Kubakken IBK – Akerselva IBK 3

Med en kraftig nivåheving etter nyttår har Kubakken hentet 7 viktige poeng så langt i 2017. For å sikre plassen i tredjedivisjon var det behov for minst tre til. Ingen forventet at disse skulle sikres da serieleder Akerselva kom på besøk i Bjølsenhallen på lørdag.

Kubakken klarte å skrape sammen åtte mann til kampen. Pål måtte kjøre for å hente Leon til sekretariatet. Da var vi sju mann igjen til et relativt lavmælt taktikkmøte før kampstart. Matchplanen gikk ut på å ligge i tett defensiv boks og selge hvert eneste baklengsmål så dyrt som mulig, med motivasjon bygget på at målforskjellen ligger an til å bli avgjørende i sesonginnspurten. Da kampen skulle blåses i gang var Pål og Leon fortsatt ikke på plass. Korsvoll stilte velvillig en mann i sekretariatet inntil videre. På banen var det heller ikke lett å få til et fullt lag. Etter litt om og men fikk vi stablet seks mann innenfor vantet, og kampen kunne starte.

Kampplanen satt bra fra start, og Pål kom halsende inn kort tid etter at fløyta gikk. Akerselva dyttet mye ball, men ble presset ut langs vantet. Og ved et par brudd kom Kubakken til noen halvfarlige kontringer. Etter hvert klarte Kubakken å holde litt på kula også. Doffen tok ansvar for å roe ned i angrep. Han dro på seg et par mann hver gang han skjermet ballen. Etter en duell bak mål fikk han pirket kula ut til Espen, som fikk bra med tid til å se etter nestemann. Lars trakk inn fra backposisjon da Akerselvaforsvaret åpnet seg i midten. På en litt humpete pasning klinte han til på halvspretten. Og sendte ballen rett i krysset! Med en ledelse litt mot spillets gang og flere farlige kontringer spilte Kubakken på seg selvtillit. Rune spilte Doffen igjennom med noen fine, dype pasninger. På andre forsøk ga det uttelling. Doffen pirket så vidt på ballen rett foran kassa, og styrte den inn i mål. På midtbanen fant ikke Emil noen bedre løsninger, så han satte like godt 3-0 fra distanse. På tampen av perioden fikk Akerselva kranglet inn en ball. Herlig defensiv innsats og litt flyt i angrep, og vips så vant Kubakken første periode 3-1.

Trykket fra Akerselva ble hevet noe i midtperioden. I Kubakkenlaget fulgte alle planen til prikke, og den defensive disiplinen var eksemplarisk. Jostein leverte i tillegg noen klasseredninger de gangene Akerselva fikk avsluttet. Midtveis i perioden begynte de sju utespillerne å merke kjøret. Men likevel var det Kubakken som fikk uttelling. Emil satte 4-1 og like etter klinte Doffen inn 5-1 fra sin vante posisjon på høyrekanten.

Firemålsledelse før siste periode, og Kubakken forberedte seg på at nå ville Akerselva hive alt i angrep. Og i løpet av tre minutter satte de to mål.Det neste målet kom heldigvis ikke like raskt. Med ti og et halvt minutt igjen av kampen var ledelsen nede i ett mål, og det var på tide å ta en time-out og roe nervene.  Utrolig nok svarte de svært slitne kuguttene med å heve seg et par hakk. Den defensive jobben ble enda mer innbitt, i overgangene tok alle ansvar for å holde på kula og skjerme unna. Sekundene tikket i Kubakkens favør, samtidig som frustrasjonen økte hos Akerselva. Fire minutter før slutt ga Pål alt i kamp om en løs ball, og ble belønnet av en streng dommer med en tominutter. Den red Kubakken mesterlig av, men måtte fortsette i undertall da Akerselva tok ut keeperen. Fortsatt ble baller banket unna når det trengtes, og skjermet når det var mulig. Rett før slutt klarte Kubakken å holde på ballen i angrep. Espen endte med ballen bak dødlinja. Med et litt slitent hode besluttet han å droppe ballen ut foran kassa i stedet for å holde på den. Heldigvis endte det med at Emil kunne daske inn 6-4 i åpent mål med 11 sekunder igjen på uret.

For en deilig seier! Kubakken viste eksemplarisk defensiv organisering og jobbet veldig godt som et lag. Skudd ble dekket og spillet styrt ut mot vantet. Med litt flyt i noen situasjoner foran egen kasse og flere matchvinner-redninger fra Jostein holdt vi godt unna. I angrep kunne vi faktisk satt flere mål på gode kontringer. At vi klarte å posjonere ut kreftene og holde hele kampen med bare to innbyttere gjør det hele enda deiligere. Lenge siden vi har levert en så bra underdog-seier. Nå blir ikke serieinnspurten like nervepirrende som den så ut før kampen, og vi kan faktisk ende med en meget respektabel siste sesonghalvdel.

Laget: Jostein, Pål, Rune, Lars, Espen, Doffen, Emil, Jørn

1-0: Lars (Espen)

2-0: Doffen (Rune)

3-0: Emil (Rune)

3-1

4-1: Emil (Pål)

5-1: Doffen (Lars)

5-2

5-3

5-4

6-4: Emil (Espen)

2 min: Jørn, Espen, Pål

1 Comment on Kubakken IBK – Akerselva IBK 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.