Kubakken IBK – Sveiva IBK 2

Det er i motbakke det går oppover. Går du til toppen av Kubakken en kald vinterdag ser du denne utsikten.
Det er i motbakke det går oppover. Går du til toppen av Kubakken en kald vinterdag ser du denne utsikten.

I 2. divisjon avdeling B bytter stort sett alle lagene på å slå hverandre. Derfor er det skikkelig jevnt på midten av tabellen. Før kampen mellom Kubakken og Sveiva på søndag kunne de to poengene som lå i potten utgjøre forskjellen mellom å ligge i fare for nedrykk eller å kjempe i toppen – for begge lag.

Kampen åpnet med at Eivind vant droppen og Rune, for dagen plassert på backen, plukket opp ballen og tok den med bak eget mål. Deretter vant Eivind droppen, og Rune, for dagen plassert på backen, plukket opp ballen og tok den med bak eget mål. Hva i helvete?! Både på tribunen og på benken var det flere som lurte på om de hadde blitt fanget i et markhull og flyttet tilbake i tid. Men det var bare Ola som ikke klarte å få i gang uret, så kampen måtte startes to ganger. Og jaggu forløp ikke de ti første sekundene nøyaktig likt begge ganger. Uansett: Det som fulgte etter at Rune hadde tatt med seg ballen bak mål skulle også vise seg å bli en gjenganger i kampen. Sveiva presset ekstremt høyt med to løpere. Av og til førte dette til litt stress, rot og balltap, mens andre ganger fikk Kubakken spilt greit opp og flyttet spillet høyt i banen med kun en pasning. Kubakken holdt ballen godt i laget i angrepssonen, og var farlig frampå flere ganger allerede i starten. Men det skulle etter hvert bli helt klart at dette ikke var en dag med noe særlig flyt. Seks minutter ut i kampen kontret Kubakken pent, og etter to kjappe pasninger var tre grønnkledte spillere alene med en rød forsvarer. Avslutningen var dessverre ikke god nok, ballen spratt rett ut fra keeper – og skuddet satte dermed effektivt i gang en kontring i motsatt retning. Her var Sveiva naturlig nok i overtall, og de var mer presise med sin avslutning: 0-1. Kubakken havnet av og til litt på etterskudd, og i kamp mot ballsikre Sveiva-spillere gikk det gjerne som det ofte har gjort i det siste: Man pådrar seg utvisning og frislag. 14 sekunder før Kubakken hadde ridd av dagens første undertall fikk Sveiva pirket inn en retur rett foran buret. Med 0-2 i en periode som Kubakken følte de hadde relativt god kontroll på, var det etter hvert bare om å gjøre å komme seg til pause og få summet seg litt. Kanskje endte man i pausemodus for tidlig, for med to sekunder igjen på uret fikk Sveiva spille litt småspill inn i slottet og dunke inn sitt tredje mål.

