Kubakken IBK – Ellingsrud Tigers

I helga var det muligheter for å reise kjerringa etter det sure nederlaget mot Korsvoll, da Ellingsrud Tigers kom på besøk i Bjølsenhallen. Men i stedet for å reise noe som helst leverte Kubakken en enda mer variabel kamp enn sist, og surret det helt til for seg selv i siste periode.

Det var Kubakken som måtte sette tempo på spillet fra start. Ellingsrud virket ganske fornøyd med å ligge bakpå og spasere litt rundt når de vant ballen. Men Kubakken klarte ikke å utnytte spilleovertaket innledningsvis. I stedet var det bortelaget som gikk opp i ledelsen etter sju minutter. Heldigvis svarte Pål i neste bytt. Han fikk en pasning tvers igjennom den defensive boksen, klinte til fra backposisjon og traff pent inne ved stanga. Emil fulgte opp et minutt senere, ved å kontrollert daske en retur i nota, og Kubakken var i ledelsen. Ellingsrud skapte en del farligheter når de tok Kubakken i defensiv ubalanse. I ett tilfelle måtte Wasa hoppe litt for å ta en ball på kassa rett foran mål. Da ble det straffe, og den satte Ellingsrud i mål. Kubakken fortsatte å skape trøbbel for seg selv ved å gi motstanderen sjansen til å angripe mot et ubalansert forsvar. Noen ganger ved å spille farlige pasninger i midtsonen, andre ganger ved å presse hodeløst høyt i banen. Det resulterte i ytterligere to baklengs før pause.

Etter en god  innledning hadde Kubakken rotet det til for seg de siste ti minuttene av åpningsperioden. I andre periode var det om å gjøre å heve tempoet og jobbe bedre sammen som et lag. Og det startet bra. Jørn banket inn reduseringen til 3-4 før Knut klinte inn utligningen fra høyrekanten før det var gått fem minutter av midtperioden. Så begynte stemningen å surne stadig mer. Ellingsrud lot seg irritere over det meste som skjedde, og begge lag fikk utvisninger for helt meningsløse situasjoner. Innimellom utvisningene førte Doffen Kubakken opp i ledelsen igjen, med et skudd helt oppe i bøylen. Ellingsrud utlignet igjen, før Wasa gjorde det hele på egenhånd. Han vant ballen på egen halvdel, så etter alternativer uten å finne noen, og klinte like godt kula i mål via en fot. Men dette var jo ikke dagen for mye flyt. Så direkte fra dropp sendte Ellingsrud nok en utligning i nota fra midtbanen.

Uavgjort før siste periode. Nå var det bare å ta fram rutinen og innsatsen for å avgjøre en så langt spennende kamp. Denne gangen gikk det ikke helt som planlagt i garderoben. Ellingsrud tok Kubakken på senga i et par situasjoner tidlig i perioden, og plutselig var de to mål foran. Kubakken spilte en del ball, men klarte ikke å komme til veldig gode avslutninger. I stedet ble det kontringer i mot og enda et baklengs. Med 6-9 og 11 minutter igjen måtte Kubakken begynne å jage ball høyt i banen. Det fungerte ganske dårlig, og Ellingsrud satte heller 6-10 på nok en straffe. Da Lars reduserte til 7-10 med fem og et halvt minutt igjen tente det et visst håp. Kubakken gikk ned på rekkene for å sette inn en siste offensiv. I overtall 6 mot 4 endte det med at 7-11-spikeren ble satt i tomt bur.

For en jævla drittkamp. Kubakken leverte bra innsats og spill de første 10 minuttene og i midtperioden. Men i løpet av kampen var det utrolig mange enkeltsituasjoner som ødela. Håpløse feilpasninger, elendig koordinert press, idiotiske involveringer i kranglene Ellingsrud la opp til. Hadde det ikke vært for et par tvilsomme dommeravgjørelser kunne det sett enda verre ut i målprotokollen. Bunn-nivået vi viser er utrolig svakt. Men vi har jo vist at vi har et ganske bra toppnivå også. Noe som avhenger av at vi jobber godt sammen som et helhetlig lag, og spiller på det trygge. Forhåpentligvis kan vi finne tilbake til dette i tide til neste kamp.

Laget: Jostein, Lars, Jørn, Wasa, Pål, Eivind, Espen, Doffen, Emil, Knut, Petter

0-1

1-1: Pål (Espen)

2-1: Emil

2-2

2-3

2-4

3-4: Jørn (Eivind)

4-4: Knut (Espen)

5-4: Doffen (Emil)

5-5

6-5: Wasa

6-6

6-7

6-8

6-9

6-10

7-10: Lars (Eivind)

7-11

4 min: Emil, 2 min: Knut

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.