Kubakken IBK – Drammen Devils

Kubakken - Lagbilde
Foto: Remi Laakso, Hamar Abeiderblad


Etter flere måneder med bortekamper var det forrige helg endelig klart for kamp i Bjølsenhallen igjen. Motstander var Kubakkens tabell-nabo Drammen, som lå ett poeng bak på den utrolig jevne tabellen i 2. divisjon avdeling B.

Redaksjonen har vært plaget av sykdom og ellers vært travelt opptatt den siste uka, så vi må bare beklage overfor utålmodige lesere av kubakken.com som har ventet lenge på å få vite hvordan denne kampen egentlig gikk for seg. Men mange har nok likevel fått med seg at dette ikke helt var Kubakkens dag. Drammen stilte med et litt forsterket mannskap sammenlignet med da Kubakken overraskende nok tok en knepen 6-5-seier på bortebane i høst. Med flere teknisk sterke spillere hos motstanderen, og en gjennomsnittsvekt 30 kg over Kubakkens, var oppskriften for hjemmelaget å spille disiplinert og tett i forsvar og forsøke å utnytte raske overganger. Men det ble raskt klart at Kubakken ikke hang med på notene denne dagen. Drammenspillerne fikk føre ball omtrent som de ville, mens de grønnkledte skvatt unna i taklingene og havnet en halvmeter bak i løpeduellene. Det gjorde ikke ting enklere at forsvarsminister Ola måtte hinke av banen etter ett bytt. (Han var likevel på banen, så dette teller som hans 50. kamp for Kubakken siden vi startet opp i Oslo. Gratulerer!) I oppspillsfasen var Kubakken bedre enn de har vært i det siste, men i angrep ble det få farlige avslutninger. Knappe seks minutter ut i kampen fikk Drammen dasket inn det første målet på en backhand fra distanse. På stillingen 0-2 fikk Drammen straffe. Den klarte en iskald Jostein å presse utenfor. I undertallet som fulgte slet Kubakken med å få ryddet unna ballen. Slik som ballen ble pirket rundt foran eget mål var det nesten som om de ville at Drammen skulle få lov til å avslutte fra kort hold – så mange ganger de måtte ønske. Og da gikk det som det måtte. 0-3 med to minutter igjen av perioden. Rett før pause fikk Kubakken målet som tente et lite håp for resten av kampen. Espen sendte avgårde en langpasning mot Doffen, som kom på et fint løp inn fra venstre. Og rødtoppen styrte ballen pent opp i nettaket på ett touch.

Med kun to mål å ta igjen var det et optimistisk Kubakken som gikk på banen til andre periode. Men de slet fortsatt med å rydde opp i forsvar. Seks minutter ut i kampen ble det nok en straffe, etter at en Drammenspiller fikk spasere gjennom hele forsvaret og ble hindret da han var alene med Jostein. Men sistnevnte reddet jammen enda en gang! Dermed ble det ikke noe baklengs før sju minutter senere. Og på det tredje (!) straffeforsøket fikk Drammen endelig uttelling. Nå begynte det virkelig å se mørkt ut for Kubakken. Og før siste pause fikk Drammen sette inn 1-6.

I tredje periode ryddet Kubakken litt i rekkene, i et desperat siste forsøk på å redde i land et poeng. Det hjalp kanskje bittelitt. I hvert fall gikk det seksten og et halvt minutt før neste -og siste- baklengsmål. Men framover klarte man ikke å få satt inn det nødvendige trykket mot Drammens mål, og det ble ingen uttelling. Selv ikke med fire minutter i overtall klarte Kubakken å overliste et kompakt forsvar og en god keeper.

Kubakken tapte for et bedre lag denne gangen. Men å tape 1-7 ga en noe bitter smak likevel. Det var rett og slett en begredelig forestilling Kubakken leverte. Spesielt defensivt var det labert. Vi jobbet ikke godt nok sammen som lag, og i mann-mot-mann-duellene var det helt utrolig hvor ofte timingen var totalt på trynet. Enten gikk man inn for tidlig, og solgte seg billig, eller så ventet man for lenge med å tråkke til, og endte viftende med kølla en meter bak motstanderen. Da er det omtrent som å be om at Drammens stjernespillere skal score. Det var to spillere som var involvert i samtlige mål, så det burde vært mulig å skjønne underveis at disse ikke skulle få lov til å spasere rundt med ballen. Spesielt pinlig var dette når vi hadde lokalpressen fra Hamar på tribunen… For øvrig var det hyggelig med generelt godt oppmøte på tribunen denne kampen. Vi beklager at vi ikke kunne levere på banen.

Nå ligger Drammen ett poeng foran på tabellen, mens Høybråten og Stovner er a poeng med Kubakken. Dermed er det ikke noe som er avgjort, og det er gode muligheter for å spille seg opp til en god plassering. Det er helt opp til oss selv. Vi får håpe at vi kan finne tilbake til det gode og oppofrende spillet fra tidligere i sesongen. Når Kubakken jobber bra sammen som lag, og hver og en går til i alle dueller, blir det god innebandy av det. I angrep var det noen positive ting å ta med seg fra Drammenkampen. Førsterekka fikk til mange gode kombinasjoner og involverte backene bra. Andrerekka var bedre enn på lenge til å holde ballen i laget. Men vi kan bli enda flinkere til å få ballen på kassa når vi avslutter. Skudd som går rett i første motstander ender alt for ofte med farlige situasjoner i feil ende av banen. Nå satser vi bare på at Olas kneskade ikke er for ille, at Rune blir bra i akillessenen sin, at Knut og Espens ribbein gror raskt og så videre.

Laget:

Ola/ Pål – Gjermund – Eivind – Doffen – Wasa

Lars/ Vegard – Pål – Espen – Knut – Trond

Jostein mellom stengene

Målene:

Feil vei, med unntak av

1-3: Doffen (Espen)

2 min: Vegard og Eivind

3 Comments on Kubakken IBK – Drammen Devils

  1. Ser at Hamer Arbeiderblad var på plass, men dem skrev ikke noe om kampen eller?…Ellers så har de klart å gjemme artikkelen veldig godt 🙁

  2. hei, veldig bra side dere har. morsomt at noen tar seg tid til å skrive så bra og mye rundt klubben deres. Takker for en fin kamp og ønsker dere lykke til med resten av kampene.
    PS! det var en sykt bra defensivt jobb av forsvarspillerne til Drammen som gjør at angriperene kan stå høyt:o)
    Til slutt: gulvet i bjølsenhallen burde byttes:)

    DD

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.