Kubakken IBK – Holmlia 2

Tredjedivisjon avdeling B er tett befolket av andre- og tredjelag fra klubber med lag oppover i divisjonene. Før helgas runde hadde Kubakken målt krefter med to av dem, og kommet ut av det med tre av fire mulige poeng. På lørdag kom andrelaget til Holmlia på besøk i Bjølsenhallen. Alltid like spennende å se hva disse “tall-lagene” stiller med av mannskap.

Holmlia stilte med kun to innbyttere, til tross for at førstelaget hadde spillefri i førstedivisjon. Resten av gutta var kanskje i gang med å frese lørdagsbiffsnadderet ,da kampen ble spilt halvsent på ettermiddagen. Uansett var det bortelaget som kom best i gang. Flere av spillerne hadde god kontroll på både kølle og ball, og spesielt skuddene var av høy kvalitet. Mens Rune satt på utvisningsbenken kjempet Kubakken godt i undertall. Med få sekunder igjen av utvisningen fikk Holmlia god klem på et skudd fra høyrebacken, og ballen snek seg inn bak en dekket Jostein. Utover i kampen var det Kubakken som hadde ballen klart mest. Men det hjelper lite når det ikke gir uttelling i form av mål. På 7:41 fikk Kubakken sjansen til å utligne, da Holmlia krysstaklet en spiller rett foran mål. Doffen satte straffen pent i nota bak en totalt utfintet keeper. Kubakken fortsatte å holde ballen mest, men Holmlia kom på flere farlige visitter. Noen minutter før pause gikk nok et distanseskudd i mål, og første periode endte 1-2.

Andre periode gikk stort sett i samme sporet som første. Kubakken holdt ballen, mens Holmlia kontret. Og scoret. Etter omtrent 14 målløse minutter kom 1-3 på enda et skudd fra langt hold. Så svarte endelig Kubakken. Eivind banket ballen i mål fra kort hold, etter en fin tversoverpasning fra Doffen. Håpet om at kampen var i ferd med å snu ble tent. Men så kontret Holmlia inn 2-4 like etterpå, og andre periode, som første, endte 1-2 i favør Holmlia.

Før tredje periode var oppgaven klar: Å jobbe som et helvete, vinne dueller og holde balltempoet høyt. Oppskriften ble fulgt fra start, og belønningen kom da Doffen reduserte til 3-4 tidlig i perioden. Men til tross for iherdig jobbing ville ikke ballen inn flere ganger. Og rett før halvspilt periode kontret Holmlia inn 3-5. Det kjentes dypt urettferdig, men Kubakken er ikke et lag som legger seg ned og aksepterer nederlag før siste sekund er spilt. Ti minutter kan holde til å ta igjen to mål. Ola bestemte seg for å gi alt hva remmer, tøy og rygg kunne holde. Etter en del svake avslutninger tidligere i kampen hadde han dessuten fått skutt inn siktet. Rune spilte opp Ola sentralt i banen, og derfra banket han kula rett i kassa. Rett fra påfølgende dropp jobbet Knut inn ballen på Holmlias banehalvdel, passerte en back og med en hånd på kølla la han ballen i en pen bue over keeper og i mål. Dermed var det plutselig likt i målprotokollen. Og nå så ikke Kubakken seg tilbake. Den harde jobbingen ga seg endelig utslag i litt av en ketchupeffekt. Da Ola klinket inn 6-5 med 14:53 på uret var Kubakken i ledelsen for første gang i kampen. I neste bytt la Knut igjen ballen til Espen, som fikk tid til å plassere kula lavt i mål via stanga. Doffen fulgte opp med å sette 8-5. Coach bommet på en straffe. Og på slutten avsluttet Ola det hele ved å sette inn 9-5 i overtall. De siste 10 minuttene av kampen ble altså vunnet 6-0!

For en fantastisk deilig seier! Litt typisk Kubakken å slite med uttellingen og havne under. Og ganske typisk at vi klarer å jobbe inn poengene på slutten! Men sjelden har vi klart å få hull på byllen på denne måten. Holmlia var nok slitne på slutten, men alle Kubakkengutta fortjener honnør for den beinharde jobbingen og fine innstillingen som ble vist. Ikke bare i de siste ti minuttene, men stort sett hele kampen. At det skulle ta så lang tid før man fikk belønningen gjør bare at det hele smaker enda bedre. Ola sto virkelig fram på slutten, med tre nesten identiske mål på gode skudd. Artig at gutten som vanligvis må gi seg i løpet av første periode skulle være så viktig i de avgjørende sluttminuttene. Men alle gutta var med på å male Holmlia i stykker i løpet av 60 minutter med innebandy. Noen småting som dårlige oppspill og halvslapt press på skyttere kan man grave fram fra minnet. Men det gidder vi ikke fokusere på. Nå er Kubakken nemlig tilbake på tabelltopp – og det er vel fortjent!

 

Laget:

Gjermund/ Vegard – Ola – Eivind – Doffen – Rune

Pål – Lars – Espen – Knut/ Wasa/ Petter

 

I sekretariatet: Tonje

 

Målene:

0-1

1-1: Doffen (straffe)

1-2

—-

1-3

2-3: Eivind (Doffen)

2-4

—-

3-4: Doffen (Rune)

3-5

4-5: Ola (Rune) (tid 10:33)

5-5: Knut (Lars) (tid 10:38)

6-5: Ola (Rune) (tid 14:53)

7-5: Espen (Knut) (tid 15:36)

8-5: Doffen (Eivind) (tid 15:51)

9-5: Ola (Eivind) (tid 17:09)

 

2 min: Rune, Lars, Vegard

3 Comments on Kubakken IBK – Holmlia 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.