Kubakken IBK – Høybråten og Stovner 2-2

Gutta boys!Før helgas runde i tredjedivisjon avdeling C var det to lag med full poengpott så langt: Kubakken og Høybråten og Stovner (ja, vi vet det høres ut som tre lag). Spenningen foran lørdagens oppgjør mellom disse lagene i Bjølsenhallen var derfor stor. Og spenningen holdt seg hele kampen igjennom!

Coach hadde satt opp en plan for å tøyle det han mistenkte var et offensivt sterkt HogS-lag. Defensiv disiplin var det viktigste stikkordet. Fra start virket Kubakken-laget noe nervøst. HogS spilte opp fra en baktung formasjon, og ville gjerne inn sentralt i angrepssonen. Hjemmelaget ga dem litt for ofte rom til å spille sitt spill, og det ble noen halvfarlige situasjoner tidlig i kampen. Etter knapt fire minutter traff en pasning inn i midten perfekt på køllebladet til en HogS-løper som fikk vende enkelt opp og sette ballen i nota bak Jostein. Et nervøst gisp gikk gjennom Kubakken-laget. Skulle kampen avgjøres allerede nå? I et kort møte ved vantet forsøkte laget å peppe hverandre opp. Og det tok ikke lang tid før andrerekka svarte: Ola klinket et frislag inn i lengste hjørne i neste bytt! Skuldrene til Kubakken-spillerne senket seg kanskje et hakk med utligningen. I hvert fall begynte den defensive organiseringen å sitte bedre utover i første periode. Dessuten begynte hjemmelaget å vinne flere dueller, og flere gode kontringer kunne ha endt med scoringer. I stedet var det HogS som gikk opp i ledelsen igjen. Kubakken ga vekk et mål ved å gi HogS vel mye plass i en kontring, ved å bruke for lang tid på et bytte. Dermed ledet bortelaget 1-2 til første pause.

I andre periode ønsket Kubakken å fortsette det gode defensive arbeidet og forsøke å få flere avslutninger på mål framover. Bakover gikk det stort sett som planlagt, og det kjentes ut som hjemmelaget hadde ganske god kontroll hjemover. I den andre enden gikk ikke like mange baller på kassa som man hadde håpet. HogS spilte tett i forsvar og var flinke til å dekke skudd. Kubakken fikk to sjanser i overtall i andre periode, og stort sett gikk ballen godt og raskt fra mann til mann. Likevel ble det ikke mange skudd på mål av det. Andre periode ble målløs, og kampen sto og vippet før en utrolig spennende siste periode.

Kubakken fortsatte med en heroisk defensiv innsats. HogS fikk spille ball mellom sine tre ballfordelere bak, og i det de forsøkte å flytte spillet opp på banen gikk Kubakkenspillerne hardt inn i duellene – og vant de fleste. Framover slet de fortsatt med å komme til avslutninger, selv om ballen befant seg stadig mer hos Kubakkenspillere utover i perioden. Med fem minutter igjen av kampen fikk HogS nok en utvisning, da Eivind ble lagt i bakken i en gyllen skuddposisjon. Coach fikk dermed litt tid til å omrokkere laget. De mest erfarne spillerne skulle avslutte kampen. Nok et overtallsspill inneholdt mange pasninger, men få avslutninger. Tiden var i ferd med å renne ut – og det var Kubakken som kjempet mot klokka! Laget holdt likevel hodet kaldt, og spilte tålmodig og oppofrende innebandy. Med ett minutt igjen på uret spilte Knut en tversoverpasning i retning Ola, som hadde en god skuddmulighet i backposisjon. Om det var bevisst eller ikke er ikke helt klart, men Ola slapp ballen videre mot høyre i stedet for å skyte. Der sto Rune klar til å plukke opp ballen. Han ladet dragskudd-kanonen, og endelig fikk kula både god retning og kraft. Peddalen klinka inn utligningen lavt i lengste hjørne! Herlige jubelscener brøt løs på banen og på tribunen – hvor Kubakkensupporterne stilte mann-, kvinnne- og barnsterke. De siste 58 sekundene holdt Kubakken greit unna, og kunne dermed innkassere ett hardt tilkjempet poeng i toppoppgjøret i Bjølsenhallen.

Nok en gang viste Kubakken at de kan spille god innebandy. Den defensive jobben var spesielt god, og for en gangs skyld leverte laget hele veien gjennom 3×20 minutter. I oppspillsfasen var dessuten feilene vi har blitt straffet så hardt for tidligere luket vekk. Det eneste som manglet var uttellingen i angrep. Med det grepet de etter hvert tok om kampen kjentes det ut som om det nyopprykkede laget like gjerne kunne vunnet. Derfor var det fantastisk deilig å i hvert fall kjempe i havn ett velfortjent poeng. Lagmoralen må nevnes nok en gang. Det er utrolig godt å se hvordan dette laget holder humør og kvalitet oppe til tross for mål i mot. Roen og tålmodigheten som ble vist i en kamp som var tett og sto og vippet i 60 minutter er rett og slett imponerende – og desto mer så når man tar i betraktning at det er flere spillere på laget som for drøyt to år siden ikke hadde tatt i en innebandykølle. Framgangen for både spillere og lag er  enorm! Tusen takk for en herlig, helhjertet og oppofrende innsats, gutta! Takk også til HogS for en fair og fin innebandykamp. Og tusen takk til WAGs og supportere på tribunen!

Rekkene:

Lars – Pål – Eivind – Rune – Doffen

Ola – Gjermund – Espen – Wasa – Trond – Knut

Mål:

0-1

1-1: Ola (Espen)

1-2

—-

—-

2-2: Rune (Knut)

2 min: Lars

5 Comments on Kubakken IBK – Høybråten og Stovner 2-2

  1. Haha, spilte han Hsil fyren mot oss eller? Vi kan ikke ha vært på samme match, og spesielt etter å ha sett filmen fra kampen – vi var rett og slett et bedre innebandylag. Ferdig snakka. God jul rasshøl!

  2. Må føles veldig bittert å slippe inn den rett før slutt. Stakkars gjeng, de som var så nære, men så glapp det på slutten gitt.

  3. Er vi blitt primadonna eller???? Vi var 8 utespillere på trening i kveld. Det er for dårlig og kjedelig for oss som stiller. Skjerpings!! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.