Kubakken IBK – OBV

 
Etter en velfortjent juleferie – og labert oppmøte på den eneste treningen så langt i 2010 – var det spennende å se hva slags Kubakkenlag som stilte til kamp på lørdag. Oslos Beste Vest (OBV) skulle få en sjanse til revansj i første kamp i andre halvdel av sesongen.
 

 

I serieåpningen i høst ble kampen mellom OBV og Kubakken ulidelig spennende. Den gangen vant de nyopprykkede kuguttene knepent, med en intens sluttspurt de siste to minuttene av kampen. Før returmøtet hjemme i Bjølsenhallen var planen å starte med klampen i bånn, og hekte av OBV slik at en like nervepirrende avslutning ikke skulle være nødvendig denne gangen. Det gikk ikke helt som planlagt.

Det med å starte med klampen i bånn satt for så vidt greit. Kubakken tok tak i kampen fra første sekund, og presset OBV bakover på banen. En klønete OBV-back klarte å ta et langt oppspill med hodet, og ble belønnet med utvisning i første bytt. I power-playet gikk ballen godt i Kubakkenlaget, og det kom flere gode skudd ut av det. Returene ble også vunnet. I ett tilfelle gikk returen ut i slottet. Der var Ola parat, vant ballen med ryggen mot mål og brukte muskler for å skaffe seg plass til å vende og skyte. Og skuddet gikk rett i nota! En deilig ledelse to minutter ut i kampen. Etter scoringen kom OBV litt mer med i kampen, men stort sett hadde Kubakken god kontroll på både oppspill og bevegelse i eget forsvar, og OBV kom ikke til mange avslutninger. Neste mål lot vente på seg, men etter knapt 14 minutter knallet Rune inn ei kule. Med 16:52 på uret fikk Kubakken sjansen i overtall igjen, etter at Lars ble tatt vel tøft mot vantet. Igjen gikk ballen fint fra mann til mann. Boksen til OBV ble spilt trang, og etter et par kjappe pasninger på høyrekanten klinte Rune inn dagens andre overtallsmål akkurat idet OBV var fulltallige! 3-0 til pause var fortjent, og lovet godt for fortsettelsen. Bare å fortsette i samme sporet i 40 minutter til.

Andre periode startet litt mer avventende enn første. Kubakken lot OBV spille opp mer fra back-posisjon til vinger høyt i banen, men tok seg som regel greit av duellene langs vant og ved dørlinja. Først etter nesten ti minutter kom periodens første mål. Førsterekka kombinerte fint opp langs venstrekanten, og hadde god bevegelse. Rune endte med ballen bak mål, og spilte en nydelig kjapp pasning til Doffen, som kom styrtende inn mot kassa. OBV hang ikke med i det hele tatt, og jobben med å dytte kula i mål ble enkel. Et deilig mål, med tempo, bevegelse og presisjon i forspillet. Mot slutten av midtperioden begynte ting å skje også i den andre enden av banen. OBV spilte etter hvert flere baller inn sentralt i banen, for deretter å veive kølla etter den uansett posisjon. Som regel ryddet Kubakkenforsvaret disse forsøkene unna ved å ligge tett oppi vingene og ikke gi noe rom til å vende opp mot mål. Men med knapt to minutter igjen av perioden lyktes OBV med å daske en heldig backhand inn ved stolperota. Peddalen svarte i neste bytt med å feie unna store deler av OBV-laget på egenhånd. En høy ball ble lagt død på gulvet i en frekk bevegelse som samtidig sendte et par motstandere rett i pølsebua. Deretter ydmyket han keeperen ved å klinke kula knallhardt helt klint oppi nærmeste kryss fra skrå vinkel. Pent! Dessverre avsluttet OBV perioden med å sette en redusering 13 sekunder før slutt. Ei lompe fra langt hold fikk dale inn i mål bak en totalt dekket Jostein. Et godt eksempel på hva som kan skje når man har trafikk foran mål.

