Kubakken – OSI

På lørdag var det klart for sesongens første kamp, da OSI kom på besøk for å spille første runde i cupen. Det ble en spennende kamp, hvor Kubakken sikret avansement ved hjelp av rutine og tålmodighet.

Studentene fra OSI rykket opp til tredjedivisjon i fjor. Med ganske nøyaktig en divisjon mellom lagene var Kubakken forhåndsfavoritt. Men OSI-laget var absolutt ikke innstilt på å gi vekk noe gratis. De viste fra start at de har både innsats og evner som skulle tilsi at de vil gjøre det bra i divisjonen Kubakken forlot i vår. Etter at Doffen fikk prikket en spesial fra høyrekanten etter tre minutter sto kampen lenge og vippet. Hjemmelaget hadde ballen mest, men det kom få farlige avslutninger ut av det. OSI leverte på sin side flere farlige kontringer, og var flinkere enn Kubakken til å få lempet ballen på mål. Mange fine redninger fra Jostein førte til at det sto 1-0 til første pause.

I starten av andre periode fikk Kubakken endelig uttelling, da Doffen satte inn 2-0 med et fint skudd. OSI var flinke til å følge opp med mange løp i angrep. Fem minutter ut i perioden var ikke Kubakkenspillerne våkne nok til å ta unna alle røde spillere, og OSI kunne enkelt sette reduseringen til 2-1 etter en tversoverpasning som kledde forsvaret helt nakent. Så fulgte noen minutter med massivt Kubakken-press. Ballen befant seg stort sett på OSIs banehalvdel og Kubakken vant det meste av dueller. Likevel slet de fortsatt med å omsette overtaket i tellende resultat. Enten gikk skuddene i nærmeste forsvarer, eller så traff de ikke innenfor stålet. Helt på tampen av perioden skulle Kubakken tydeligvis score for enhver pris. Med få sekunder igjen forsvant fire spillere i angrep. Da OSI klarte å bryte en pasning ble det plutselig vidåpent hjemover, og like før pausesignalet lød satt utligningen rett i krysset.

Også i tredje periode var det Kubakken som hadde ballen mest – uten at de klarte å score. OSI kom på en del farlige kontringer, men rundt eget mål var marginene på Kubakken side. Mot slutten av kampen var alle i ferd med å innstille seg på ti minutter tilleggstid og sudden death. Men ett minutt før slutt vartet Kubakken opp med et klasseangrep. Rune og Eivind kombinerte langs venstresiden, før Frode fikk ballen sentralt i banen. Med flere fine løp og raske kombinasjoner var det vanskelig for OSI å henge med. Og det endte med at Doffen fikk god plass på høyrekanten. Ikke noen god løsning for OSI! Frode var våken, og ekspederte ballen raskt videre mot høyre. Og derfra knallet Doffen kula rett i nota! Det siste minuttet klarte Kubakken å rydde unna foran eget mål, også etter at OSI tok ut keeperen. Dermed vant Kubakken 3-2 og er videre til cupens andre runde.

Dette var en kjempefin start på sesongen for Kubakken. Mot overraskende god motstand leverte de grønne og hvite en kamp med kvalitet. Det var til tider høyt tempo og mye som skjedde i begge ender av banen. Defensivt var det stort sett ryddig og fint. Hvis det er noe som kan bli bedre er det effektiviteten i angrep. Først og fremst må vi bli flinkere til å avslutte. Det må skytes – og vi må få kula på mål. Og så må vi følge opp med folk som kan vinne returer og pirke inn løse baller. Flere spillere viste at de er i rute tidlig i sesongen. Jostein leverte mange gode redninger når det trengtes. Trond leverte en fantastisk god innsats, spesielt i det defensive arbeidet. Knut var over hele banen som en illsint veps – nå gjenstår bare å få ballen i retning kassa. Doffen er på plass på toppen av poenglista. Frode debuterte i Kubakkendrakta med en kjempekamp. Defensivt viste han duellstyrke og roen med ballen bidrar til å øke lagets offensive register. Ola er som vanlig sterk både bakover og framover på banen. Lars er i sitt livs form og samarbeidet med Pål fungerer bedre enn på lenge. Nå er det bare å glede seg til seriestart neste helg – og en bonuskamp i cupen om ikke så lenge!

Laget:

Ola – Frode – Eivind – Rune – Doffen

Lars – Pål – Espen – Knut – Trond

Målene:

1-0: Doffen (Ola)

—–

2-0: Doffen (Rune)

2-1

2-2

—–

3-2: Doffen (Frode)

2 min: Knut

Sekretariat: Millaray, Alva og Carlina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.