Kubakken IBK – Akerselva 3 8-7

Kubakken valser videre i tredjedivisjon. Årets første hjemmekamp ble spilt mot Akerselva 3 i Bjølsenhallen på søndag. Noen ganger holder det å spille ordentlig innebandy i 40 minutter, men det er kanskje ikke en taktikk man bør satse på alt for ofte.

Kubakken tok tak i kampen fra start. Ballen gikk raskt, det var bevegelse i laget, og til dels trege Akerselvaspillere hang ikke med på notene. Etter fem minutter ble det uttelling: Espen forsøkte å spille ballen til Doffen fra bak mål. Keeperen brøt pasningen med foten, men oppnådde kun å sette ballen rett i eget nett. Noen minutter senere rundet Doffen opp på høyrekanten og prikket en ”Jørdre spesial” rett i krysset. Med god strekk i Akerselva-laget ble det til tider gode muligheter for kontringer. Og når de i tillegg tok seg god tid med byttene var det bare å forsyne seg. Midtveis i perioden utnyttet Trond et enormt rom som oppsto på venstrekanten i et Akerselva-bytte. Han trakk inn mot mål og knallet et dragskudd i kassa. Et nydelig mål av Trondski, som spilte en av sine beste offensive kamper noensinne i den grønne trøya.

I mesteparten av førsteperiode ga rekka med Wasa, Eivind og Doffen motstanderen skikkelig trøbbel. Uten at det ga noen voldsom uttelling i målprotokollen. Wasa dro i ett tilfelle av et par backer pluss keeperen, men klarte ikke helt å stokke køller, ben og armer da han skulle dytte ballen i åpent bur. Litt senere satte han endelig sitt første mål etter come-backet i høst, med et fint håndleddsskudd fra venstrekanten. Med 4-0 på tavla etter 16 minutter så det ut til at Kubakken skulle cruise inn til en lett seier. Akerselva fikk pirket inn en redusering før perioden var over, men i pausen var stemningen avslappet og fin. Bare å hekte av Akerselva i midtperioden, nå.

I andre periode fortsatte Kubakken å dominere kampen. Men spenningen steg flere hakk da det var bortelaget som scoret periodens første mål. Skulle Kubakken surre bort overtaket? Heldigvis svarte Wasa med å putte en deilig 5-2-scoring midtveis i perioden. Andrerekka leverte igjen fire minutter senere, og det på flott vis. Ballen gikk raskt og på få touch fra Pål til Espen på venstrekanten og videre inn til Trond som styrtet inn foran mål og styrte inn 6-2. Eivind scoret 7-2, før Lars sørget for årets første mål fra backposisjon, med et fint løp inn i slottet.

Med to ganger 4-1 i perioderesultat og 8-2-ledelse til siste pause skulle Kubakken bare slå de siste spikrene i Akerselva-kista i tredje periode. I stedet leverte grønnskjortene en fantastisk forestilling i kollektiv kollaps. Akerselva reduserte tidlig til 8-3. Utover i perioden falt Kubakkenlaget stadig mer fra hverandre. Knapt en pasning kom fram til løperne og så å si alle dueller ble tapt i egen sone. Med ti minutter igjen å spille kom reduseringen til 8-4, og det begynte å bli en viss spenning i kampen igjen. De siste tre minuttene kokte det totalt i Kubakken-hodene. Med ett og et halvt minutt igjen å spille sto det plutselig 8-6. Coach tok time-out for å rydde på rekkene og ro i land seieren. Akerselva tok ut keeperen, kastet alt de hadde fram mot mål og jaget desperat to kjappe mål. Etter et frislag fikk de hjelp av dommeren, da Pål ble idømt to minutters utvisning for feil avstand. Akerselva stilte opp seks mot fire. Flere skuddforsøk ble dekket, før bortelaget fikk frislag ute på vår høyrekant. Med 45 sekunder igjen på uret utnyttet de at Kubakken var noen sekunder for sene med å stille opp muren. Frislaget ble klinket direkte i krysset. Kun ett mål som skilte, nå! De siste sekundene måkte Kubakken unna etter beste evne, og heldigvis fikk ikke Akerselva avsluttet flere ganger. Dermed kunne Kubakken innkassere sin tredje strake seier i tredjedivisjon – på hengende håret!

Ser man bort fra tredje periode leverte Kubakken nok en god kamp. Men den siste perioden var så grusomt dårlig at man gikk hjem fra Bjølsen med en litt uggen følelse. Det var totalt unødvendig at kampen skulle bli så spennende. Vi viste i de 40 første minuttene at vi kan spille rundt lag av dette kaliberet, bare vi holder fart i ballen og beina. Hva som ble så annerledes i siste periode er uvisst. Vi hadde vist at vi kan tråkke til i dueller og vinne 50/50-ballene. Men dette var helt glemt i tredje periode. Enkle pasninger behersket vi også i de 40 første minuttene, men ikke de siste 20. Ble vi for høye på pæra og trodde alt skulle gå på skinner selv om vi spilte på halv maskin? Jaja. Vi får fokusere på to gode perioder – og to poeng!

Rekkene:
Lars – Vegard – Eivind – Doffen/ Wasa /Rune/ Stig
Pål – Gjermund – Espen – Trond – Wasa/ Stig

Målene:
1-0: Espen (Doffen)
2-0: Doffen
3-0: Trond (Espen)
4-0: Wasa (Eivind)
4-1
—–
4-2
5-2: Wasa (Trond)
6-2: Trond (Espen)
7-2: Eivind (Rune)
8-2: Lars (Eivind)
—–
8-3
8-4
8-5
8-6
8-7

2 minutter: Pål

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.