Dermed avsluttet OBV midtperioden litt mer på “høgbenet”, og det var spenning i kampen før siste periode. Den ble innledet med en redusering etter kun 32 sekunder. OBV følte med ett at de var med i kampen igjen, og det spredte seg muligens litt mer usikkerhet i Kubakkenlaget. Kampen åpnet seg i hvert fall utover i perioden, og OBV presset hardere og kom til flere avslutninger enn tidligere i kampen.Etter 14 minutter kom reduseringen til 5-4, etter at Kubakken mistet ballen i oppspillsfasen. Og med ett minutt og sju sekunder igjen på uret satte OBV utligningen etter en grov markeringsfeil i Kubakkens forsvar. De siste 67 sekundene av kampen satte Kubakken inn alt av krefter for å få noen siste avslutninger på mål. Helt på slutten av kampen fikk de satt inn et godt trykk mot OBV-målet. Skudd ble løsnet, dueller ble vunnet og returer ble hentet inn høyt i banen. De grønn-hvite spillerne svermet rundt i slottet foran OBVs keeper som afrikanske morderbier på speed. Hvor mange avslutninger som traff keeperen, ben og køller var umulig å telle – og hvem som var sist på ballen var umulig å se. Alle på benken var oppe på beina, og supporterne på tribunen likeså.

Knut vinner igjen ballen bak mål, og sender den inn mot kassa. Med ett fattig sekund igjen av kampen treffer noen inne i mølja ballen. Ut av folkemengden dukker den opp mot venstre. Den spretter mot mål! Keeperen strekker seg etter den. Forsvarsspillerne kaster seg frem. Kubakkenspillere skjermer målgården så godt de kan. Og jaggu faen spretter ballen inn i nettet! Helt utrolig! Nok en seier til Kubakken, og nok en gang sikres den på tampen av kampen! Herlige jubelscener utspiller seg i hele hallen. Ingen vet helt sikkert hvem som var sist på den ballen, men på kampskjemaet står det nummer 4 – og dagens mann fortjener det målet noe så innmari!

For en avslutning på en innebandykamp! Fantastisk deilig å se hvordan gutta ikke ga opp før den feite kjerringa sang. Og fikk betalt for det! Nok en gang lot ikke Kubakken seg bryte ned av trøkker imot, men fortsatte å jobbe iherdig og helhjertet. Og nok en gang ble de belønnet med seier. Kampen sett under ett kjentes det rettferdig ut. I første periode hadde OBV knapt en farlig avslutning på mål, og den defensive jobben var svært god. Overtallsrekka leverte i to av tre power-play, noe som er langt over snittet Kubakken har levert tidligere i år. Førsterekka sto for det meste av det som skjedde offensivt. Andrerekka slet med å ta de riktige avgjørelsene i oppspillsfasen, og endte med å spille litt for masete i angrep. Defensivt satt spillet godt for hele laget i første halvdel av kampen, og innsatsen var upåklagelig – i det som var en ganske fysisk tøff kamp. Mot slutten av kampen mistet vi noe av tryggheten bakover. Kanskje ble vi slitne, og kanskje lot vi psyken spille oss noen puss. Samtidig kan man ikke lastes mye for at ett og annet dask på ballen i trange situasjoner ender med mål i løpet av en innebandykamp. Desto mer gledelig var det at førsterekka (og overtallsrekka) leverte tilstrekkelig framover! Og dagens mann var uten tvil Rune, som var involvert i fem av seks mål!

PS: Med et lite feilskjær fra Høybråten og Stovner i kampen mot tabelljumbo Akerselva denne helga er Kubakken alene på tabelltopp!

Rekkene:

Ola – Gjermund – Eivind – Rune – Doffen

Lars – Van Den – Espen – Knut – Trond

Sekreteriat: Kaptein K

Målene:

1-0: Ola

2-0: Rune

3-0: Rune (Doffen)

—–

4-0: Doffen (Rune)

4-1

5-1: Rune (Ola)

5-2

—–

5-3

5-4

5-5

6-5: Rune

1 Comment on Kubakken IBK – OBV

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.