Kubakken IBK – Ski IBK

Det begynner å bli en stund siden, men i Kubakkens siste kamp for sesongen stod det om hvilken divisjon laget skal spille i neste sesong. Med seier ville Kubakken være sikret videre spill i andredivisjon. Med uavgjort ville de klare seg hvis Drammen slo HSIL. Med tap ville det bli nedrykk, med mindre Drammen slo HSIL med noen-og-tjue mål mer enn Kubakken tapte med.

Kampen åpnet litt nervøst, som seg hør og bør. Men Kubakken kom seg etter hvert inn i spillet, og var godt med. Men etter 8 minutter glapp det bakover, og Ski tok ledelsen. Men Doffen svarte umiddelbart og scoret på et lurt distanseskudd bare noen sekunder senere. Det var tydelig at det var mye som stod på spill, for Kubakken kjempet godt. Dessverre ga innsatsen lite uttelling i form av mål. Men ti minutter etter utligningen fikk Eivind kranglet inn ballen til 2-1-ledelse. Men som så mange ganger før denne sesongen glapp det rett før pause, og Ski utlignet til 2-2.

I andre periode ga Kubakken jernet fra start, og tok et godt grep om kampen. Lars kranglet seg forbi tre-fire motstandere, nektet å gi fra seg ballen og klarte på et utrolig vis å komme seg til en skuddmulighet. Og jaggu klinket han ikke ballen rett i nota med et knallhardt slagskudd! Det tok ikke lang tid før Wasa svarte og klinket inn enda en kule til 4-2-ledelse. Kanskje brant Kubakken av for mye krutt i denne perioden. For i midten av perioden begynte det å glippe defensivt. Først kom reduseringen til 4-3, før Ski utlignet igjen i overtall. Og ett minutt senere var Ski i ledelsen igjen.

Resten av kampen ble en skikkelig slite-økt for Kubakken. Viljen var der, men kreftene holdt ikke til å omsette innsatsen i tellende resultater. 15 minutter ut i siste periode begynte det å røyne på såpass at Ski fikk doble ledelsen mens Kubakken hadde en mann mer på banen. Alle kluter ble satt inn, men Ski var flinke til å trille ball og holde Kubakken unna. Det siste minuttet tok Jostein turen til benken, i et siste desperate forsøk på å hente inn de to målene med en utespiller mer på banen. Det endte med at Ski klarte å skru en klarering inn i åpent mål. Rett før slutt banket Rune inn et pent dragskudd i kjent stil. Men da var det for lite tid igjen å hente inn Skis ledelse. Dermed ble det tap 5-7, og Kubakken tar følge med Ski ned til tredjedivisjon.

Sesongens siste oppgjør ble enda en lei kamp i rekken av mange tunge kamper siden jul. Kubakken hadde kanskje uforholdsmessig mye flyt før jul, men en fangst på to poeng på de siste 8 kampene borger ikke for at laget fortjener noe annet enn nedrykk. Likevel var det surt å ende med å bli degradert med såpass liten margin. Med ett poeng mer hadde faktisk Kubakken fått tilbud om å spille kvalifisering om opprykk til førstedivisjon i stedet. Der hadde vi kanskje ikke hatt så mye å gjøre, men kvalik er jo alltid gøy! Gøyere enn å rykke ned, i hvert fall. Velvel. En sesong med både oppturer og nedturer. Sånn er livet. Vi får komme sterkere tilbake til høsten og forhåpentligvis spille litt gladinnebandy i tredjedivisjon. En annen trist ting er at Petter trolig spilte sin siste kamp for Kubakken. Han har vel vært med på den poengmessig dårligste perioden i Kubakkens historie. Men han har bidratt mye sportslig likevel, både på trening og i kamp, og vil bli savnet. Kubakken.com ønsker Petter lykke til videre!

Vi sees på avslutningsfest!

Laget:

Pål – Lars – Rune

Eivind – Wasa – Doffen

Espen – Trond – Petter

Målene:

0-1

1-1: Doffen (Rune)

2-1: Eivind (Doffen)

2-2

3-2: Lars

4-2: Wasa (Lars)

4-3

4-4

4-5

4-6

4-7

5-7: Rune (Eivind)

2 min: Doffen

1 Comment on Kubakken IBK – Ski IBK

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.