Kubakken IBK – Bygdø Monolitten 2 6-3

Etter å ha banket lagene på de tre nederste plassene på tabellen var det klart for Kubakken å måle krefter med Bygdø Monolitten 2, som var forventet å by på hardere motstand. Det ble en hard kamp.

Kubakken gikk hardt ut fra start, som de har hatt for vane denne sesongen. I sitt første bytt rullet andrerekka opp på høyresiden. Ballen havnet hos Wasa ved dødlinja. Han trampet seg bestemt inn foran mål og kranglet ballen inn i kassa. I neste bytt svarte førsterekka, og Doffen knallet inn 2-0. Det kjentes ut som kampen var på vei inn i Kubakkens spor. Men allerede ett minutt senere havnet Espen på etterskudd, og ble idømt to minutters utvisning. Han var ikke enig i denne vurderingen, men det var han tydeligvis alene om på banen. Bygdø Monolitten benyttet anledningen til å komme seg tilbake i kampen. 50 sekunder ut i utvisningen satte de reduseringen til 2-1.  Deretter endret kampen karakter. Kubakken ble mer usikre, var lite venn med ballen, hang etter i duellene og endte stadig med å spille seg selv inn i trøbbel. Ting ble stadig verre utover i perioden, og hadde det ikke vært for flere gode inngripener fra Jostein i mål ville ikke Kubakken ha beholdt ledelsen til pause.

Coach kom med noen velfortjente gloser for å oppildne til bedre innsats. Det tok lang tid før Kubakkenmannskapet fulgte oppfordringen. 2:26 ut i perioden scoret bortelaget utligningen. Kampen ble stående og vippe, og det var en nervøs steming i Bjølsenhallen. Ut over i perioden klarte Kubakken å senke skuldrene noe og holde ballen mer i laget. Gode keepere i begge ender av banen forhindret flere mål i perioden.

I siste periode skulle Kubakken finne tilbake til det gode duellspillet de har vist tidligere i sesongen og sørge for å få ballen på kassa. Det er tross alt der man scorer målene, og ikke i rundvantet. Det offensive spillet satt bedre i tredje periode enn resten av kampen, men en god defensiv jobb fra Bygdø Monolitten stoppet skuddene før de nådde fram til mål. Det tok over åtte minutter før en ball endelig fant nettmaskene. Heldigvis var det Kubakken som igjen tok ledelsen, og det var Doffen som scoret. Dermed var det åpent for at Kubakken skulle ta mer tak i kampen igjen. Bygdø Monolitten måtte framover på banen, og det ble mer åpent for raske Kubakkenangrep. 14 minutter ut i perioden løsnet det endelig for hjemmelaget. Doffen og Espen scoret hvert sitt mål med få sekunders mellomrom, før Eivind satte spikeren i kista tre minutter senere. Rett før slutt scorte Bygdøy Monolitten et siste mål, men Kubakkens fjerde strake seier i tredjedivisjon var i lomma på de grønn-hvite treningsdraktene!

Nok en gang spilte Kubakken en veldig ujevn kamp. Store deler av første og andre periode spilte hjemmelaget langt under pari. Den defensive jobben var ikke god nok. I stedet for å tråkke til ble vi stående og pirke på raske og ballsikre Bygdø-spillere. I utrolig mange situasjoner gjorde Kubakkengutta feil valg. Enten var man ikke tett nok oppi situasjonene, eller så solgte man seg billig ved å styrte mot spillere med full kontroll på ballen og fart mot vårt mål. Når i tillegg nesten alle oppspill ble for sene eller for unøyaktige måtte vi stole på at Albatrossen i mål skulle holde oss inne i kampen. Han leverte flere utrolige og avgjørende redninger. Samtidig viste laget nok en gang god moral, ved å ta seg sammen mot slutten av kampen og hale i land en deilig sliteseier.

Rekkene:

Eivind – Doffen – Rune

Espen – Wasa – Trond

Backpar:

Pål – Høvel’n

Lars – Vegard

Atle – Gjermund

Målene:

1-0: Wasa

2-0: Doffen (Lars)

2-1

—–

2-2

——

3-2: Doffen (Lars)

4-2: Doffen (Rune)

5-2 Espen (Wasa)

6-2: Eivind (Rune)

6-3

To minutter: Espen og Lars

7 Comments on Kubakken IBK – Bygdø Monolitten 2 6-3

  1. For et lag. For en gjeng. Jeg er stolt til margen.

    PS. Ønksker du dele denne siden med andre på f.eks facebook, er det bare å klikke på facebookikonet rett under artikkelen.

  2. Herlig. 4 av 4, for en start. Vel den beste seriestarten i Kubakkens snart 15 år eller?

  3. Kjett! Sliteseier på en dårlig dag. Imponert over at vi stadig klarer å kjempe oss inn i kamper som blir stående og vippe – og hale seieren i land.

  4. Forslag: Vi får jentene(eller Andrew) til å ta noen bilder i neste kamp som kan spice om kampref til ennå større høyder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.