Kubakken IBK – Sagene IF 2

Etter en alt for lang match-pause var det på søndag klart for Kubakkens tredje kamp i andredivisjon. De to første ga poengmessig full uttelling. Kunne suksessen fortsette mot Sagenes andrelag?

Sagene har som kjent lidd et sårt tap av spillere siden i fjor. Laget de mønstret mot Kubakken var preget av unge, sultne spillere. Det var opp til Kubakken å sette fart og tempo i kampen. Og de første minuttene var det de grønne som bestemte det meste på banen. Men ballen ville ikke inn i mål. Som ofte kan skje når man ikke får uttelling, får man heller en smell bakover. Rett før uret rundet åtte spilte minutter med nesten sammenhengende press fra Kubakken fikk Sagene sin første avslutning på mål. Og den spratt selvfølgelig rett i nota. Et drøyt minutt senere fikk Kubakken en utvisning, og etter ikke mange sekunder fikk Sagenes back slengt ballen i retning mål. Jostein var dekket og vips, så lå Kubakken under med to mål. Doffen satte inn den første reduseringen etter 15 minutters spill. Men like etter ble det en del misforståelser når Kubakken skulle sette i gang et angrep, og Sagene fikk enkelt sette inn sitt tredje mål. Dette var helt mot spillets gang, men Kubakken lot seg ikke stresse. Kubakken gikk rett i angrep, og Eivind styrte inn 2-3-målet etter en nydelig pasning fra Ola.

Coach hadde nok av verbal ammunisjon da han skulle fortelle gutta hva som kunne forbedres til andre periode. Mer innsats, tøffere fysisk spill og mer hjelp til lagkamerater var påkrevd. Fem minutter ut i midtperioden var Kubakken ajour i protokollen. Ola knallet inn et skudd fra backposisjonen sin. Ti minutter senere la samme mann pasningen da Doffen endelig satte inn ledermålet til 4-3. Det tok altså Kubakken over halve kampen å skaffe seg den ledelsen det kjentes ut som de fortjente helt fra første minutt. Og rett før pause fikk de sjansen til å øke ledelsen. Rune spilte Doffen igjennom alene mot keeper. Målvakten gjorde en god inngripen, men endte med å befinne seg utenfor målområdet idet han reddet. Dermed ble det straffe. Doffen tok den selv, og ventet iskaldt ut keeper før han rolig trillet ballen inn fra spiss vinkel.

I tredje periode skulle ledelsen sikres med trygt spill. Sagene tok ut alt de hadde og la et høyt press på Kubakken. Men det var de grønnkledte som scoret igjen. Eivind banket inn 6-3 to minutter ut i perioden. Derfra og ut ble kampen litt uryddig, på grunn av flere utvisninger på begge lag. Wasa styrte inn 7-3 etter flott forarbeid fra Doffen og Ola snek inn 8-3 etter også å ha lagt ned mye av forarbeidet. På slutten fikk Sagenes zorro-trikser sette inn et siste trøstemål, og Kubakken vant til slutt 8-4.

Før sesongen hadde vi ikke ventet å ta poeng mot noen av lagene vi har møtt så langt. Derfor er det utrolig stas å stå med full pott etter tre kamper. Fjerdingby donerte riktignok poengene i den første kampen, og Sagene makter i år ikke å stille noe i nærheten av laget som i fjor ble det beste i andredivisjon. I dagens kamp hadde ikke noe annet enn seier vært godt nok for Kubakken. Derfor er det tålmodigheten som står igjen som det mest positive. Å komme tilbake etter å ha ligget under i store deler av kampen vitner om et lag som ikke lar seg vippe av pinnen så lett. Likevel er det ingen tvil om at vi har flere hakk å gå på. I første periode var det defensive spillet ikke av vanlig kvalitet. Desto bedre er det at vi faktisk klarer å omstille oss og forbedre oss kraftig de siste to periodene. Det er påfallende at det offensivt er ei rekke som redder oss. Vi må bli flinkere til å hjelpe hverandre i alle faser av spillet, ikke bare defensivt, for at vi skal ta poeng mot det vi forventer vil være tøffere motstand i de neste kampene. I førsterekka var det på den annen side veldig positivt at hele rekka er med på å skape målene. Når også backene er avgjørende offensive våpen, har vi mange strenger å spille på, og det blir vanskelig for motstanderen å forsvare seg. Spesielt Ola sto fram som en viktig spiller framover på banen i denne kampen. Med seks poeng på tre kamper er Kubakken på toppen av tabellen, og tradisjonen tro må coach revurdere sesongens målsetning allerede etter få kamper. Herrrrlig!

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Pål – Espen – Knut/ Trond/ Wasa

Målene:

0-1

0-2

1-2:  Doffen (Rune)

1-3

2-3: Eivind (Ola)

—–

3-3: Ola (Rune)

4-3: Doffen (Ola)

5-3: Doffen (straffe)

—–

6-3: Eivind (Doffen)

7-3: Wasa (Doffen)

8-3: Ola (Doffen)

8-4

2 min: Pål og Eivind

4 min: Trond

9 Comments on Kubakken IBK – Sagene IF 2

  1. Lukter rundens profil på Doffen igjen. Innblandet i 6 av 8 mål er bare drøyt bra.
    Men viktigst av alt: 2 nye poeng og TOP OF THE LEAGUE!!

  2. Nominerer også Ola som profil. Fire målpoeng fra backposisjon er bra! Nok en deilig seier, gutter. Herlig å se at vi har tålmodighet til å snu kamper hvor vi ligger under. Kubakkenmaskineriet maler videre!

  3. Herlig å se at Kubakken fortsatt leverer varene. Dette bærer rett opp i førstediv.

  4. veldig artig i går. startet dårlig, avsluttet bra! helt grei tabell….

  5. Styggelig hyggelig match og tabell. Godt å se at vi fortsatt snur kamper om vi må. Vi vinner de to siste periodene 6-1, det er veldig bra, spesielt med tanke på at vi havna en god del i fryseboksen.

  6. Kjett! Jeg var redd vi skulle ha smultring etter de tre første. Så feil kan man ta.

  7. Var spent på resultatet. Kjempefint å lese referat. Gratulerer med seieren. Hipp. Gerd mamma til Espen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.