Kubakken IBK – Bestum IBK

Kampen som egentlig skulle blitt spilt for et par uker siden ble flyttet til torsdag, da Bestum ikke kunne stille lag. Denne gangen stilte de etter hvert med tre innbyttere. Sist lagene møttes leverte Kubakken en herlig oppvisning i intensiv innebandy og hadde full kontroll hele veien. Det som ble levert i Bjølsenhallen på torsdag var ikke av helt samme kaliber.

Planen var nok en gang å legge mye press på Bestum. Og det startet bra. I første bytt ble en pasning brutt høyt på Bestums banehalvdel, og Doffen satte inn 1-0. Bestum kom etter hvert på en del halvfarlige kontringer, spesielt de gangene Kubakken ikke klarte å ta hver sin mann defensivt. Men i første periode slapp man unna med skrekken. I stedet doblet Eivind ledelsen ved å stjele ballen fra Bestum og gjøre alt selv. Petter styrte inn en nydelig, ferdigscoret pasning fra Vegard. Ledelse 3-0 til pause kjentes trygt og godt. Bare å male på.

Men i andre periode begynte Kubakken å gå i oppløsning. Framover ble spillet stadig mer unøyaktig. Pasninger ble spilt rett på motstanderens kølleblad, angrep ble brutt i farlige posisjoner. Defensivt var det utrolig mye rot i markeringene. Og nå satte Bestum kontringene sine. Allerede 42 sekunder etter pausen satt den første reduseringen. Fire minutter senere kontret de inn 3-2. Og midtveis i perioden satte de inn utligningen. Kubakken forsøkte å heve seg, men klarte ikke å få noe særlig ut av angrepsspillet sitt. Da perioden var over sto det fortsatt 3-3.

Etter en velfortjent skyllebøtte i garderoben skulle Kubakken ut og reise kjerringa i tredje. I stedet fortsatte man i akkurat det samme sporet. Etter 23 sekunder satte Bestum opp en spiller helt alene foran kassa, og da var det plutselig de som var i ledelsen. Og Bestum var ikke ferdige med det. Innen det var gåttt fem minutter av perioden hadde Bestum kontret og satt et frislag, og det sto 3-6. Seks baklengs på rappen! Det må ha vært årsverste fra Kubakkens side. Humøret og selvtilliten var på vei mot nullpunktet. Omtrent midtveis i perioden fikk Kubakken litt hjelp av dommerne til å få trua igjen. Knut ble muligens forhindret foran halvåpent mål i en kontring, og dommerne blåste straffe. Den satte Doffen i mål. Håpet var tent. Og nå bestemte Rune seg for virkelig å ta tak. Han jobbet som en tyr på hver eneste ball. To minutter etter straffen kranglet han seg fram på venstrekanten og fikk lempet en pasning til Doffen foran mål. Der pirket toppscoreren inn ballen med en sleivtreff. To minutter etter det igjen gjorde Doffen jobben selv, vant en ball og satte inn utligningen til 6-6. Skulle det gå veien likevel? Da Bestum fikk en utvisning så det ut til at det kunne være Kubakkens gylne mulighet til å ta tilbake ledelsen. Men overtallsspillet ble nervøst og manglet tempo. Med to minutter igjen på uret var det fortsatt likt i målprotokollen, til tross for at Bestum hadde en sjanse til å putte ballen i åpent mål fra to meters hold. Så traff for en gangs skyld Kubakken på noen pasninger etter hverandre. Og for et pasningsspill det var! Ballen ble tredd gjennom et stadig svimlere Bestumlag på få touch, og var innom hele angrepsrekka før Rune kunne servere Eivind ballen på nesten åpen kasse. Endelig var Kubakken tilbake i ledelsen! Ett minutt senere var Rune servitør igjen. Ballen ble sendt fra bak mål til Espen, som satte kula i mål på ett touch. Før kampen var over fikk Bestum sin egen tvilsomme straffe, men den tok Jostein seg greit av. Og da endte det med seier 8-6 til Kubakken.

Med seier i siste seriekamp har Kubakken gått gjennom sesongen ubeseiret. Det er litt av en bragd! Selv om motstanden ikke alltid har vært helt topp er det sterkt å holde konsentrasjonen og nivået oppe hele sesongen igjennom. Når vi da kom til siste kamp virket det som noe sviktet. Kanskje innbilte vi oss at det skulle bli en lett seier? Forrige gang vi møtte Bestum gikk det jo greit. Men den kampen var kanskje årsbeste fra Kubakkens side, så å forvente at man skal treffe like bra neste gang – uten å legge ned det nødvendige arbeidet – er i beste fall naivt. Bestum er ikke noe dårlig lag, og da de fikk ferten av blod i andre periode jobbet de hardere og bedre enn Kubakken. Kubakken på sin side, gjorde det til tider vel lett for motstanderen. I forsvar glapp det veldig ofte. Kanskje har vi blitt så vant til å spille mot laber motstand at vi tror det skal lykkes hver gang å gå to forsvarere på en og samme mann? Mot lag som Bestum betyr slike løsninger at det blir en ledig angriper som får ballen. Det samme gjelder kanskje å sende fire mann i angrep? Det kan fungere mot lag som ikke er i stand til å spille presise kontringspasninger – men ikke mot Bestum. Når man i tillegg ikke er presise nok i eget pasningsspill gir man motstanderen alt for mange gode overgangsmuligheter. Heldigvis klarte Kubakken å ta seg sammen de siste 11 minuttene. Da så man eksempler på hva vi er gode for offensivt, noe vi for så vidt også gjorde i deler av første periode. Heldigvis vant vi med to måls margin, slik at ingen kan skylde på en litt tvilsom straffe. Det smaker utrolig deilig med slike sliteseire også! Nå gjenstår to kamper mot vinnerne av de andre avdelingene i divisjonen. Da står det om pokal. Det blir gøy! Men til de kampene bør vi heve oss ganske mye fra nivået vi viste på torsdag.

Laget:

Jostein

Ola – Wasa – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Vegard – Espen – Knut – Petter

1-0: Doffen (Eivind)

2-0: Eivind

3-0: Petter (Vegard)

—-

3-1

3-2

3-3

—-

3-4

3-5

3-6

4-6: Doffen

5-6: Doffen (Rune)

6-6: Doffen

6-7: Eivind (Rune)

6-8: Espen (Rune)

2 min: Vegard

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.