Det var et lett oppgitt Kubakken-lag som gikk i garderoben etter første periode. Men alle var enige om at det skulle være mulig å brette opp ermene og ta igjen Sveivas ledelse i løpet av 40 minutter. Og i andre periode viste Kubakken gode takter fra start. Ballen ble sendt fra mann til mann, dueller ble vunnet over hele banen, Sveiva ble presset bakover. Det tok nesten seks minutter før uttellingen kom. Eivind og Doffen kombinerte fint rett foran mål, og sistnevnte fikk satt kula i nettet. Kubakken fortsatte med godt spill og mye ballinnehav. Dessverre lot målene vente på seg. Etter 14 minutter bestemte Knut seg for at nok var nok. Han beinet etter Sveivas bakerste back og knabbet rett og slett ballen fra ham. Derfra var veien åpen og kort for å sette ballen i nota alene med keeper. Herlig innsats! Umiddelbart etter påfølgende dropp kontret Kubakken igjen. Espen havnet litt for langt mot dødlinja og endte med å prøve å vippe ballen over keeperen til Petter, som ventet på bakerste stolpe. Han tok ballen pent ned på låret og dunket den i mål. Men dessverre ble målet annulert, da Petter var i målgården idet han tok den siste touchen. Ikke lenge etter pådro Kubakken seg en unødvendig utvisning. Denne ble ridd av ganske bra, og faktisk var Knut den som var nærmest å score i løpet av de to minuttene. Men på et utrolig vis klarte han å treffe lilletåa til Sveivas keeper i stedet for den halvdelen av målet som var åpen. Motgang avler noen ganger motgang. Kanskje kan dette være en unnskyldning for det som skjedde mot slutten av perioden. Eller så må Kubakken rett og slett innrømme at det gjelder å ha hodet med seg helt til det har gått 20 minutter – og gjerne helt til du sitter trygt i garderoben også. I hvert fall klarte Sveiva å score tre mål på 59 sekunder, etter et par kontringer og et frislag hvor Kubakken var mer opptatt av å diskutere med dommeren enn å ta ut spillere foran eget mål. Dette var helt utrolig surt. Etter at Kubakken hadde levert 18 minutter og 20 sekunder med god innsats og bra innebandy endte andre periode med tap 2-3. Og på toppen av det hele endte Eivind med å få to pluss ti minutters utvisning etter at pausesignalet gikk.

Altså var innhentingen så å si ødelagt før tredje periode skulle begynne. I stedet for å ligge ett mål bak var det nå fire mål opp til Sveivas 6, og tredje periode skulle innledes med undertall og kun tre løpere i halve perioden. Det var ikke mange kugutter som hadde så veldig trua da de gikk på banen før de siste 20. Og Sveiva svarte med å dunke inn et slagskudd 23 sekunder ut i overtallsspillet, bare for å drepe alt som var av håp i Kubakken-leiren. På det punktet var det bare selvfølelsen igjen å spille for. Kubakken leverte tross alt en del fin innebandy i resten av kampen også. Men som så ofte før i de siste kampene endte man med å spille rundt og rundt en kompakt forsvarsboks, avslutningene traff ikke åpningene og returene rakk man ikke fram til. Og på tampen fikk Sveiva kontre inn to mål til.

Sveiva stilte med et godt lag i Bjølsenhallen denne søndagen. Unggutta hadde ikke noe problem med å presse høyt og stresse Kubakkens backer hele kampen igjennom. Og presisjonen i pasningsspillet lå mange hakk over det Kubakken kunne by på. Kubakken klarte ikke å utnytte rommet som oppsto,  og både kontringer, skudd og pasninger var for upresise. Sveiva, derimot, var effektive når de fikk sjansen på kontringer og skudd, og straffet Kubakken hardt for feil. 2-9 føltes veldig brutalt etter denne kampen. Det kjennes som Kubakken spiller innebandy i litt motbakke om dagen. Hverken framover eller bakover er marginene på vår side. Tidligere har vi vært utrolig flinke (eventuelt heldige) når det gjelder marginer. For å vippe de neste kampene i vår favør trenger vi å få i gang lagmaskineriet og humøret igjen. Ved å bruke hodet, være oppmerksomme og jobbe sammen som lag gjør vi det vanskeligere for enkeltstjernene til motstanderen å styre og avgjøre kampen, slik vi har opplevd i det siste. I angrep og pasningsspill må vi bare fortsette å terpe på presisjon. Nye lodd og nye sjanser allerede til helga!

Laget:

Rune – Gjermund – Eivind – Doffen – Wasa

Lars – Pål – Espen – Petter – Knut

Jostein var i aller høyeste grad med.

Målene:

En haug i feil ende, og

1-3: Doffen (Eivind)

2-3: Knut

2 min: Rune, Lars og Gjermund

12 min: Eivind

4 Comments on Kubakken IBK – Sveiva IBK 2

  1. Bra referat, surt å røre det til gang på gang. Opp i ringa nå boys før det er for sent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.