Kubakken IBK – Ski IL

Før sesongens siste kamp var premissene klare: Tap ville medføre nedrykk, mens ett poeng ville redde plassen i tredjedivisjon. Motstander var gamle kjenninger fra Ski. Skulle et skadeskutt Kubakken-lag klare å levere under press?

Ola og Eivind var ute på grunn av sykdom og skade. Sistnevnte stilte på benken for å coache laget. En halvskadet Jørn stilte sporty opp, og gjorde at Kubakken kunne stille med to angrepsrekker og tre backer. På den andre banehalvdelen hadde tydeligvis også Ski problemer med å skrape sammen et lag. De hadde kun en innbytter på benken. Da var det opp til Kubakken å sette tempoet i kampen. Ski la seg som ventet bakpå, mens Kubakken trillet ball rundt deres defensive boks. Det var ikke lett å finnen noen åpninger i forsvarsveggen, og det var langt mellom de farlige sjansene. Da gikk det som det ofte gjør: Ski fikk dasket til en ball med ryggen mot mål, og vips så var de i ledelsen. Heldigvis svarte Kubakken ganske raskt. Espen plukket opp sin egen retur, og vippet ballen opp i det lengste krysset fra kort hold. 1-1 holdt seg til pause.

Uavgjort til tross for et ganske massivt overtak i spillet. I andre periode var målet å øke intensiteten og få flere baller på kassa. Doffen svarte umiddelbart på oppfordringen, ved å tålmodig vente til åpningen bød seg mellom bena til en forsvarer og sette ballen kontant i krysset. Endelig var Kubakken i ledelsen. Men igjen parkerte Ski bussen foran kassa, og neste mål lot vente på seg. Det var Mads som til slutt fikk banket inn 3-1. Da svarte Ski umiddelbart med å kontre inn en redusering. Så fikk Kubakken endelig hull på byllen. Jørn klinket inn 4-2 fra backposisjon, før førsterekka serverte dagens mål: Ballen gikk fra mann til mann på få touch over hele banen. Etter at samtlige spillere på banen, med unntak av Jostein, hadde vært involvert i en serie med enkle og smarte pasninger kunne Doffen dytte inn 5-2 på omtrent åpen kasse. Så fulgte Lars og Emil opp med to mål på gode skudd.

Med 7-2 før siste periode var seieren ganske trygg. Så satte Doffen et skudd fra høyrekanten, og Mads og Lars kombinerte fint sentralt i banen slik at sistnevnte kunne banke inn 9-2. Kubakken red av en utvisning, før Doffen satte inn 10-2. Det Kubakken ikke var klare over var at på dette tidspunktet var Kubakken faktisk foran Ski på tabellen, med like mange poeng, nøyaktig samme målforskjell, like mange scorede mål – men foran på innbyrdes oppgjør. I ettertid kan det jo da være litt irriterende at Ski fikk sette en redusering til 10-3 i overtall på tampen. Men samma, det! Vi reddet plassen, og det var det viktigste!

Kampene mot Ski pleier å være ulidelig spennende. Denne gangen var det ikke så mye spenning (selv om det ville vært det, hadde vi vært lure nok til å sjekke detaljene på tabellen før kampen!), siden Ski stilte med et tynt mannskap. Etter en sesong med mye motbakke var det godt å avslutte med en solid seier og samtidig sikre spill i tredjedivisjon også neste sesong. Vi har fortsatt noen sesonger i oss på dette nivået! Til høsten kan vi håpe på god treningstid, litt bedre form, litt mer flyt og fortsatt mye kos og stas med innebandy. Vi gleder oss allerede!

Kubakken takker alle spillere, supportere og andre støttespillere for i år! En spesiell takk går til Eddie, som har stilt opp for oss oftere og bedre enn vi egentlig fortjener. Satser på at vi får til en avslutningsfest før det blir helt sommerferie.

Laget: Jostein, Jørn, Wasa, Pål, Mads, Doffen, Lars, Espen, Emil, Knut

1-0

1-1: Espen

2-1: Doffen

3-1: Mads

3-2

4-2: Jørn (Emil)

5-2: Doffen (Wasa)

6-2: Lars (Emil)

7-2: Emil (Espen)

8-2: Doffen (Mads)

9-2; Lars (Mads)

10-2: Doffen (Lars)

10-3

4 min: Lars

1 Comment on Kubakken IBK – Ski IL

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.