Kubakken IBK – IK Akerselva 2

Morgenkamp på lørdag, mot andrelaget til Akerselva. I sin forrige kamp pyntet de på målforskjellen sin, med 22 mål mot Sagene. Vi visste at Akerselva kunne stille med tekniske og gode spillere. Da trenger de ikke være så mange, heller.

Akerselva stilte med en innbytter, det vil si en rekke mindre enn Kubakken. Muligens brukte de de første minuttene av kampen til å varme opp. Kubakken etablerte i hvert fall et godt trykk i angrep fra start. Men så fikk Akerselva vise fram noen tekniske finesser. Fra bak mål trikset en mann ballen opp i nettaket. Akerselva var ikke interessert i å holde noe høyt tempo, men når de først bestemte seg for å sette i gang noen løp og holde fart på ballen ble det ofte farlig rundt Kubakkenkassa. Kubakken hadde ikke helt det samme presisjons- og show-nivået inne, men kjempet seg til en del sjanser likevel. Ti minutter etter det første målet satt utligningen. Frode fyrte av fra backen, og Petter var på pletten til å daske inn returen. Akerselva svarte med et par mål i løpet av de fem neste minuttene, før Doffen satte 2-3 fra høyrekanten.

Kun ett mål bak, og Kubakken var med i kampen før andre periode. Etter pausen satte Akerselva to kjappe mål i løpet av det første drøye minuttet, så da sank stemningen noe. Midtveis i perioden banket Ola inn en redusering på en retur. Da svarte bortelaget nok en gang med en kjapp scoring. Høvel’n hadde kommet inn på vingen i andrerekka, og før pause serverte han en fin frekking. Han tok styringen fra bak kassa, i et godt, etablert angrep. Da han ikke fant noen løsninger lurte han like godt ballen i mål via kjøkkenveien.

To mål til Akerselva i starten av tredje periode fjernet det meste av tvil om hvor seieren skulle havne. Og så skulle dommerne hjelpe til, med to tvilsomme utvisninger i løpet av 13 sekunder. Kubakken red av undertallet tre mot fem, og gikk for å avslutte kampen med stil. Emil reduserte til 5-9 og Rune satte 6-10. Helt på tampen valgte Emil å skyte selv da Kubakken hadde tre mann alene mot keeper. Det endte heldigvis for ham med mål, og dermed ble sluttresultatet fastsatt til 7-12.

En frustrerende kamp mot overmakta. Akerselva gjorde som de ville – hvis de gadd. De var vel nærmere 20 mål enn Kubakken var 12. Siden de bare hadde en innbytter var det vel dessuten helt på sin plass at de to gulkledde på banen hjalp dem litt ekstra. Vi kan jo trøste oss med Wasas udødelige, helende ord etter et tap tidligere i sesongen: «Vi har tapt mot dårligere lag enn dette.» Etter tre strake helger med kamper kan vi ta et par ukers velfortjent hvil i sofaen foran OL-sendingene. Nå gjelder det å levere innsats man kan være stolt av de siste tre kampene, før strategien legges for å kjempe om opprykk fra andredivisjon neste sesong.

Laget:

Jostein

Ola – Wasa – Eivind – Doffen – Rune

Pål – Frode – Espen – Petter/ Emil / Høvel’n

Målene:

0-1

1-1: Petter (Frode)

1-2

1-3

2-3: Doffen (Ola)

2-4

2-5

3-5: Ola

3-6

3-7

4-7: Høvel’n

4-8

4-9

5-9: Emil (Eivind)

5-10

6-10: Rune (Eivind)

6-11

6-12

7-12: Emil

2 min: Pål og Eivind

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.