Kubakken IBK – Målløs 3 12-3

På grunn av sykdom og diverse sykt dårlig planlagte hytte- og alpeturer slet Kubakken uvanlig hardt med å stille lag på søndag. Knut Thomas og Pål Terje sikret to innbyttere på benken. Uvant kost for et lag som pleier å stille mannsterke og spillesugne – og som har utviklet en spillestil som krever litt hvile innimellom.

Når det viste seg at motstanderen, Målløs 3, stilte med omtrent like få på benken, ble frykten for at det skulle ende med tap mot nedrykkskandidaten betydelig svekket. Kubakken gikk på banen for å presse litt mindre aggressivt enn vanlig, men sette like mye fart når man vant ballen. Egentlig endte det med at Kubakken eide ballen i Målløs’ sone de fem første minuttene. Etter 46 sekunder vendte Espen opp på høyresiden. Med mye trafikk foran mål lempet han ballen i retning kassa, og den dalte inn i lengste hjørne. Nok et eksempel på at skuddet ikke trenger å være så hardt, så lenge vi har folk foran mål. Ikke lenge etter spilte Kubakken opp til klikk-klakk. Ballen gikk raskt fra back, via midten og ut til Viggo på venstrekanten. Han tok den med en meter eller to før han klinket til med noe som var midt i mellom et skudd og en pasning, og på bakerste stolpe kunne Espen styre inn 2-0.

Comeback-kid Knut Thomas lot til å kose seg med litt trege Målløs-backer, og flere av dem ble sendt rett i pølsebua. Ved en anledning ble faktisk samme back sendt tur-retur pølsebua tre ganger før Wasa var fornøyd og bestemte seg for å gå inn i banen og skyte! Etter knapt fire minutter fikk han sin første nettkjenning for Kubakken (i offisiell kamp) på 14 år.

Med 3-0 før fire minutter var gått senket kanskje hjemmelaget seg noe. Målløs fikk kjenne litt mer på ballen, og det gikk seks minutter før neste mål. Lars sendte ei kule inn foran kassa, og der var Viggo på pletten for å styre den inn. Deretter kom en redusering på frislag, før Viggo skulle styre inn nok et mål. I stedet lot han være å røre ballen, slik at keeperen ble satt helt ut, og Espens skudd kunne trille inn i hjørnet. 5-1 til pause var mer enn godkjent.

Det er mulig vikar-coachen var litt for mild mot gutta i pausen, for i andre periode ble det plutselig mye mindre effektiv innebandy. Det ble litt for mye transport av ball. Samtidig var det sikkert et dusin sjanser som var et par millimeter unna å gå i mål – enten på grunn av uheldige stuss på køllebladet eller fordi stengene sto i veien. Et fint kollektivt angrep besto en rekke pene småpasninger i trange situasjoner langs høyrekanten, før Espen fikk æren av å sette ballen i nærmeste kryss fra kort hold. Viggo satte inn Kubakkens sjuende mål, men med et par reduseringer endte perioden 2-2.

I tredje periode var man enige om at ballen skulle gå raskere i laget. Kaptein Kvalm svarte med å løpe ballen i mål direkte fra første dropp. Knut Thomas dro ut keeperen og satte inn 9-3, etter pasning fra Lars. Espen slo et innslag til Stig, som på nydelig vis klinket ballen helt oppunder tverrliggeren og sikret tosifret (og sikret seg samtidig en whiskyflaske i veddemål med Peddal P). Mot slutten av kampen var samtlige spillere rimelig slitne, og ting ble litt tilfeldige. Helt på slutten satte Knut Thomas og Espen hvert sitt tullemål med fem sekunders mellomrom, bak et resignert Målløs-lag. Dermed sikret et halvt Kubakken-lag en grei 12-3-seier over Målløs 3.

Kampen sett under ett bar klart preg av at vi var få spillere. Vi klarte ikke å holde intensiteten oppe, og utover i kampen ble det mange pasninger og mottak som var akkurat litt for unøyaktige til at det ble gode angrep eller mål av det. Ikke så rart når alle måtte spille så mye. Samtidig bidro nok den labre motstanden til at vi senket oss litt. Det kan lett bli hawaii når motstanderen i hele siste periode knapt gidder å gjøre annet enn å lempe lange baller mot en ensom fisker. Likevel var det gøy å få plass og tid til å lage litt show. Mange angrep bød på både fine tekniske finesser og bra samspill. Bakover var det stort sett full kontroll. Dårlig oppmerksomhet på et par frislag førte til baklengs. Ola vartet på sin side opp med et par kjemperedninger når Målløs slapp til. Og innsatsviljen til gutta var utrolig fin! Selv Kaptein Kvalm holdt ut hele kampen (muligens sporet an av nevnte whiskyflaske), og alle ga alt de hadde.

Rekkene:
Backer/ sentere: Vegard, Lars, Pål Terje, Espen
Løpere: Knut Thomas, Kaptein Kvalm, Viggo
I mål: Ola

Målene:
1-0: Espen
2-0: Espen (Viggo)
3-0: Knut Thomas (Espen)
4-0: Viggo (Lars)
4-1
5-1: Espen (Vegard)
—-
6-1: Espen (Knut Thomas)
6-2
7-2: Viggo (Stig)
7-3
—-
8-3: Stig (Knut Thomas)
9-3: Knut Thomas (Lars)
10-3: Stig (Espen)
11-3: Knut Thomas
12-3: Espen

Ingen utvisninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.