Kubakken IBK – Sveiva IBK 3

Søte gutter på TND

 

Søte gutter på TND

Før kampen på søndag hadde Kubakken allerede rykket opp, da Bestum på andreplass på tabellen tapte mot Sveiva i forrige runde. Nå skulle Sveiva bryne seg på serielederen. Sist lagene møttes ga Kubakken bort ett poeng ved å rote til en tremålsledelse de to siste minuttene. Men denne gangen ble det lite spenning på slutten.

For anledningen var Voksenhallen satt opp som Kubakkens hjemmebane. Ingen av oss hadde noen gang vært der før. Kanskje kunne den unvante hallen bidra til å vippe kampen i Sveivas favør? Dessuten var Kubakkens toppscorer syk. Og når den gutten ikke stiller til innebandykamp må han virkelig være veldig syk! Vi ønsker Doffen god bedring! Kanskje var dette Sveivas gyldne mulighet for å påføre Kubakken sesongens første serietap? Det kunne se sånn ut. Kubakken åpnet nervøst og usikkert. Etter seks minutter hadde to baller fått snike seg inn bak Jostein, etter ekstremt  lite våkent spill av Kubakken i forbindelse med to frislag. Sveiva hadde noen rappe og tekniske unggutter på laget, og kombinert med noen rutinerte ringrever var de effektive i starten av kampen. Kubakken kom seg mer inn i spillet etter hvert. Og det tok ikke lang tid før de reduserte. Lars spilte til Petter midt inne i Sveivas boks, og han la den halv-høye pasningen død, vendte seg rundt og klinte ballen helt oppe i krysset. Deretter glapp det enda en gang i forsvar. Med litt for mye plass å boltre seg i satte Sveivas erfarne kaptein ballen i mål. 1-3 ved halvspilt periode. Så begynte endelig Kubakken å våkne. Rune knallet inn 2-3. Wasa satte ballen i nettet fra bak mål, via en Sveiva-fot. Espen pirket en genial blindpasning fra Wasa i åpent mål. Og dermed hadde Kubakken snudd 1-3 til 4-3 på ett og et halvt minutt.  Og rett før pause økte de ledelsen på frekt vis. Wasa spilte Espen ut mot dødlinja på høyresida. Han kikket opp og så at keeper hadde lagt seg ut i feltet for å bryte en eventuell tversoverpasning. Så da var det bare å sette ballen oppunder tverrliggeren. Fra så å si død vinkel og fem meters avstand. Det var akkurat nok plass til å få inn en ball der…

Med en god siste halvdel av perioden lot coach være å gi hele skyllebøtta han hadde forberedt etter å ha sett de første ti minuttene. Kubakken hadde hevet seg bra, men hadde lite å gå på i protokollen. Sveiva har jo vist at det som kjennes som en romslig ledelse kan forsvinne på to minutter. Men Kubakken fortsatte å dominere kampen. Ballen var stort sett på Sveivas banehalvdel. Kontringene ble som regel tatt greit hånd om. Mange baller ble brutt på midtbanen. Og målene kom som perler på en snor. Eivind og Rune kombinerte fint for å sette inn 6-3. Petter dasket inn en nydelig backhand etter å ha blitt spilt igjennom på en kontring. I toppscorerens fravær satte Espen en Doffen-spesial fra høyrekanten. Etter et resultatløst powerplay tok Eivind tak, danset seg gjennom hele Sveivalaget med noen fine dragninger, og lempet ballen i nota. Førsterekka satte hverandre opp på åpen kasse tre-fire ganger i hvert bytt i denne delen av kampen, virket det som. Men ballen ville ikke alltid inn. Ola og Rune fikk satt inn hvert sitt mål, før Lars vant en duell på egen banehalvdel og gjorde det hele selv. Foran mål ventet han rolig ut keeper, før han vippet ballen opp i nota. Innimellom der fikk Sveiva inn en redusering, så perioderesultatet ble 7-1.

I siste periode var det opp til Kubakken å holde tempoet og kvaliteten oppe. Sveiva hadde begynt å melde seg ut av kampen, og var mest interessert i å snurre rundt med ballen og/ eller satse på sporadiske kontringer. Men med svak konsentrasjon og lite bestemt forsvarsspill fra Kubakkens side fikk de score to mål på denne måten. Noen av Sveivas spillere var dessuten mest interessert i å krangle. Og da Ola rett og slett fikk en panne i fjeset fra en av disse ble det rødt kort og fem minutters powerplay. Det benyttet Petter til å sette sitt tredje mål for dagen, med et nydelig skudd oppunder tverrliggeren. Da vant Kubakken også den siste perioden, med noe mindre overbevisende 3-2. Til sammen sto det til slutt 15-6 på tavla.

Kubakken fortsetter å leke seg gjennom tredjedivisjon, med nok en målrik kamp. Det skal tydeligvis noen baklengsmål til før vi våkner om dagen, men når man kommer så sterkt tilbake kan man leve med det. Til tider var det nydelig samspill i laget. Sveiva syntes å miste piffen etter at Kubakken bråsnudde ledelsen deres i andre halvdel av første periode. Og da ble kampen litt som mange av de siste kampene har blitt. Kubakken må stå for tempoet og innsatsen, mens motstanderen bare håper å få til ett og annet angrep. Det kan fort bli mye rot av sånt, og nok en gang slipper Kubakken seg litt ned i deler av kampen. Men alt i alt var dette nok en overbevisende kamp, mot en ikke alt for sterk motstand. Det eneste som manglet var at Gjermund scoret. Og det sto ikke på pasningene, i hvert fall… Og nå er sesongen over for hans del. Han får øve seg litt på skudd mens han er i Geneve, så er han klar til å putte i andredivisjon, vettu.

Etter kampen ble opprykket behørig feiret. I garderoben ble det servert nydelige, spesialdesignede Kubakken-muffins, bakt av Sarah. Deretter bar det til The Nighthawk Diner for en bedre burger-middag og en liten runde gjennom ølkartet. Diggalt og velfortjent!

Søtsaker i garderoben: Sarahs Kubakken-muffins.

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Rune – Trond

Lars – Pål – Espen – Wasa – Petter

Jostein i buret.

Tom i sekretariatet.

Målene:

0-1

0-2

1-2: Petter (Lars)

1-3

2-3: Rune (Eivind)

3-3: Selvmål

4-3: Espen (Wasa)

5-3: Espen (Wasa)

6-3: Eivind (Rune)

7-3: Petter (Espen)

8-3: Espen

8-4

9-4: Eivind (Lars)

10-4: Ola (Rune)

11-4: Rune (Eivind)

12-4: Lars

13-4: Rune (Eivind)

13-5

13-6

14-6: Lars (Wasa)

15-6: Petter (Pål)

3 Comments on Kubakken IBK – Sveiva IBK 3

  1. Gratulerer gutta, takk for innsatsen så langt. Nå skal det avsluttes med stil. Synes du var flink jeg Gjermund, du fikk like mange poeng som Doffen denne gangen og det skal du ta med deg hele veien til Geneve.

  2. Sjekka på Norwegian nå. 9 mann til Geneve 22. april og hjem igjen 24.april: 6500 kr. Så re opp sengene Gjermund, vi kommer. Tar med kassa.

  3. Bare send kassa. Jeg trenger den da Champagne-kongen Hagenes har flagget at han kommer den helga. Detta blir dyrt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.