Kubakken IBK – Fjerdingby IBK 2

På lørdag var det endelig klart for Kubakken IBKs debut i andredivisjon. Etter å ha gjort en fantastisk innsats i tredjedivisjon var laget før sesongen bevisst på at de i år vil møte hardere motstand og oppnå labrere poengfangst. Og allerede i den første kampen fikk de møte den nye, brutale hverdagen, i kamp mot Fjerdingby IBKs andrelag.

På grunn av diverse konkurrerende aktivitetstilbud denne helga stilte Kubakken med kun ni utespillere, etter at Espen kom direkte til hallen etter 14 timers reise fra Kazakhstan. Planen for kampen var å jobbe hardt og disiplinert i forsvar, og prøve å benytte seg av sjansene som alltids vil dukke opp framover på banen. Man kan finne mye glede i godt forsvarsspill! Fra første sekund ble det klart at det skulle bli en tøff kamp for Kubakken. Fjerdingby 2 spilte ballen raskt og hadde god bevegelse i laget. Spiller for spiller kunne Fjerdingby 2 skilte med bedre teknikk enn de nyopprykkede kugutta, så det gikk virkelig fort i svingene. Likevel klarte hjemmelaget å holde unna i nesten fem minutter før den første ballen satt klistret i krysset bak Jostein. Målscorer var Jörgen Jonsson (45 målpoeng i fjorårets eliteserie). Resten av perioden slet Kubakken med å finne ut av hvordan de skulle forsvare seg mot det raske spillet, og kontringene ble det som regel lite ut av. Målene trillet inn jevnt og trutt i feil ende. Rett før slutt fikk Raymond Evensen (84 landskamper (flest i norsk innebandyhistorie), kun slått av Willy Fauskanger når det gjelder målpoeng for landslaget, 37 poeng i fjorårets eliteserie)  æren av å sette inn periodens sjette og siste mål. Vel fortjent!

I pausen tok Kubakken en prat om hvordan de skulle klare å demme opp litt bedre for angrepsbølgene – og hvordan humøret skulle holdes oppe. Men i det første minuttet av andreperiode var det faktisk Kubakken som sto for angrepsspillet! Etter litt fram og tilbake i rundvantet klinket Rune en pasning inn fra venstrekanten, og foran mål styrte Eivind ballen rett i nota! Bakover klarte gutta også å få litt mer styr på ting. Mer bevegelse, tøffere taklinger og bedre kommunikasjon gjorde det litt vanskeligere for Fjerdingby 2 å komme til gode målsjanser. Men etter fire og et halvt minutt sprakk det bakover igjen. Målet ble puttet inn av Glen Evensen (58 målpoeng i fjorårets eliteserie (noe som kvalifiserte ham til Fjerdingbys toppscorer), 50 landskamper). Så holdt Kubakken unna i hele 9 minutter og 50 sekunder før neste baklengs! Dette kan til en viss grad tilskrives Josteins solide innsats som sisteskanse og coach’s geniale trekk med å flytte Lars ned på backen og Vegard fram som løper. 15 minutter ut i perioden ga genistreken seg utslag også i angrep: Trond Allan la en ball inn foran mål, og der var backhandkongen fra Rogaland på plass. Vegard dasket inn reduseringen til 2-8 bak keeper Jesper Nordmark (årets spiller i fjorårets eliteserie) med en herlig backhand. I neste bytt leverte andrerekka igjen. Et Kubakkenfrislag førte til klabb og babb rundt mål, og til slutt fikk Vegard spilt ballen til Ola i slottet, som klinket en backhand i mål. Hadde det ikke vært for at det sprakk litt bakover i periodens siste minutt kunne det blitt uavgjort i midtperioden! Tre mål rant inn rett før pause. Det siste ble satt inn av unggutten Thanh Bui, assistert av Fjerdingby 2s nye spiller Tobias Wendelstig (43 målpoeng i fjor, for serie- og sluttspillvinnerne Tunet IBK).

Den siste perioden var mest som en transportetappe å regne. Kubakken holdt noenlunde unna bakover, og Fjerdingby 2 var kanskje mett på innebandy for denne lørdagen. Kun tre baklengs er ikke så verst. Til slutt sto det 3-14 på måltavla, og lagene kunne gå ut for å ta seg noen velfortjente øl. Spesielt Vegard burde feire litt ekstra, og nyte at han er på toppen av Kubakkens poengplukkerliste!

MERK: Forbundet tok en titt på kampskjema, klikk her for å lese resultatet.

Laget:

Ola, Pål, Lars, Trond Allan, Eivind, Espen, Rune, Vegard og Doffen, i ulike konstellasjoner. Jostein i mål.

Våre mål:

1-6: Eivind (Rune)

2-8: Vegard (Trond Allan)

3-8: Ola (Vegard)

2 minutter: Lars og Pål

10 Comments on Kubakken IBK – Fjerdingby IBK 2

 1. Hehe, et godt referat! Godt jobba alle sammen, syns vi gjorde en god figur, et lag å regne med i år igjen. -Også moro å ha godfølelsen etter å ha plukka 14 ut av nota. Noen tv-redninger mot de beste landet har å by på gjør godt i en ung og lovende keeperskrott.

 2. Herlig å være igang igjen gutter. Doffen, du skal få kamp til siste minutt-denne ledelsen skal jeg ikke gi fra meg.

 3. Herlig innstilling Vegard! Du har spilt deg ut av backplassen med gårsdagens oppvisning. Fikk oss en god leksjon i går, men synes vi gjør en bra forestilling. Makan til bevegelse har jeg aldri vært borti før.

 4. Syns vi gjorde det bra jeg, lukter 5-0 og tabelltopp det her:)
  Hadde de med noen andrelagsspillere?

 5. Vegard, jeg tar utfordringen!! Du var skarp på lørdag, må opp i ringa til neste kamp!
  Merkelig å være fornøyd etter 14-3 tap, men her hadde vi ikke en sjangs. Moro å få kjenne på nivået til de beste. Vi får ta med oss litt av tempoet i kroppen i dag mot paradis!

 6. Men hvor er det coach har vært de siste åra a? Finner det meget kritikkverdig at Vegard er blitt misbrukt på backen nå i tre år.

 7. Til Ola: Dette kalles modningsprosess, gutten visste ikke opp ned på ei innebandykølle da han begynte for tre år siden. Først måtte gutten løre seg backspill for så å få utløp for sine offensive kvaliteter. Tiden var inne på lørdag og resultatet taler for seg selv. Kan ikke kalle det noe annet enn en genistrek. Hvor er landslagsledelsen? Vent nå ringer tlf…….

 8. At jeg har blitt tilgodesett med en assist er ikke annet en imponerende……

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.