Kubakken IBK – Høybråten og Stovner IL

Med kun få kamper igjen av sesongen er ingen ting avgjort i andredivisjon avdeling B. Av lagene som kan rykke opp kan faktisk samtlige også rykke ned! Derfor var det to veldig viktige poeng som skulle deles ut da Kubakken møtte Høybråten og Stovner i Bjølsenhallen forrige lørdag. Det burde ikke være noe i veien med tenningen!

 

Alle kampene mellom Kubakken og HSIL de siste to sesongene har vært tette og spennende oppgjør. Trolig hadde publikum derfor ekstremt høye forventninger til kampen. Og det var Kubakkens supportere som fikk første anledning til å juble. I sitt andre bytt førte Petter ballen opp bak HSILs mål. Derfra rundet han opp såpass raskt at keeperen ikke hang helt med. Petter fant åpningen, og smøg ballen inn ved stanga via kjøkkenveien. Kampen fortsatte med litt avventende spill, mens begge lag så etter åpninger i to tette forsvarsvegger. Ikke før uret hadde rundet 18 minutter kom neste mål. Med enkle løsninger og gode bevegelser spilte Kubakkens andrerekke ballen godt i laget. Espen endte med ballen bak HSILs mål, fikk tid til å orientere seg, mens Petter kom på et fint løp inn i slottet. En liten backhand-pasning og et kjapt direkteskudd senere lå ballen i nota til 2-0. Etter en periode med mye godt spill var det en fortjent ledelse. Men selvfølgelig måtte det komme et glipptak før pause. Med 15 sekunder igjen av perioden fikk HSIL akkurat nok plass til å løsne et kjapt distanseskudd som smatt inn i mål.

Andre periode var også jevnspilt. Det var ikke mange klare sjanser til noen av lagene, og først etter 15 minutter ble det mål. Med nok et skudd fra distanse utlignet HSIL til 2-2, og kampen sto og vippet. I jevne oppgjør er hver duell potensielt avgjørende, noe som kan føre til en del harde tak. Kampen var fysisk tøff, men ikke spesielt stygg. Rett før andre periode var over ble Knut meid i bakken med en kroppstakling bakfra. Det var en tøff smell, men det var trolig ikke med overlegg. Likevel kan man forstå at Knut ikke var helt fornøyd. Dessverre kokte det over i mange nok sekunder til at det vanket en liten skotupp på HSIL-spilleren. Dermed måtte Knut se resten av kampen fra trubunen, og Kubakken startet siste periode med en mann mindre på banen.

HSIL benyttet overtallet til å gå opp i ledelsen for første gang i kampen. Skulle motet og kreftene svikte for Kubakken? Neida. Fem minutter senere var det likt i protokollen igjen: Wasa fikk en fin tversoverpasning fra Doffen, la ballen til rette og klinket et slagskudd oppunder tverrliggeren. Etter at Knut takket for seg tok Vegard over som ving i andrerekka. Han løp og jobbet som en tyr, og etter 11 minutter ga jobbingen uttelling. Et fint angrep ble rullet opp fra backene Pål og Lars, via Petter til Vegard ved venstre vant. Han skjermet ballen fint i kamp mot to HSIL-spillere, og fikk smelt av gårde en perfekt pasning foran mål. På den bakerste stanga kom Espen stupende inn akkurat i tide til å styre ballen mot mål med en backhand. Ballen traff stanga, men heldigvis spratt den i keeperens arm og inn i mål. I neste bytt var Vegard frampå igjen. Petter vant en duell i høyre rundvant, før han sendte en perfekt pasning inn i slottet, hvor Vegard var på løp. Han dasket til på backhand og sendte kula rett i nota. Herlig mål av backhandkongen fra Rogaland og ledelse til Kubakken! En deilig snuoperasjon fra 2-3 til 5-3 i løpet av knapt fem minutter. Referenten husker ikke helt hva coach sa under time-outen på stillingen 3-3, men det må ha vært helt genialt. Dette burde være mulig å ro i land de siste åtte minuttene. Og da HSIL fikk et rødt kort på tiden 15:09 så det enda lysere ut: En Kubakken-spiller mer på banen resten av kampen. Men det gjelder å ha hodene med seg selv om man har ett hode mer på banen. HSIL la naturlig nok inn en siste, desperate sluttspurt og tok ut det de hadde av krefter. De presset Kubakken hardt spiller mot spiller, selv med en mann mindre. Da burde det egentlig ikke vært så vanskelig for fem grønnkledte å trille ball rundt fire jagende lyseblå. Men sjelden har man sett så mange direkte feil beslutninger på en innebandybane i løpet av så kort tid. Med rett under to minutter igjen å spille fikk HSIL straffe, etter at en lang ball ble stoppet av en Kubakken-arm. Straffen benyttet de til å redusere til 5-4. Dermed ble kanskje Kubakken litt skjelvne. De fortsatte i hvert fall å gjøre det vanskelig for seg selv. I stedet for å spille enkle pasninger rundt HSILs boks ble det løsnet skudd og forsøkt avsluttet fra inne i målgården. Dermed fikk HSIL i løpet av de siste to minuttene flere gode kontringer enn de hadde klart å spille seg til i løpet av hele kampen. Hadde det ikke vært for at Jostein gjorde et par kjemperedninger ville de rett og slett bøttet inn mål. Og med nøyaktig ett minutt igjen av kampen fikk de jammen kontret inn 5-5-scoringen. Kubakken forsøkte med et par gode avslutninger før kampen var over, uten uttelling. Men kanskje skulle de bare være glade for at de ikke slapp inn flere mål.

Uavgjort mot HSIL – igjen. I utgangspunktet er jo ikke det så halv-gærent. Men når man leder med to mål fem minutter før slutt – og får lov til å avslutte kampen med en spiller mer på banen – er det lov å forvente seier. De siste minuttene var rett og slett helt horrible. Det virket som Kubakken-laget fikk et akutt tilfelle av kollektiv kortslutning i hodet. Om det var nerver, usikkerhet på egne ferdigheter eller overmot som fikk det til å gå så galt er uvisst. Kubakken lot uansett en gyllen mulighet til å sikre seg to svært avgjørende poeng gå fra seg. Etter at det har gått en uke siden kampen er det mulig å likevel se noe positivt som vi kan ta med oss videre. De første 55 minuttene av kampen var stort sett veldig bra. Forsvaret jobbet godt sammen som et lag, og spesielt andrerekka var flinke til å finne hverandre i angrep. Det var en positiv innstilling i hele laget, og alle jobbet godt og hjalp lagkameratene til å løse situasjonene. Dette er ting vi bør ha med oss i sesongens siste seriekamp mot Ski. For blir det ikke to poeng der kan vi belage oss på å spille i tredje divisjon neste sesong.

 

Laget:

Gjermund – Rune – Eivind – Wasa/ Vegard – Doffen

Lars – Pål – Espen – Knut/ Vegard – Petter

Jostein

Målene:

1-0: Petter

2-0: Petter (Espen)

2-1

—-

2-2

—-

2-3

3-3: Wasa (Doffen)

4-3: Espen (Vegard)

5-3: Vegard (Petter)

5-4

5-5

2 min: Lars

Rødt kort: Knut

 

2 Comments on Kubakken IBK – Høybråten og Stovner IL

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.