Kubakken – Sandvika (5-4)

Etter en hederlig tredjeplass i fjerdedivisjon kunne Kubakken overraskende nok spille kvalifisering til opprykk. Den første av to kvalik-kamper ble spilt mot Sandvika på hjemlig gulv i Bjølsenhallen. I fjor tapte Kubakken to av to kamper mot dette laget.

Kubakken startet kampen med god fart på både ball og bein, og løp rundt og mellom til dels store Sandvikaspillere. Ballen gikk fra mann til mann på fint vis, og begge rekkene jobbet godt sammen som lag. I det andre byttet vant Pål en ball høyt i banen og leverte den videre til Lars, som trampet inn foran mål og klinket den i nettet. Resten av perioden fortsatte Kubakken å holde ballen mye i laget. Dette resulterte i flere gode målsjanser, men ingen uttelling. Mangelen på scoringer kan i stor grad tilskrives en tett mur av romslige Sandvikaspillere rundt eget mål og en keeper som gjorde flere gode redninger. Defensivt gjorde Kubakken en av sesongens beste jobber. Gutta kommuniserte godt, gikk skikkelig inn i alle dueller og endte med å nøytralisere både de store og de raske spillerne til bortelaget. Knapt et skudd nådde fram til Ola, og perioden endte 1-0.

I andre periode fikk vi også tidlig uttelling. I første bytt brant Høvel’n av et skudd fra back-posisjon, og Rune presset inn returen. Kubakken fortsatte å spille bra både framover og bakover på banen, og varierte fint mellom å kontre og å bygge opp angrep bakfra. I mange tilfeller vant vi også tilbake ballen høyt i banen de gangene vi mistet den. I en slik situasjon var det Vegard som hentet inn igjen en ball. Han sendte den videre til Espen, som fyrte av fra venstrekanten, og kula dalte inn ved den bakerste stanga. Tre minutter senere var det Rune som ble satt opp av Doffen i omtrent samme posisjon, og han knallet inn et dragskudd. Med 4-0 midtveis i kampen kjentes det ut som at vi endelig skulle klare å slå Sandvika. Men utover i perioden var det som om en usikkerhet spredte seg i laget. Den defensive disiplinen glapp av og til, og Sandvika kom til flere farlige sjanser. Daske-taktikken til bortelaget ga uttelling to ganger før siste pause, og det var dermed spenning i kampen, med 4-2 til Kubakken.

Tredje periode startet med nok en tidlig Kubakken-scoring. Rune ble satt nydelig opp på en tversoverpasning fra Doffen, og knallet kula i mål på direkten. Dette burde ha gitt den roen i laget som manglet i siste halvdel av perioden før. I stedet fikk vi en utvisning, og Sandvika kom seg stadig mer inn i kampen. Undertallet ble ridd greit av, til tross for et par dristige forsøk på å strø salt i såret ved å score med en mann mindre på banen. Spillet bølget fram og tilbake hele perioden, men unøyaktigheter og flaks fra begge lag gjorde at det ikke ble mål, til tross for mange gode sjanser. Med ett minutt igjen på uret og tremålsledelse burde seieren ha vært trygg. Men ikke hvis Kubakken mistet hodet… På tiden 19:18 kontret Sandvika inn en redusering, etter et par tvilsomme vurderinger i Kubakkenforsvaret. 23 sekunder senere laget hjemmelaget frislag rett foran eget mål, og valgte å ikke stille nok folk i muren. Dermed reduserte Sandvika til 5-4 med 19 sekunder igjen å spille! Med en fantastisk innhenting i syne sendte de alle mann i angrep, og fyrte av skudd fra alle vinkler. Et par ble dekket av backer, før Ola på iskaldt vis lot det siste skuddet slippe inn mellom bena, for så å stoppe ballen med pungen fem centimeter fra målstreken. Da sirenen endelig ulte var det full jubel i en lettet og glad Kubakken-leir!

Nok en gang spilte Kubakken en kamp hvor prestasjonene varierte gjennom kampen. I første periode, og store deler av andre, hadde vi rimelig god kontroll, og leverte både fint teknisk og fysisk spill. At Sandvika slipper mer til etter hvert er kanskje ikke så rart. Det er jo ikke noe dårlig lag, og med et angrep basert på ”sleng en ball i retning av 120 kg kjøtt og la det stå til ved å la nevnte kjøtt sveive kølla i retning nevnte ball så mange ganger kjøttet klarer før ballen er borte” kan alt skje. Noen få tilfeller av uryddig forsvarsspill kunne vi likevel unngått. Framover burde vi klare å putte en del flere mål med så mange gode sjanser som vi skapte. Samtidig var det veldig mye bra spill gjennom kampen.

Etter å allerede ha avsluttet og behørig feiret sesongen 2008/ 09 var det bare bonus å få spille flere kamper. At vi i tillegg endelig skulle klare å slå Sandvika gjorde det hele enda deiligere. Nå er det bare å tråkke til i sesongens ALLER siste kamp, mot Lyn, så kan vi kanskje smake og feire toppen av bonus-kaka, med kirsebær oppå, på onsdag!

Rekkene:
Høvel’n – Gjermund – Knut – Rune – Doffen
Pål – Vegard – Espen – Lars – Jostein

Målene:
1-0: Lars (Pål)
—–
2-0: Rune (Høvel’n)
3-0: Espen (Vegard)
4-0: Rune (Doffen)
4-1
4-2
—–
5-2: Rune (Doffen)
5-3
5-4

2 minutter: Lars

Sekretariat: Aline, Christina, Herman og Martin (Tusen takk!)
Waterboy: Kaptein Kuvending (Tusen takk!)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.