Kubakken IBK – Korsvoll IL 2

Våre venner i Korsvoll er så ivrige at de har et andrelag i tredjedivisjon. På søndag møtte vi dem i Bjlsenhallen. Basert på resultatene så langt i sesongen var dette en kamp Kubakken helst burde vinne.

Det ble litt hektiske forberedelser til kampen. Jostein ødela bilen på fjellet, og det lå ikke an til at han skulle rekke kampen. Eddie stilte velvillig med utstyr, og planen var at Ola skulle ta fram gamle kunster i buret. Men i garderoben rett før kamp ble det klart at Jostein var i ankomst. Vi måtte bare finne en løsning for de første minuttene av kampen. Siden en keeper ikke får lov til å spille utpå etter først å ha stått i mål kunne vi ikke ofre Ola for noen minutter. Dermed ble en syk Jørn ringt opp rett før vi gikk ut til oppvarming. Sporty som han er kom han på super-kort varsel, kledde på seg en litt for liten keeper-drakt og satte seg i mål for første gang i sitt liv! Dette kunne gå riktig ille…

Men Jørn klarte seg helt strålende, han. I starten kom det ikke mange skudd, men etter hvert måtte den ferske keeperen levere. Og da holdt han ballen fast. Og satte i gang angrep med gode, lange kast. Egentlig skulle man tro at han var mer erfaren i sin rolle enn de som skulle stå for det offensive. Kubakken startet bra, men senket seg tidlig til Korsvolls tempo. Da var det dem som tok ledelsen. Et dekket skudd sneik seg inn bak Jørn. Jostein ankom hallen midtveis i første periode, og etter drøyt 12 minutter kunne Jørn gå av banen – med kun ett baklengs og en redningsprosent på mellom 80 og 90. Offensivt klarte ikke Kubakken å feste grepet på kampen. I stedet fikk Korsvoll kontre. I ett tilfelle endte det med straffe. Jostein ventet ut skuddet og reddet. Det kan hende at litt mer enn 17 minutters erfaring hjalp i den situasjonen. I det påfølgende undertallet jobbet Kubakken lenge bra, men rett før slutt glapp presset, og Korsvoll økte til 0-2.

Coach leverte en overraskende behersket hårføner-behandling i pausen. Nå var det opp til Kubakken å heve tempoet og øke intensiteten. Som sagt, så gjort. Det tok under et halvt minutt før Doffen spilte opp Emil, som satte kula i mål. Og ganske nøyaktig to minutter senere klinket samme mann inn utligningen på et hardt og godt skudd. Pasningen kom fra Wasa, som valgte å ikke skyte mot en keeper som var helt satt ut av en sidebevegelse. I stedet holdt han på ballen og ventet til Emil ble ledig på enda en tversoverpasning. Nå svingte det bra av angrepsspillet til Kubakken. Ballen gikk fra mann til mann og mange baller ble vunnet igjen høyt i banen. Espen fisket inn en svak pasning og satte fart alene mot keeper. Avslutningen ble ikke helt som tenkt, men ballen trillet likevel rolig inn mellom bena på keeperen. Kort tid etter økte Doffen til 4-2. Så stjal Espen en ball til høyt i banen. Denne gangen leverte han et hardt skudd som gikk via tverrliggeren og i mål. Fem mål på drøyt ti minutter var en grei heving av standarden fra den første perioden. Men så ble Kubakken kanskje litt vel høye i hatten. I den siste halvdelen av perioden var det Korsvoll som vant baller på midten og kontret i overtall. Det resulterte i to mål før den siste pausen. 5-4, og da var det plutselig kamp igjen.

Igjen var det opp til Kubakken å heve seg. Og igjen gjorde de nettopp det. Pål serverte Espen perfekt fra bak mål, og da var det to-målsledelse igjen. Så begynte samarbeidet mellom Doffen og Petter å fungere. Doffen økte til 7-4 før Korsvoll reduserte. Så pirket han inn en retur etter Petters skudd. Og Petter dro med seg ballen og avsluttet i nota i en rask bevegelse etter pasning fra Doffen. Til slutt satte Doffen punktum med et knallskudd via tverrliggeren til 10-5, etter pasning fra Petter. De siste ti minuttene ble det litt mindre ryddig spill, og et par utvisninger på Kubakken. Men 10-5 sto seg til sluttsignalet gikk.

En kamp med voldsomme variasjoner i prestasjonene. Når spillet funket var det til tider meget bra. Innimellom var det få pasninger som kom fram til medspillere. Mot bedre motstand hadde vi ikke fått like mange sjanser til å hente oss inn igjen. Uansett en artig kamp, og tre viktige og deilige poeng.

Laget:

I mål: Jørn og Jostein

Bak: Ola, Wasa, Pål, Frode

Sentere: Eivind, Espen

Løpere: Doffen, Emil, Petter

Mål:

0-1

0-2

1-2: Emil (Doffen)

2-2: Emil (Wasa)

3-2: Espen

4-2: Doffen (Pål)

5-2: Espen

5-3

5-4

6-4: Espen (Pål)

7-4: Doffen

7-5

8-5: Doffen (Petter)

9-5: Petter (Doffen)

10-5: Doffen (Petter)

2 min: Ola, Eivind, Pål

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.