Kubakken IBK – Nannestad 10-8

Før søndagens kamp hadde Kubakken møtt Nannestad to ganger denne sesongen. Begge ganger endte det med sure ett-målstap. Gutta var klare for revansj!

Tidligere har taktikken mot motstand av dette kaliberet vært å spille disiplinert i defensiv boks og sette full fart når man vinner ballen. Denne gangen prøvde coach en litt annen vri, og fokuserte en rekke mot å kontrollere ballen i større grad. Av erfaring visste vi at det ville bli en del tøffe tak og at det er flere gode tekniske spillere på Nannestad, så dette var et dristig grep fra treneren. Kampen startet med en del føling på tennene. Etter drøyt seks minutter satt Nannestad i gang en kontring. Et godt løp og en fin dragning senere lå ballen i nota bak Ola. Kubakken lot seg ikke vippe av pinnen, og minuttet etter fyrte Eivind av et skudd som traff keeper. Foran mål klarte Espen å få en kølle på returen, og ballen dalte i en rolig bue over keeper og i mål. Nannestad kunne dermed legge til kun ett minutt og ett sekund til de 2:30 de til sammen hadde ledet mot Kubakken denne sesongen.

Etter utligningen kom angrepsrekka skikkelig inn i sonen, og målene trillet inn jevnt og trutt. Eivind kjempet inn 2-1, Espen scoret på et heldig lompeskudd fra langt hold, Lars knallet inn et frislag og Eivind serverte Doffen ballen foran åpent mål etter å ha vunnet ballen på midten. Når i tillegg Ola vartet opp med noen herlige redninger – og plukket en straffe! – kunne Kubakken gå til pause med 5-1-ledelse!

I andre periode kom Kubakken ikke helt i gang igjen. Merkelig at det skal være så vanskelig å spille god innebandy mer enn ti minutter i strekk. Med to reduseringer fra Nannestad de første fem minuttene var det spenning i kampen igjen. Men så kom det et utbrudd av skikkelig sambainnebandy fra Kubakken! Doffen pirket inn 6-3 fra kort hold etter at en knallhard pasning fra Espen ble liggende død rett på køllebladet. Knut spilte opp Stig på høyrekanten, og Kaptein Kvalm-Strekk leverte et nydelig dragskudd rett i kassa. Dagens klikk-klakk kom da Rune og Lars kombinerte bak, før sistnevnte klinte et slagskudd langs gulvet rett på køllebladet til Espen, som lett kunne styre inn ballen bak et totalt utspilt Nannestadforsvar. Tre baklengsmål på 74 spillesekunder fikk Nannestad til å ta en time-out for å komme seg til hektene. Etterpå svarte Rune med å sette inn 9-3 27 sekunder etter at dommeren blåste i gang igjen. Fire mål på ett minutt og 31 sekunder…

Kjenner man Kubakken rett måtte det jo komme en nedtur etter en sånn periode. Og jo da, Nannestad reduserte fire ganger på de siste fem-seks minuttene, blant annet med flere helt identiske mål. Kubakken endte med å se for mye på ballen, og tok ikke ut spillere som kom på løp inn i slottet foran Ola. Dermed stod det 9-7 på tavla før siste periode, og kampen var langt fra avgjort.

Tredje periode fortsetter i et litt kaotisk spor, og er til tider ganske amper. Lars måtte avslutte kampen tidlig, etter å ha fått et godt rapp med ei kølle over venstre underarm. Referenten husker ikke så mange detaljer fra denne perioden, og hans var nok ikke det eneste slitne og tåkete hodet mot slutten. Ola holdt oss tidvis inne i kampen. Rune scoret på et frislag og Nannestad reduserte kort tid etter til 10-8. I et Kubakken-power-play endte Nannestad opp med å få straffe. Men tror du ikke Ola plukket straffe nummer to for dagen! De siste seks-sju minuttene av kampen holdt Kubakken unna, også med en mann mindre på banen på grunn av utvisning og at Nannestad tok ut keeperen. Da uret endelig ulte for 2×30 minutter var det stor jubel og glede på tribunen og i Kubakken-leiren: Seier 10-8!

Det kjentes veldig fortjent at vi endelig slo Nannestad. For det første spilte vi i perioder rundt dem. For det andre har vi hatt utrolig uflyt i de andre kampene mot dem. Og for det tredje er det et par skikkelig usympatiske innebandyspillere på det laget. Dette var en kamp som kan sies å inneholde alt! Harde dueller og tøft spill er vanlig kost mot Nannestad. Spesielt i første periode sto vi opp for hverandre og dominerte også denne delen av spillet. Tidvis vartet vi opp med nydelig offensiv innebandy. Trenerens trekk med å satse på en rekke med litt tyngre angrepsskyts lyktes bra i så måte. Ola leverte flere helt syke redninger. Tar man tar i betraktning at vi vant med to mål etter at Ola reddet to straffer må han utropes til man of the match! Med spenning i kampen i tillegg må jo publikum ha vært fornøyd, i hvert fall!

Rekkene:

Rune – Lars – Espen – Eivind – Doffen

Pål – Høvel’n – Knut – Trond/ Jostein/ Stig

Målene:

0-1

1-1: Espen

2-1: Eivind

3-1: Espen (Doffen)

4-1: Lars (Espen)

5-1: Doffen (Eivind)

——

5-2

5-3

6-3: Doffen (Espen)

7-3: Stig (Knut)

8-3: Espen (Lars)

9-3: Rune (Doffen)

9-4

9-5

9-6

9-7

—–

10-7: Rune (Espen)

10-8

2 min: Eivind og Rune

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.