke kroppen i duellene. Da er det nemlig cupkamp mot Sagene 4!

Laget:

Gjermund – Ola – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Pål – Espen – Wasa – Knut

Jostein i mål

Målene:

0-1: Lars (Doffen)

0-2: Rune (Eivind)

1-2

—-

2-2

2-3: Doffen

—-

3-3

4-3

5-3

5-4: Rune (Eivind)

5-5: Ola (Lars)

2 min: Gjermund (two for the team), Ola

1 Comment on Korsvoll 2 – Kubakken IBK

  1. Fantastisk lagmoral, men det er lov å være skuffet over at vi ikke utnytter sjansene våre og dreper kampen på et tidligere tidspunkt. Her er det kun mer trening som hjelper!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.