Kubakken IBK – Ski IL

En lang og tung sesong er over. På søndag spilte Kubakken sesongens siste kamp. Ski kom på besøk i Bjølsenhallen. Og Kubakken-gutta kunne til slutt gå ut av hallen med en seier i lomma!

Med coach på Syden, keeperen i Vesten, Kluto i Østen og diverse andre spillere ute av uvisse grunner, stilte det åtte kugutter til match. Ola dro på seg keeperustyret for første gang på fem år. Eviggunge Wasa og Pål meldte seg frivillig til å stå (nesten) hele kampen på backplassene. Lars og Espen tok på seg senterrollen, samtidig som Lars avlastet backene av og til. Foran var det opp til løpsmaskinene Rune, Doffen og Petter å stå for det offensive. Som seg hør og bør la Kubakken seg bakpå. De gangene de vant ballen skulle den ikke skusles vekk med høyrisikoløsninger. Kreftene måtte økonomiseres. Pål og Wasa tok definitivt hintet, og var flinke til å spille seg imellom til de fant gode oppspill. Men det var Ski som styrte førsteperioden. Midtveis fikk et skudd snike seg inn ved den nærmeste stanga, og det sto 0-1 til pause. Pausen ble ekstra lang, da brannalarmen gikk i hallen, og lagene måtte stå ute og vente på brannvesenets tillatelse til å fortsette kampen.

Pausen gjorde kanskje Kubakken godt. Før det var gått to minutter spilte Doffen opp Espen i posisjonen Doffen egentlig pleier å befinne seg i på høyrekanten. Kapteinen kjente presset, og klarte å snike et lurt skudd mellom bena på forsvareren og opp i nærmeste kryss. Kort tid etter fikk Kubakken frislag nesten ved midtbanen. Ballen ble slått til Wasa, og han klinte slagskuddet inn ved stanga. Og nå var Kubakken virkelig i flytsonen. Tempoet var passe lavt, og Ski lot Kubakken styre mer av spillet. Ballen gikk fra mann til mann, og hele laget fungerte godt. Før det var spilt ni minutter økte Doffen ledelsen til 3-1, da han ble spilt på blank kasse i slottet etter Runes krempasning fra “Gretzky’s office”. Ski fikk en utvisning, og Lars visste å utnytte sjansen. Han smalt til med et passe godt skudd fra distanse, som jaggu sneik seg inn mellom bena til keeperen. Med knappe to minutter igjen av perioden fikk Ski redusert, da det ble litt for mye plass på Kubakkens venstreside. Skulle kreftene ta slutt? Petter begynte helt klart å merke kjøret. Men han gravde i kjelleren etter reservene før siste pause. På klassisk Petter-manèr dempet han en ball foran mål, brukte kraft til å skjerme av et par spillere med ryggen mot kassa, og dasket ballen rett i krysset. 5-2 etter en periode med god jobbing – og god uttelling.

Kubakken forventet at Ski skulle komme ut i hundre i siste periode. Men det skjedde egentlig ikke. De prøvde å øke tempoet litt, men langspurten ble noe ødelagt av en utvisning tidlig i perioden. I overtall klarte Kubakken knapt å avslutte på mål, men det ble i det minste en god anledning til å dra ned tempoet igjen. Kubakken fortsatte å finne rom og medspillere, men utover i kampen ble det stadig vanskeligere for slitne kugutter å få ballene dit de var tiltenkt. For første gang i kampen førte det til noen farlige brudd på midten. Men det tok over åtte minutter før Ski klarte å få en litt heldig ball inn bak Ola. På tampen fikk de sjansen også i overtall, men Kubakken fikk føyset unna ballen og skjermet unna alle avslutninger unntatt en. Den gikk i stanga og havnet under/ oppi rumpa til Ola et sted, så det gikk helt greit. Dermed vant Kubakken sesongens siste kamp 5-3!

Deilig å avslutte med en seier! En veldig godt gjennomført kamp. Ski tillot at tempoet ble senket til et nivå som passet Kubakkens sju utespillere bra. Men samtidig gjennomførte Kubakken helt som avtalt. Pål og Wasas kloke backspill er nevnt. I overgangene ble nesten ingen baller mistet rundt midtbanen. Ola klarte seg meget bra i keeper-comebacket. Sterkt av Petter å holde ut en hel kamp med så mye spilletid. Da er det bare å gjøre seg klare til sesongavslutningsfest, før forberedelsene starter til neste sesong. Som faktisk innebærer Kubakkens 20-årsjubileum! Det bør bli bra. Sees! (PS! Vi fortsetter å trene på tirsdager til litt uti mai.)

Laget:

Ola i kassa, Pål og Wasa på back, Espen og Lars på senter, Petter, Rune og Doffen foran.

Målene:

0-1

1-1: Espen (Doffen)

2-1: Wasa (Rune)

3-1: Doffen (Rune)

4-1: Lars (Doffen)

4-2

5-2: Petter (Doffen)

5-3

4 min: Wasa

2 Comments on Kubakken IBK – Ski IL

  1. Nå skal det vel nevnes at det var Rykken som dro på seg den ene utvisinga, men siden jeg er såpass jovial, ofra jeg meg(som vanlig).
    Det var noen slag bak mål og dommern ba oss roe ned slagene. Det har Rykken enda skjønt ikke hva betyr, så han gikk på sedvanlig vis “all-in”.
    Dette bør rettes slik at rett mann blir årets sinnatagg.

  2. Jeg forholder meg til statistikken og kampskjema. Noe annet ville vært brudd på NBF sitt Financial Fair play reglement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.