Kubakken IBK – Drøbak Frogn

Etter en lang pause siden serieåpningen var det på lørdag endelig klart for Kubakkens andre kamp i tredjedivisjon. Drøbak Frogn var en ukjent motstander før kampen. Da de stilte uten innbyttere så det uansett ut som det burde være en overkommelig oppgave for Kubakkens 12 mann.

Og Kubakken tok som ventet tak fra start. Det tok bare 26 sekunder før Eivind banket inn 1-0. Da så det jo ut som det hele skulle bli en parademarsj. Men det ble det absolutt ikke! Til tross for at de hadde ballen store deler av tiden klarte ikke Kubakken å få til mange gode avslutninger. De seks spillerne fra Drøbak jobbet hardt, og klarte å få til en del farlige kontringer. Etter sju minutter fikk de dasket inn utligningen. Og i løpet av to og et halvt minutt klarte de jammen å sette to til! Midtveis i første periode lå dermed Kubakken under 1-3 mot et lag uten innbyttere! Humørnivået var på vei rett ned i Maxibutikken. Ikke før det var spilt 11 minutter kom det en liten oppkvikker. Ola jobbet seg hele veien over banen, og presset en Drøbak-back hardt på egen halvdel. I full panikk klinket han ballen rett i eget mål. To minutter senere var man tilbake der man startet kampen. Gjermund startet et angrep ved å spille opp Doffen sentralt i banen. Han vendte opp og plasserte ballen i nota – og unge, lovende Rongved fikk dermed sin første andre målgivende pasning i karrieren! Så fulgte en periode med dårlig uttelling igjen, før Kubakken satte tre kjappe mål de to siste minuttene før pause.

I pausen var alle enige om at vi burde spille enkelt, la ballen gjøre jobben og spille rundt Drøbak Frogn. Det ble også gjort i starten av andre periode. Men det ble fortsatt ikke så mye mål av det. Doffen scoret to mål til, hvorav ett etter assist fra keeper Jostein. Utover i perioden fikk Drøbak komme på stadig flere kontringer. Svake vurderinger i dueller, dårlige pasninger og for offensiv satsing bidro til at de kontret inn to mål. Andre periode endte utrolig nok 2-2.

I siste periode burde det være mulig å putte en haug med mål mot fem spillere som ikke har fått hvile seg på benken annet enn i pausene. Men fortsatt slet Kubakken med å komme til gode nok avslutninger på mål. En av de få spillerne som klarte å skape farligheter var Doffen. Han var involvert i det meste som ga uttelling, og spilte blant annet opp dagens debutant, Petter, da han satte inn 11-5 på iskaldt vis alene med keeper. Et frislag og nok en kontring førte til to baklengsmål. Helt på tampen fastsatte Knut sluttresultatet til 14-7 i undertall.

Det var en ganske trist forestilling Kubakken leverte i Bjølsenhallen på lørdag. Mot et lag uten innbyttere skal det være en grei sak å spille rundt motstanderne og pepre målet med skudd. Og ikke bør det være nødvendig å slippe til mange sjanser mot eget mål. Men Kubakken var hverken giftige framover, trygge i pasningsspillet eller sikre hjemover. Presisjonen i pasningene var dårlig. Bevegelsen i angrep og disiplinen i forsvar var for slapp. Førsterekka leverte tross alt ganske bra i protokollen, noe andrerekka skal være glade for. Ellers hadde vi faktisk stått i fare for å tape kampen! Doffen kan ta med seg en pen sum til poengstatistikken. Jostein  og Gjermund er sikkert fornøyd med å være representert i statistikken også. Petter gjorde en hederlig innsats i sin første kamp i Kubakkendrakta, og viste at han har mye innebandy i seg. Det blir et godt tilskudd utover sesongen! To poeng tar vi også med oss. Men ellers var det ikke så mye å glede seg over i denne kampen. Til helga er det bare å komme seg opp i ringa, for da er det kamp mot Tunet 3. Mer humør, mer innsats, mer presisjon – så blir det bra, detta!

Laget:

Ola/ Petter – Gjermund – Eivind – Rune – Doffen

Lars – Pål – Espen – Knut – Wasa

Jostein

Atle i sekretariatet

Målene:

1-0: Eivind (Doffen)

1-1

1-2

1-3

2-3: Selvmål

3-3: Doffen (Gjermund)

4-3: Doffen (Lars)

5-3: Espen (Pål)

6-3: Ola (Doffen)

—-

7-3: Doffen (Ola)

8-3: Doffen (Jostein)

8-4

8-5

—-

9-5: Rune (Doffen)

10-5: Doffen (Eivind)

11-5: Petter (Doffen)

12-5: Wasa (Lars)

12-6

12-7

13-7: Eivind (Doffen)

14-7: Knut (Lars)

12 min: Wasa

8 Comments on Kubakken IBK – Drøbak Frogn

 1. Er spenningen over allerede med tanke på kåringer, Doffen og Wasa har rykket, mange sterke kandidater i feltet, men usikker på om noen har kapasitet til å tette luka.
  Akkurat nå er det mer spenning i duellen mellom Gjermund og keepern. Bets anyone?

 2. “[F]ørste målgivende pasning i karrieren” – her er det helt opplagt at referenten ikke husker tilbake til gullsesongen 2007-08, hvor unge lovende Rongved både laget et mål og serverte én målgivende (til Doffen det også, han plukket såvidt jeg husker opp et skudd på avveie bak mål og gikk kjøkkenveien). Dét var imidlertid den første i karrieren,; denne mot Drøbak Frogn var derimot den andre.

  To øl på at Jostein er forbi meg på poengstatistikken innen 1. desember.

 3. Faen, stemmer det! Gjermund var jo on fire den sesongen. Husker målet, for det var en veldig fin feiring etterpå. Men assisten hadde jeg helt glemt.

 4. Godt å se deg tilbake på statistikken Jerry. Fortsetter du sånn skal jeg love å putte på pasningene dine. Tar gjerne en tur ned i rundvant for å hente de…

  Men hvor er børsa? Tikker det inn noe mål snart?

 5. Tipper kruttet i børsa med pusepelsen snart er tørt og at The Jerry show starter når det står november i kalenderen. Så de som vil ha gratis poeng, spell ballen atn Gjermund.

 6. Etter treningen i dag har jeg mest trua på Jostein, men hvis du kommer deg tilbake til formen 07/08 kan dette bli en intern rysare… Tipper Lars gir deg kamp Wasa…men han kommer ikke før på “vårparten”.

 7. I år vinner Wasa sinnataggen, garantert! gutten med de hvite og sorte stripene passer godt i en fryseboks! Thomas taggen Wasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.