Kubakken IBK – Asker IBK

I serieåpningen fikk Kubakken så hatten passet mot Sveiva. På søndag var det muligheter for å reise kjerringa, da Asker kom på besøk i Bjølsenhallen. En veldig viktig kamp mot en av tre motstandere i årets serie som i likhet med Kubakken kan rykke både opp og ned.

Halvparten av lagene i Kubakkens avdeling i andredivisjon kan ikke rykke opp, da klubbene har lag i øvre divisjoner. Samtidig ønsker disse lagene gjerne ikke å rykke ned. Erfaringen tilsier at disse lagene kan mønstre mannskap som enkelt sikrer plassen, hvis de skulle stå i fare for nedrykk mot slutten av sesongen. Med denne situasjonen blir Kubakkens kamper mot klubbene som stiller med førstelagene sine spesielt viktige: Man kan sikre seg livsviktige poeng samtidig som man hindrer de viktigste konkurrentene i å få noen. Søndagens kamp mot Asker var nettopp en slik firepoengskamp.

Kubakken startet godt, og etablerte seg raskt i angrepssonen. Siden Doffen har spilt for Asker tidligere i karrieren visst de nok at de burde passe litt ekstra godt på ham. Men da Ola klinte til med et lavt skudd var det ingen som klarte å hindre Doffen i å daske inn returen. Spillet bølget fram og tilbake etter scoringen. Omtrent midtveis begynte ting virkelig å glippe i forsvar for Kubakken. Utligningen satt rett før ni minutter var spilt. To minutter senere feilberegnet Espen en ball fra vantet, noe som førte til at Askers kaptein fikk  spasere ganske alene mot Jostein og sette 1-2 nede ved stanga. To minutter etter dette igjen fikk en Askerspiller vende relativt uforstyrret ut fra bak mål og sette 1-3 fra kort hold. Etter disse svake minuttene var det godt at Kubakken raskt klarte å melde seg på i målprotokollen igjen. Målet var en slags kopi av det første: Ola la ballen på kassa, Doffen pirket inn returen. Med 2-3 til første pause var kampen helt åpen.

Det kjentes ut som Kubakken burde ha grei kontroll, så stemningen før andre periode var optimistisk. Og da kampen ble blåst i gang igjen viste Kubakken virkelig at de kan ta tak også i andredivisjon. Forsvarsspillet var til tider helt nydelig. Med tette markeringer og hard jobbing fra de hvite og grønne slet Asker med i det hele tatt å finne oppspillsmuligheter. Alle kugutta gikk inn i duellene med kraft og full innsats. Tidlig i perioden ga innsatsen også uttelling i angrep. Ola spilte opp Espen på venstresiden, og han sendte av gårde et halvslapt skudd som snek seg inn i det lengste hjørnet. Kampen ble stående og vippe på 3-3 en stund. De få sjansene Asker kom seg til tok Jostein seg av på nydelig vis. Etter en sjelden forsvarsglipp kom en Askerspiller seg gjennom alene med Kubakkens sisteskanse. Jostein vartet opp med en utspekulert finte kombinert med et slags saksespark bygget inn i en sklitakling. Kjapt reagert! Midtveis i perioden var endelig Kubakken tilbake i ledelsen. Førsterekka hadde kombinert fint flere ganger uten uttelling, men nå klarte Doffen å skaffe seg akkurat nok rom på høyresida til å knalle kula i mål. Ikke lenge etter var det andrerekka som jobbet godt sammen. Andreas var ofte et godt oppspillspunkt på høyrekanten. Nå føyset han ballen til Espen bak mål. Wasa og Pål fulgte opp med gode løp, og da Asker ble litt for opptatt av å ta seg av disse bød det seg en mulighet for en liten frekkis: Espen dro en dragning fra bak dødlinja og dasket ballen inn mellom bena til keeperen. 5-3 før siste periode.

I den tredje perioden fortsatte Kubakken å jobbe godt i forsvar. Det som kom igjennom tok Jostein seg greit av. Også i angrep var det mange gode kombinasjoner, både etter oppbygging bakfra og etter brudd med raske kontringer. Men målene uteble. Helt til Frode noterte seg for sin første nettkjenning i Kubakkendrakta: Rune førte opp langs venstrekanten, før han slapp ballen tilbake til Frode. Med et dragskudd ekspederte han kula rett i den lengste vinkelen. Asker tok ut det siste av krefter i innspurten, men Kubakken ryddet ganske greit opp. Dermed rodde de i land en 6-3-seier.

Etter en litt kronglete førsteperiode var det herlig å se hvordan Kubakken hevet seg i de 40 siste minuttene. Den defensive jobben var til tider veldig ryddig og god. I angrep er det fortsatt litt å hente på effektiviteten. For mange skudd treffer nærmeste forsvarsspiller i stedet for å nå mål. Kubakkens to første mål var gode illustrasjoner på hvor viktig det er å få kula på mål. Det trenger ikke å være verdens hardeste og best plasserte skudd. Kommer kula først fram til mål kan kameraten din fort hjelpe til med å få den i kassa. Uansett en artig kamp, og to kjempeviktige poeng ble sikret. Spesielt gøy var det at Høvel’n leverte en kjempesolid innsats som ving. Nå har gutta fortjent å ta seg en kick-off-fest på fredag! Og så blir det bonuskamp i cupen på søndag. Talas!

Laget:

Helt bakerst: Jostein

Bak: Ola – Frode – Pål

Foran: Eivind – Doffen – Rune og Espen – Wasa – Høvel’n

Målene:

1-0: Doffen (Ola)

1-1

1-2

1-3

2-3: Doffen (Ola)

—-

3-3: Espen (Ola)

4-3: Doffen (Eivind)

5-3: Espen (Høvel’n)

—-

6-3: Frode (Rune)

I sekretariatet: Navdeep

 

 

4 Comments on Kubakken IBK – Asker IBK

  1. Flott kamp karer, og grattis Frode med den første i verdens fineste drakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.