Kubakken IBK – Krona IBK

På søndag var det gjensyn med gamle kjente i Krona IBK. Kubakken stilte mannsterke, noe man ikke kan si om motstanderen. Mot et lag som kun var interessert i å ligge i defensiv boks og slenge av gårde høye kontringsballer var det opp til Kubakken å stå for tempo og kreativitet. Den type kamper har ikke alltid vært deres sterkeste side.

Kubakken åpnet med høyt press fra start, for å unngå at Kronas backer skulle få lempe baller uforstyrret opp i midten. Kampen fortonet seg som forventet: Krona lå bakpå og sendte høye baller mot store og ballsikre vinger. Kubakken lyktes godt med å hindre presisjonen i disse oppsillene, og klarte å ta unna det meste av baller og dueller i forsvar. Likevel fikk en merkelig, lang ball stusse inn i nota, etter en rar touch og/ eller en misforståelse mellom flere Kubakkenspillere. I angrep ble Kubakken stående og stange mot en trang boks. Skuddene som kom var ikke av god nok kvalitet til å overliste keeperen. Dermed sto det noe flatterende 0-1 ved periodeslutt.

I andre periode fant Kubakken flere åpninger i forsvaret til Krona. Sistnevnte hadde fått et par ekstra spillere i løpet av første periode, noe som muligens gjorde at de ikke lenger lå like mye bakpå. I en overgang kranglet Knut med seg ballen forbi et par spillere på høyresiden før han ble kontant stoppet. Espen fulgte opp med et løp, og plukket opp den løse ballen. Da var det plutselig åpen vei mot kassa og ballen ble satt rett i vinkelen. I neste bytt fulgte førsterekka opp med litt klikk-klakk rundt mål, før Rune satte inn 2-1 kun 11 sekunder etter utligningen. Var det en ketchupeffekt på gang? Ikke helt. Kubakken fortsatte å spille seg til sjanser, men marginene var ikke på deres side. Selv ikke da Krona hadde en mann mindre på banen ville ballen inn. I hvert fall ikke før Kubakken hadde spilt i overtall i nesten seks minutter. Da tok Ola ansvar, trampet seg gjennom forsvarsboksen og banket inn 3-1. Kort tid etter satte Jostein i gang Knut på nok en overgang på høyrekanten. Forsvaret endte med å rygge passivt, så da dro Knut seg fint inn sentralt i banen og klinte kula oppunder tverrliggeren. Solid innsats resulterte i fire mål og tett bakover. Kubakken hadde virkelig hevet seg i midtperioden. Men selvfølgelig glapp det med tre sekunder igjen på uret. En høy ball ble dasket til med ryggen mot mål, og fikk trille rolig inn mellom bena på en svært overrasket Jostein.

Kun en tomålsledelse etter det som kjentes ut som 40 minutter med massivt overtak. Med Kronaspillere som er eksperter på å skjerme unna og daske høye baller kunne fortsatt alt skje. Siste periode åpnet bra, da Rune serverte Ola en fin ball fra bak dørlinja. Ola svarte med å banke ballen i mål på ett touch. Så fikk Krona redusere med nok et rart mål, mens diverse Kubakkenspillere lå langflate på gulvet. Kanskje begynte usikkerheten å spre seg i Kubakken på dette tidspunktet. I hvert fall ble resten av kampen preget av mange rare situasjoner, feilpasninger og dårlige valg. Krona reduserte nok en gang etter sju minutter, etter å ha slått vilt etter det som var av køller, bein og baller foran mål. Så red Kubakken av et undertall med flere nødskrik. De siste ti minuttene av kampen var det nok mange slitne Kubakkenhoder på banen. Laget gikk i hvert fall stadig mer opp i sømmene. Krona luktet på sin side muligheten til å stjele med seg poeng. De tok ut det siste av krefter, og fikk til tider presset Kubakken høyt. Knappe sju minutter før slutt resulterte det i at en Kronaspiller plutselig sto helt alene foran Jostein da han fikk ballen fra en Kubakkenspiller (etter å ha ropt på den som om han var en forsvarer som skulle hjelpe til). Dermed satt utligningen til 5-5. På slutten var det ingen Kubakkenspillere som klarte å ta ansvar for å roe ned spillet og få noen baller på mål. I stedet fortsatte kaoset med kokospasninger, svake dueller og dårlige vurderinger. Heldigvis ble det ikke flere baklengsmål, heller, slik at lagene delte poengene.

Kanskje skulle vi være glade for at vi fikk med oss ett poeng fra denne kampen? I hvert fall basert på hvordan vi spilte i siste del av tredje periode. Men det kjentes likevel ut som om vi tapte ett poeng. En god, men uheldig førsteperiode ble fulgt opp med en bunnsolid andreperiode. Dessverre var ikke ledelsen vi skaffet oss stor nok til å holde unna for målene Krona fikk dasket, kranglet og lurt inn i siste periode. Samtlige av målene var av den uryddige og merkelige typen. Men det er sånne ting som går inn når spillet blir rotete. I det minste fikk ikke Krona tatt innpå oss på tabellen, selv om vi heller ikke klarte å benytte sjansen til å rykke fra. Neste gang skal vi levere ordentlig innebandy i 60 minutter og slå denne gjengen!

Laget:

Ola – Gjermund/ Frode – Eivind – Doffen – Rune

Pål – Frode/ Lars – Espen – Knut – Wasa/ Lars

Jostein

Målene:

0-1

—-

1-1: Espen (Knut)

2-1: Rune (Doffen)

3-1: Ola

4-1: Knut (Jostein)

4-2

—-

5-2: Ola (Rune)

5-3

5-4

5-5

2 min: Pål

Sekretariat: Gjengen fra Kristiansand

7 Comments on Kubakken IBK – Krona IBK

  1. Herlig objektiv kampreferat, med mist mulig skryt til motstanderen.
    Hei! Dere har glemt straffen i første periode. Hva skjedde med den?

  2. Blir en annen kamp hjemme i Heggedal. Med fullt lag får vi sjansen til å spille vårt spill også. Lange høye baller en en grei måte å spille på når de to backene våre må stå hele matchen, og vi har to innbyttere, hvorpå han ene aldri har spilt høyere enn 5 div, og det var 7 år siden!!!! Det regner jeg med at også dere forstår. Vi var ikke spesielt imponerte over spillet deres heller bare så det er sagt. Dere blir fort slitene selv med mye folk, og har det samme spillet som dere alltid har hatt. Lett å plukke ut de folka som skal produsere for dere. Det så dere spesielt godt i siste perioden. Sees på nyåret.

  3. Nåååh, dakar… Krona savner skryt og forståelse. Dere får henvende dere til dagspressen for mer objektive referater, tror jeg.

  4. Njaaa…litt skryt har jo Krona tross alt fortjent. Var jo et nokså genialt taktisk trekk å kjøre to mann i press(samt plassere en glagutt i slottet) på den eneste spilleren på banen som ikke klarer å høre forskjell på Hamar og Dikemark-dialekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.