Kubakken IBK – Nor92 Tigers 2

De to lagene på toppen av tabellen i andredivisjon avdeling B møttes til toppoppgjør i Bjølsenhallen på søndag. I to perioder var det ett lag som var betraktelig mer på topp enn det andre.

Kubakken sto med full poengpott før søndagens kamp, noe som var mye mer enn forventet før sesongstart. I to av kampene så langt hadde Kubakken målt krefter med andrelag fra klubber som er representert i eliteserien – og gått seirende ut. Muligens med litt ekstra flaks når det gjaldt kvaliteten og dagsformen til motstanderen i akkurat de kampene. Nor92 stilte med et relativt sterkt rekruttlag, bestående av en del unge talenter pluss noen erfarne ringrever, i Bjølsenhallen.

Det ble tidlig klart at Nor92 var laget som skulle trille ball i denne kampen. Men Kubakken klarte stort sett å rydde unna ganske bra i forsvar i første periode. Noen ganger glapp det likevel, og etter seks og et halvt minutt tok bortelaget ledelsen. Kubakken kjempet videre, og klarte etter hvert å få litt mer styr på angrepsspillet. Med to og et halvt minutt igjen av perioden tok Lars ansvar og førte ballen opp i angrep. Med gode løp fra vingene i tillegg åpnet plutselig hele Nor92s forsvar seg, slik at Lars fikk god plass i midten. Han gjorde ingen feil, og klinket ballen inn nede i det høyre hjørnet. 1-1 og åpen kamp igjen. Like før pause fikk en Nor92-spiller akkurat nok tid til å ta imot en pasning i slottet, vende opp og klinke ballen oppunder tverrliggeren.

I andre periode skulle Kubakken heve seg for å komme mer inn i kampen. Som sagt, så ikke gjort. I forsvar glapp det stadig oftere når Nor92 satte fart på ballen og beveget seg godt. Og i angrep var det vanskelig å få avslutninger forbi en tett mur av Nor92-spillere foran målgården. Det som kom forbi gikk stort sett rett på keeper. Nor92 øket ledelsen til 1-3 fire og et halvt minutt ut i perioden. Og omtrent midtveis i perioden raknet det skikkelig. Flere personlige feil og dårlig defensiv organisering i Kubakkenlaget, pluss at bortelaget traff på absolutt alt de prøvde på, førte til at Nor92 puttet tre mål på fire minutter. Med et powerplay-mål mot slutten av perioden ledet Nor92 hele 1-7 før siste pause.

I siste periode var det ikke stort annet å gjøre for Kubakken enn å prøve å spille seg opp og levere litt ordentlig innebandy, slik at man kunne gå av banen med hevet hode. I starten av perioden gikk det relativt bra. I forsvar klarte man å rydde unna litt mer, dueller ble vunnet og man fikk bygget opp flere angrep. Åtte minutter ut i perioden kranglet Doffen inn reduseringen til 2-7 etter pasning fra Eivind. I neste bytt leverte førsterekka igjen, da Ola klinket en nydelig pasning inn mot mål, og Eivind styrte den pent inn i buret. Med 3-7 så det ut til at Kubakken kunne reise kjerringa noenlunde. Men så begynte man å spille utrolig naiv innebandy. Foran bommet man helt på presset, bak klarte man ikke å ta unna angrepsspillere og samtlige dueller ble tapt. Med tre baklengs på ett minutt var håpet om å reise noen kjerring effektivt avlivet. På tampen fikk kampens spiller, Robert Fox, æren av å sette sitt sjette mål for dagen på straffe – og avslutte protokollen til 3-12-seier til Nor92.

Kubakken kom virkelig brutalt ned på jorda igjen i denne kampen! Egentlig var det motstand av denne typen vi så for oss at vi skulle møte i andredivisjon. Men etter flere kamper med god flyt var vi kanskje ikke godt nok forberedt på å gjøre den defensive jobben som kreves i slike kamper som på søndag. Nor92 var presise og bevegelige. Dermed straffet de Kubakken hardt for alle feil. I andre kamper i år har nok motstanderen tillatt oss litt mer feilmargin. Samtidig gjør Kubakken en haug med feil som er spesielt idiotiske mot slik motstand. Vi savnet mye av disiplinen, tålmodigheten og duellinnsatsen fra de siste kampene. Som lag var vi elendige på å omstille oss og jobbe sammen i forsvar. Og hver gang vi brukte et halvt sekund for mye på å plukke opp motstandere ble det livsfarlige sjanser. Hadde det ikke vært for flere nydelige feberredninger fra Jostein kunne det vært mer enn 12 mål i sekken.

Vi skal ta med oss noen lekser om organisering og innsats fra kampen. Ellers er det bare å legge den bak seg og se framover. Neste helg er det julebord, og tirsdagen etter blir det et spennende oppgjør mot Høybråten og Stovner! To snarlige muligheter til å heve prestasjonsnivået!

PS: Tusen takk til Carla i sekretariatet!

Laget:

Ola – Gjermund/ Vegard – Lars/ Eivind – Doffen – Rune

Pål – Vegard/ Lars – Espen – Knut – Wasa

Jostein i mål!

Målene:

0-1

1-1: Lars

1-2

—-

1-3

1-4

1-5

1-6

1-7

—-

2-7: Doffen (Eivind)

3-7: Eivind (Ola)

3-8

3-9

3-10

3-11

3-12

2 min: Pål og Lars

5 Comments on Kubakken IBK – Nor92 Tigers 2

  1. Bra referat. Var mye lærdom å plukke opp i går gutter, spesielt pasningskvalitet (presisjon og antall berøringer, bevegelse og samhandling.

  2. Vi kom godt ned på jorden i går, gitt. Mulig vi ble litt blaserte, og tok for lett på oppgaven. Back to basic folkens! Pasningskvaliteten må opp på normalt og/eller bedre nivå. Men herregud, 4 seire og et tap i vår første sesong i 2.div. Det skal vi være stolte av! Bare jobbe videre nå, gutta!

  3. ..og vi hadde langt flere skudd på mål enn kampen mot Sveiva 2 (som vi vant), så nå må vi bare sette sjansene våre så blir det masser av poeng fremover.. Men først julebord! Da skal det drekkes da!

  4. Det er det beste tapet jeg har vært med på. Helt fortjent, men håper samtlige tar med seg litt lærdom fra denne kampen. Kjenner revansjelysten gnager i kroppen.

  5. Tror vi scora 20 mot paradis i går… lite folk på begge lag, men godt å se at vi vet hvor målet står.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.